Connect with us
Energetska efikasnost

Obezbedite svom domu najbolju stolariju

PVC stolarija cena

Dobra stolarija u domu danas nosi na sobom mnogo benefita, naročito kada govorimo o uštedama na računima za grejanje. S obzirom da kvalitetno izabrana i ugrađena stolarija predstavlja glavni izolator svakog doma, uvek se treba fokusirati na onu najbolju, jer se samo takva izabrana stolarija isplati na duži vremenski period.

Zbog čega je PVC stolarija savršen izbor?

Postoji nekoliko prednosti koje poseduje upravo PVC stolarija pa je zbog toga najpopularnija prilikom zamene stare i postavljanja nove. Jedna od njih je ta što PVC stolarija spada u grupu savršenih toplotnih izolatora jer onemogućava „izlazak“ toplote iz stana u toku sezone grejanja.

Naime, činjenica je da nam u toku zime grejanje skoro konstantno radi kao i da su nam računi za struju ili gas mnogo veći nego što je to slučaj u drugim mesecima. Ako pri tom u svom domu imate efikasnu i kvalitetnu stolariju, nećete morati da brinete o visokim računima za grejanje. PVC stolarija ima za cilj da vam ušuška prostor u kojem živite kako bi se u njemu osećali prijatno.

Kada kažemo PVC stolarija cena zavisi od nekoliko faktora

Pre nego što poručite novu PVC stolariju raspitajte se o ceni nabavke i njene montaže. Većina poslodavaca koji prodaju stolariju ima već unapred definisan cenovnik, pa tako kada kažemo PVC stolarija cena može zavisiti od toga za koju vrstu stolarije se na kraju odlučite (da li od domaćeg ili stranog dobavljača). Stolarija koju smo uvezli iz inostranstva je dosta kvalitetnija u smislu da je napravljena od jače i izdržljivije plastike pa ćete biti mirni kada je toplotna izolacija u pitanju, ali ćete za nju isto tako morati nešto više novca da izdvojite.

Cena stolarije takođe može zavisiti od vrste profila i stakla koje kupac odabere, kao i od toga da li se prozori rade sa roletnama ili bez njih.

Stručnjaci koji se bave uređenjem doma tvrde na dobroj stolariji ne treba štedeti jer se radi o dugoročno isplativoj investiciji. Ukoliko niste sigurni koja je stolarija kvalitetnija uvek se možete dodatno informisati od samih proizvođača.

Još nekoliko ključnih prednosti PVC stolarije

Pored toga što pruža savršenu toplotnu izolaciju, PVC stolarija je itekako laka za održavanje. Dovoljno je da se povremeno obrišu okviri prozora od nakupljene prašine vlažnom pamučnom krpom i uvek ćete imati besprekorno čistu i urednu stolariju. Ovako nešto se pak ne može reći za drvenu stolariju koja zahteva poseban način održavanja.

PVC stolarija je otporna na vatru, pa je s tim itekako bezbedna prilikom ugradnje. Isto tako, materijal od koga je napravljena ova vrsta stolarije je otporan na UV zračenje kao i na sve ostale vremenske uslove.

PVC prozore danas možete pronaći u različitim bojama

Iako je za mnoge prva asocijacija na PVC stolariju bela boje po čemu je ona ujedno i prepoznatljiva, danas na tržištu možete pronaći stolariju u preko pedeset različitih boja i dezena tako da se mogu zadovoljiti zahtevi i najzahtevnijeg kupca.

Isto tako, skoro sve firme koje se bave njihovom proizvodnjom omogućavaju izradu prozora i vrata po meri, imaju svoje majstore koji izlaze na teren i montiraju je prilikom ugradnje.