Connect with us
Arhitektura

Ovako izgleda pobedničko reŔenje na konkursu za fudbalski centar u Seulu (VIDEO)

UNStudio je u saradnji sa Johanom Cruijffom ArenA dizajnirao pobednički plan za nacionalni fudbalski centar u Seulu. Fokusiran na zdravlje, wellness, nauku, tehnologiju, obrazovanje i promovisanje zdravog načina života, projekat je izabran kao pobednički dizajn na međunarodnom konkursu koji se održao u martu ove godine.

Po nalogu Korejskog fudbalskog saveza (KFA), novi najsavremeniji nacionalni fudbalski centar u Seulu preuzecĢe dva programa, postacĢe dom reprezentacije Koreje i njihovih trenera, kao i laboratorija za buducĢe generacije koja pomaže podsticati svoju karijeru.

stadion

Stadion u Seulu

U fazi osmiÅ”ljavanja master plana, UNStudio je okupio tim stručnjaka iz industrije, uključujucĢi međunarodni tim vodecĢih menadžera fudbalskih stadiona, zajedno sa stručnjacima za nauku o sportu i za prikupljanje digitalnih podataka, kako bi generisao projekat ā€žzasnovan na lekcijama naučenim iz drugih vrhunskih međunarodnih fudbalskih klubova i centra za treniranje ā€œ.

SmeÅ”ten na lokaciji od 450.427 m2, novi Nacionalni fudbalski centar (NFC) postavio je zajedničke prostorije za žene, muÅ”karce i mlade. Dizajniran za negovanje vrhunskih igrača, projekat je takođe odrediÅ”te fudbalskih navijača koji uživaju u priči o korejskom fudbalu. Uz dva stadiona i preko desetak sportskih terena, prirodnih staza za trčanje i zatvorenih teretana, centar je takođe povezan sa specijalnim sportskim doktorima i centrima za lečenje. Centralna javna plaza, glavna tačka master plana, okružena je sa tri glavne zgrade, muzejom, zatvorenim stadionom i otvorenim terenom stadionom.

stadion

Stadion u Seulu