Connect with us
Arhitektura

Viceroy – novi luksuzni resort u srcu Kopaonika

Kopaonik, poznat i kao Sunčana planina najveći je i najposećeniji ski centar u Srbiji sa svojim odlično pripremljenim stazama i fantastičnom prirodom pruža neizmerno uživanje svim kategorijama posetilaca. Zahvaljujući razvijenoj infrastrukturi i velikom broju novih projekata, Kopaonik se izdvaja i kao dobra destinacija za kongrese i stručne skupove.

Viceroy Hotels & Resorts, ugostiteljska grupacija iz Los Anđelesa, otvorila je svoj prvi hotel u Evropi baš na Kopaoniku. Hotel je druga planinska destinacija grupacije, nakon američkog Snowmass-a i zamišljen je kao savremeno internacionalno planinsko odmaralište gde će turisti celoga sveta moći da se upoznaju sa bogatom kulturnom istorijom regiona i prirodnom lepotom nacionalnog parka.

Ovaj zaista impozantni projekat nastao je u svetski poznatim studijima WATG i Wimberly Interiors i odlikuje ga niz naprednih tehničkih rešenja.

Tehnomarket VENT Rivet sistema podkonstrukcije ventilisane fasade

Viceroy – novi luksuzni resort u srcu Kopaonika / foto: Tehnomarket

Kako je inspiracija prilikom projektovanja i dizajna hotela otkrivena u motivima Starog Rudišta i netaknute prirode, svi materijali i dizajnerska rešenja usvajaju prirodnu lepotu Kopaonika kroz prirodno drvo, kamen, bele akcente i otvorenim prostorima koji upućuju na otvorene planinske predele.

Fasada objekta rešena je na tehnički visokom nivou, uz primenu Tehnomarket VENT Rivet sistema podkonstrukcije ventilisane fasade prilagođene Knauf Aquapanel pločama preko kojih je apliciran klasičan završni sloj, kao i kamen u ostalim zonama kako bi objekat dobio u potpunosti autentičan izgled. Ovo rešenje nudi sve prednosti ventilisane fasade – odlične izolacione sposobnosti, provetrenost fasadnog sklopa, brzu ugradnju i izuzetno visok kvalitet i uniformnost gotovih fasadnih površina uz izgled klasičnog planinskog objekta koji se savršeno uklapa u prirodno okruženje.

Pored VENT Rivet podkonstrukcije, kompanija Tehnomarket isporučila je i niz drugih proizvoda – ograde, aluminijumske pregrade između pojedinačnih terasa, aluminijumsku lamperiju i namenski ekstrudirane dekorativne aluminijumske profile koji se nalaze u zoni ulaza.

VENT SISTEMI PODKONSTRUKCIJE – FASADNO REŠENJE ZA SVE MATERIJALE

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

VENT sistem podkonstrukcije - Rivet sistem

VENT Rivet podkonstrukcija za fasadu / foto: Tehnomarket

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za efikasno postavljanje najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com