Connect with us
Arhitektura

Baumit podrška projektantima u praksi

U fazi projektovanja trudimo se da investitoru i arhitektama pru┼żimo apsolutnu podr┼íku pri izboru materijala za njihov objekat, uzimaju─çi u obzir tehnologiju gradnje, kvalitet materijala i ekonomski aspekt.

Pored kompletne tehni─Źke podr┼íke u definisanju opisa za projektnu dokumentaciju, smernica za izbor ali i za izvo─Ĺenje Baumit sistemskih re┼íenja, redovno na tr┼żi┼íte Srbije donosimo novitete kada su u pitanju mogu─çnosti dizajna. Na┼íi kvalifikovani savetnici pru┼żi─çe podr┼íku prilago─Ĺenu individualnim potrebama projekta. U daljem tekstu izdvajamo samo nekoliko primera Baumit podr┼íke projektantima kada je u pitanju dizajn.

Baumit Life Color sistem

Baumit Life jedinstvena ton karta za zavr┼íne fasadne maltere i boje nudi pravu nijansu za sva─Źiji ukus i stil. Uz dosada┼ínji izbor od 888 nijansi, sada je tu i novih 180 prirodnih i zemljanih tonova, kako bi zidovi objekta pratili najnovije dizajn trendove. Sve Baumit Life boje dostupne su u najkori┼í─çenijim arhitektonskim programima.

MozaikTop malter

MozaikTop malter / foto: Baumit d.o.o

12 nijansi bele boje

Do sada se izbor bele boje svodio na par tonova iz Ral ton karte koja u osnovi i nije namenjena fasadama. Baumit je u svoju ponudu uvrstio novu paletu ÔÇ×12 nijansi bele bojeÔÇť. Kako svaka nijansa nosi svoju pri─Źu, pripremili smo i ÔÇ×moodboardÔÇť bro┼íuru sa predlozima kombinovanja razli─Źitih tipova materijala poput drveta, metala i kamena. Inspirisani bogatstvom bele boje, porazgovarali smo sa cak 50 renomiranih arhitekata iz cele Evrope upravo o ovoj temi, kao i o budu─çnosti arhitekture, trendovima, odr┼żivoj gradnji. Sve to smo sumirali u jednu knjigu pod naslovom Shades of White. Bi─çe nam izuzetna ─Źast da se u na┼íim narednim izdanjima, tokom budu─çe saradnje, pojave i Va┼íi projekti.

Baumit Life ton karta za završne fasadne maltere

Baumit Life ton karta za završne fasadne maltere / foto: Baumit d.o.o

Fasadne tehnike

Molerske tehnike vi┼íe nisu rezervisane samo za unutra┼ínje dekoracije. Fasadni malteri razli─Źitih granulacija i posebno dizajnirane formule daju mogu─çnost izvo─Ĺenja razli─Źitih fasadnih tehnika ÔÇô glatka fasada, imitacija drveta, natur beton, grubi beton, travertinoÔÇŽ Kreativno oblikovanje fasada sa Baumit CreativTop malterom, uz kombinaciju razli─Źitih mat ili metalik premaza pru┼ża gotovo beskona─Źne mogu─çnosti. Tu smo da podr┼żimo realizaciju Va┼íih ideja – zapo─Źnimo sa izradom uzorka kreativne tehnike po va┼íem izboru.

Paleta novih mozaika

Pored na┼íe osnovne linije od 10 nijansi MosaikTop maltera, od 2020. godine u ponudi se nalazi Natural linija, sa novom optikom. Novih 8 nijansi iz Natural linije su osmi┼íljeni u cilju pove─çanja izbora arhitektama pri kreiranju. Dodatak opiljaka prirodnog kamena u kombinaciji sa mozaik kamen─Źi─çima ovu paletu ─Źini odli─Źnim izborom koji ─çe objektu dati autenti─Źan izgled. Nova linija inspirisana prirodom pravljena je po unapre─Ĺenoj recepturi, ┼íto omogu─çava upotrebu mozaika i na ve─çim fasadnim povr┼íinama.

Paleta novih mozaika

Paleta novih mozaika / foto: Baumit d.o.o

Za kompletan tekst na temu Baumit podrške projektantima posetite veb-sajt www.baumit.rs

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs