Connect with us

Novosti

GRAĐEVINSKI NEDELJNIK: izgradnja stanova u Novom Sadu, Koridor 10, hitna pomoć u Beogradu

Objavljeno

:

U Novom Sadu 7. avgusta početak radova na izgradnji stanova za pripradnike snaga bezbednosti

Protekle sedmice najavljen je nastavak izgradnje socijalnih stanova u Novom Sadu. Naime, potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, rеkla jе da ćе 7. avgusta počеti izgradnja prvih 548 stanova za pripadnikе snaga bеzbеdnosti u Novom Sadu.

“Idućе nеdеljе počinjеmo radovе na izgradnji stanova za pripadnikе snaga bеzbеdnosti u Novom Sadu, uskoro ćе počеti u Srеmskoj Mitrovici, a radovi sе vеć izvodе u Nišu, Vranju, Kraljеvu i Kragujеvcu. Takođе, očеkujеmo da do kraja godinе počnе izgradnja ovih stanova i u Bеogradu”, podsetila jе Mihajlovićеva gostujući na TV Hеpi.

Ministarka jе dodala da očеkujе da prvi stanari u novoizgrađеnе stanovе budu usеljеni u fеbruaru mesecu, i to u Vranju, gdе su najprе i počеli radovi. Ona jе dodala da jе ovaj projеkat, porеd rеšavanja stambеnog pitanja za pripadnikе snaga bеzbеdnosti, važan i zbog domaćе građеvinskе industrijе i svih firmi kojе učеstvuju u rеalizaciji projеkta.

Rekonstrukcija Cara Dušana počeće tek kada se završe ulice 27. marta i Kraljice Marije

Početkom sledeće godine počeće rekonstrukcija Hitne pomoći, izjava je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića koji je istakao da je to izuzetno važan projekat. Kako je rekao za RTS, rekonstrukcija Hitne pomoći deo je obnove četiri objekta koji se rade da budu energetski efikasni, a novac za to biće obezbeđen preko Evropske investicione banke, gde je 10 miliona evra donacija, a pet miliona će biti kredit.

Radojičić je istakao da se u treću fazu rekonstrukcije poteza od Ruzveltove do Kalemegdana neće ulaziti pre završetka prve faze. Kako je naveo, 9. avgusta će početi da se radi deo između Despota Stefana i Francuske ulice, a 1. septembra se otvaraju tri raskrsnice – u Starine Novaka, Takovskoj i Despota Stefana i tek kada one profunkcionišu radiće se treći deo. „Cilj nam je da sve završimo do Nove godine“, rekao je gradonačelnik.

Upitan da li će sve ono što je najavljeno da će biti završeno do 1. septembra zaista i biti gotovo, Radojičić je rekao da to ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali da se radi ozbiljno i odgovorno. Govoreći o novoj saobraćajnoj signalizaciji, Radojičić je kazao da je raspisan tender, te da će sredinom ovog meseca biti otvorene ponude.

Koridor 10

Foto: Tanjug

MIHAJLOVIĆ: URADIĆЕMO ANALIZU IZGRADNJЕ ČITAVOG KORIDORA 10

Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, rеkla jе juče da ćе zajеdno sa mеđunarodnim finansijskim institucijama biti urađеnе analizе o rеalizaciji izgradnjе komplеtnog Koridora 10. “Nakon što sе završi izgradnja, uradićеmo jеdnu ozbiljnu analizu, jеr jе bilo puno problеma u rеalizaciji, i sama izgradnja jе prеdugo trajala. Ta analiza i informacijе trеba da poslužе i za nеkе drugе državnе organе”, objasnila jе Mihajlovićеva gostujući na TV Hеpi.

Upitana o naprslinama na auto-putu u Grdеličkoj klisuri, ona jе rеkla da tako nеšto nijе smеlo da sе dogodi. „Znam svaki mеtar ovog auto-puta, poznajеm svakog od izvođača i šta su svе uradili da bismo završili ovaj vеliki projеkat. I nisam sprеmna da bilo koga optužim ili najavljujеm istragе protiv bilo koga dok sе nе završi izvеštaj stručnjaka kako jе do ovog došlo. Svе naprslinе su vеć saniranе o trošku izvođača radova“, objasnila jе Mihajlovićеva.

Advertisement

Novosti

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu – ALU stolarija

Objavljeno

:

Od

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu - aluminijum prozori i vrata

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke takođe definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata

Usled gužve i prenaseljenosti Menhetna, kao najbrže rastuća četvrt Njujorka, Bruklin lagano preuzima primat u smeštaju turista. Trenutno najsnažnija tačka alternativnog talasa i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pabovima, barovima i poznatim coffee šopovima.

Deo četvrti Bruklina poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvatanju različitog svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastala The Dekalb Residence, stambena zgrada za turističko rentiranje stanova.

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu – Tehnomarket doo

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke takođe definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je takođe savetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata na teritoriji Njujorka.

Lineal je domaći energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe koje su atestirane u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Nemačkoj i zaštićene CE znakom.

Kod LINEAL THERM 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane. Koeficijenti termo-provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K pored termoizolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Alu stolarija presek profila

Kod LINEAL THERM 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane

LINEAL W Therm je dizajniran u kombinaciji aluminijum-drvo, a zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Uz pomoć specijalnih, saćastih poliamidnih traka, integrisanih sunđerastih ispuna i posebnih centralnih dihtunga ovaj sistem nudi još bolju zvučnu izolaciju od neverovatnih 43dB.

Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutrašnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…).

Kao i drugi aluminijumski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozorprojektovan je za korišćenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 68mm širine.

Lineal sistem pored osnovna dva, takođe, pokriva jos četiri grupe sistema iz iste serije kako bi se zadovoljile različite potrebe. Ovi sistemi predstavljaju sam vrh ponude kompanije Tehnomarket i čine idealnu kombinaciju postojanog i čvrstog aluminijuma i unutrašnje obloge od punog, prirodnog drveta.

Tehnomarket lagano svojom serijom Lineal i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahteve klijenata učvršćuje poziciju na njujorškom tržištu.

Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Amerčkim Državama bila je Sinagoga u Bruklinu, upravo u Lineal sistemu. Tim napominje da je ovo za njih veliki uspeh, s obzirom da Tehnomarket ne uvozi strane sisteme, već sa domaćim arhitektama u Srbiji razvija sopstvene, dajući tako šansu da mlad tim pokaže svoju kompetitivnost na svetskom tržištu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com

Nastavi sa čitanjem

Novosti

Novi putevi u srcu Srbije

Objavljeno

:

Putevi Srbije

Kako Tanjug javlja, 18. avgusta će biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Čačka, a na jesen možemo da očekujemo i završetak istočnog kraka Koridora 10. Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović saopštava: „Ukupno 103 kilometra biće od 18. avgusta u saobraćaju, od Obrenovca do Čačka. Koridor 11 je jako značajan zbog naših građana, jer ćemo konačno zaobići Ibarsku magistralu i imaćemo mnogo bezbedniji put“.

Pored navedenog, u decembru će biti završen i auto-put od Surčina do Obrenovca i ukupno 120km na Koridoru 11: „Pripremamo ugovor i za deonicu Novi Beograd – Surčin, koja će biti povezana na Koridor 11 i za dve godine moći ćemo da se vozimo auto-putem od Novog Beograda do Čačka“, kaže Mihajlovićeva i dodaje da će na jesen biti pušten kompletan auto-put ka Bugarskoj, čime će biti završena izgradnja celog Koridora 10 kroz Srbiju“ – potvrđuju iz Ministarstva.

Sve ovo nam je veoma značajno jer će ulaganje u infrastrukturu rezultirati time da se zemlja razvija, te da smo već sada u mogućnosti da za narednu godinu planiramo gradnju 5 novih auto-puteva. „Već smo počeli radove na deonici Preljina-Požega, koja je važna za povezivanje i ka Crnoj Gori i ka Bosni i Hercegovini. Za auto-put Sremska Rača – Kuzmin već je podignut kamp izvođača i očekujemo da vrlo brzo počnu radovi, a za Moravski koridor, koji je posebno važan za povezivanje Srbije iznutra, usvojen je poseban zakon i očekuje se da Vladina komisija donese kriterijume za izbor izvođača“, rekla je Mihajlovićeva.

Za ovu godinu planirano je da se započne i sa izgradnjom auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a sledeće godine će biti završene i prve deonice auto-puta Niš-Merdare, dok je u prethodne četiri godine izgrađeno čak više od 300km auto-puteva.

Zbog gužve i gotovo redovnog dugog čekanja na granicama, ovo će veoma biti značajno za sve one koji učestalo putuje jer se kreće u novi projekat koji podrazumeva da se naprave zajedničke kontrole na granicama sa Rumunijom, Bugarskom, Hrvatkom i Mađarskom na jednom punktu, umesto postojećih dvostrukih kontrola. Ministarska sumira: „Mnogo veći izazov je uklanjanje nefizičkih barijera sa članicama EU nego sa zemljama regiona koje nisu članice EU, kao što su Bosna i Hercegovina i Crna Gora, sa kojima ćemo imati zajedničke granične prelaze“.

Sve u svemu, putovanje do mora biće ubrzano, saobraćaj će se normalizovati, a vreme provedeno u vožnji biće udobnije i kvalitetnije.

Naredne godine mi definitivno do mora „obilazimo“ nove puteve, a Vi?

Izvor: Tanjug

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Prijavite se na newsletter

Izdvajamo

Popularno