Connect with us
Arhitektura

Ovako izgleda pobedničko rešenje na konkursu za fudbalski centar u Seulu (VIDEO)

stadion

UNStudio je u saradnji sa Johanom Cruijffom ArenA dizajnirao pobednički plan za nacionalni fudbalski centar u Seulu. Fokusiran na zdravlje, wellness, nauku, tehnologiju, obrazovanje i promovisanje zdravog načina života, projekat je izabran kao pobednički dizajn na međunarodnom konkursu koji se održao u martu ove godine.

Po nalogu Korejskog fudbalskog saveza (KFA), novi najsavremeniji nacionalni fudbalski centar u Seulu preuzeće dva programa, postaće dom reprezentacije Koreje i njihovih trenera, kao i laboratorija za buduće generacije koja pomaže podsticati svoju karijeru.

stadion

Stadion u Seulu

U fazi osmišljavanja master plana, UNStudio je okupio tim stručnjaka iz industrije, uključujući međunarodni tim vodećih menadžera fudbalskih stadiona, zajedno sa stručnjacima za nauku o sportu i za prikupljanje digitalnih podataka, kako bi generisao projekat „zasnovan na lekcijama naučenim iz drugih vrhunskih međunarodnih fudbalskih klubova i centra za treniranje “.

Smešten na lokaciji od 450.427 m2, novi Nacionalni fudbalski centar (NFC) postavio je zajedničke prostorije za žene, muškarce i mlade. Dizajniran za negovanje vrhunskih igrača, projekat je takođe odredište fudbalskih navijača koji uživaju u priči o korejskom fudbalu. Uz dva stadiona i preko desetak sportskih terena, prirodnih staza za trčanje i zatvorenih teretana, centar je takođe povezan sa specijalnim sportskim doktorima i centrima za lečenje. Centralna javna plaza, glavna tačka master plana, okružena je sa tri glavne zgrade, muzejom, zatvorenim stadionom i otvorenim terenom stadionom.

stadion

Stadion u Seulu