Connect with us
Energetska efikasnost

Obezbedite svom domu najbolju stolariju

Dobra stolarija u domu danas nosi na sobom mnogo benefita, naro─Źito kada govorimo o u┼ítedama na ra─Źunima za grejanje. S obzirom da kvalitetno izabrana i ugra─Ĺena stolarija predstavlja glavni izolator svakog doma, uvek se treba fokusirati na onu najbolju, jer se samo takva izabrana stolarija isplati na du┼żi vremenski period.

Zbog ─Źega je PVC stolarija savr┼íen izbor?

Postoji nekoliko prednosti koje poseduje upravo PVC stolarija pa je zbog toga najpopularnija prilikom zamene stare i postavljanja nove. Jedna od njih je ta ┼íto PVC stolarija spada u grupu savr┼íenih toplotnih izolatora jer onemogu─çava ÔÇ×izlazakÔÇť toplote iz stana u toku sezone grejanja.

Naime, ─Źinjenica je da nam u toku zime grejanje skoro konstantno radi kao i da su nam ra─Źuni za struju ili gas mnogo ve─çi nego ┼íto je to slu─Źaj u drugim mesecima. Ako pri tom u svom domu imate efikasnu i kvalitetnu stolariju, ne─çete morati da brinete o visokim ra─Źunima za grejanje. PVC stolarija ima za cilj da vam u┼íu┼íka prostor u kojem ┼żivite kako bi se u njemu ose─çali prijatno.

Kada ka┼żemo PVC stolarija cena zavisi od nekoliko faktora

Pre nego ┼íto poru─Źite novu PVC stolariju raspitajte se o ceni nabavke i njene monta┼że. Ve─çina poslodavaca koji prodaju stolariju ima ve─ç unapred definisan cenovnik, pa tako kada ka┼żemo PVC stolarija cena mo┼że zavisiti od toga za koju vrstu stolarije se na kraju odlu─Źite (da li od doma─çeg ili stranog dobavlja─Źa). Stolarija koju smo uvezli iz inostranstva je dosta kvalitetnija u smislu da je napravljena od ja─Źe i izdr┼żljivije plastike pa ─çete biti mirni kada je toplotna izolacija u pitanju, ali ─çete za nju isto tako morati ne┼íto vi┼íe novca da izdvojite.

Cena stolarije tako─Ĺe mo┼że zavisiti od vrste profila i stakla koje kupac odabere, kao i od toga da li se prozori rade sa roletnama ili bez njih.

Stru─Źnjaci koji se bave ure─Ĺenjem doma tvrde na dobroj stolariji ne treba ┼ítedeti jer se radi o dugoro─Źno isplativoj investiciji. Ukoliko niste sigurni koja je stolarija kvalitetnija uvek se mo┼żete dodatno informisati od samih proizvo─Ĺa─Źa.

Jo┼í nekoliko klju─Źnih prednosti PVC stolarije

Pored toga ┼íto pru┼ża savr┼íenu toplotnu izolaciju, PVC stolarija je itekako laka za odr┼żavanje. Dovoljno je da se povremeno obri┼íu okviri prozora od nakupljene pra┼íine vla┼żnom pamu─Źnom krpom i uvek ─çete imati besprekorno ─Źistu i urednu stolariju. Ovako ne┼íto se pak ne mo┼że re─çi za drvenu stolariju koja zahteva poseban na─Źin odr┼żavanja.

PVC stolarija je otporna na vatru, pa je s tim itekako bezbedna prilikom ugradnje. Isto tako, materijal od koga je napravljena ova vrsta stolarije je otporan na UV zra─Źenje kao i na sve ostale vremenske uslove.

PVC prozore danas mo┼żete prona─çi u razli─Źitim bojama

Iako je za mnoge prva asocijacija na PVC stolariju bela boje po ─Źemu je ona ujedno i prepoznatljiva, danas na tr┼żi┼ítu mo┼żete prona─çi stolariju u preko pedeset razli─Źitih boja i dezena tako da se mogu zadovoljiti zahtevi i najzahtevnijeg kupca.

Isto tako, skoro sve firme koje se bave njihovom proizvodnjom omogu─çavaju izradu prozora i vrata po meri, imaju svoje majstore koji izlaze na teren i montiraju je prilikom ugradnje.