Connect with us
Enterijer

4 cool ideje sa interneta za savršen izgled vaše kuhinje

Ovih dana mo┼żete imati mnogo posla ukoliko se upustite u avanturu zvanu ÔÇô skrolovanje po dru┼ítvenim mre┼żama. Iako zima obiluje objavama, jer prema svim statistikama u zimskim mesecima dolazi do najve─çeg broja objavljenih postova, fotografija i video snimaka, oni se ipak zasnivaju na onim cozy momentima, dok prole─çe donosi pokretanje, od motivacionih statusa do pregr┼ít ideja za enterijere. A kada su enterijeri u pitanju, ma sve je savr┼íeno…

Reklo bi se da poslednjih nekoliko nedelja najve─çu pa┼żnju uzimaju kuhinje ┼íirom sveta, a ono ┼íto se mo┼że videti zaista zaustavlja dah. Od potpuno tradicionalnih do perfektno modernih i savremenih kuhinjskih enterijera, sve je poslu┼żeno, a sa svim fotografijama i brojne ideje koje se mogu iskoristiti u trenucima kada menjate name┼ítaj svoje kuhinje ili, ┼íto je u ovom periodu godine ─Źest slu─Źaj, upu┼ítate se u njeno renoviranje. Zato vam donosimo nekoliko ideja koje su nam i te kako ÔÇ×zapale za okoÔÇť skroluju─çi internetom i dru┼ítvenim mre┼żama, a definitivno je sigurno da ─çe vam dati inspiraciju kako da od svoje napravite savr┼íenu kuhinju.

Retro name┼ítaj sa rupi─Źastim elementima

Babina ┼íkrinja se vratila u modu, ovo je prva pomisao kada se do─Ĺe do brojnih fotografija koje prikazuju kako boje koje dominiraju u kuhinjama ┼íirom sveta, tako i kada je izbor materijala i samog izgleda u pitanju. Ono ┼íto najvi┼íe podse─ça ove sezone na tradicionalne, rusti─Źne kuhinje, jesu rupi─Źasta vrata kuhinjskih elemenata, bilo da se radi o podnim ili vise─çim. A uz sve to, tu je i name┼ítaj nastao po uzoru na stare kredence, sa svakako modifikovanim policama, veli─Źinama, kao i samim bojama. Ovakav tip name┼ítaja ─Źini da svaki prostor ima ÔÇ×du┼íuÔÇť i da savr┼íeno izgleda, donosi sa sobom toplotu i predivnu energiju, ┼íto svaki obrok i svaku njegovu pripremu ─Źini lep┼íom i ugodnijom. Zato, ukoliko tra┼żite novi kuhinjski name┼ítaj, nemojte lagano da pro─Ĺete pored svih tih elemenata koji podse─çaju na ÔÇ×ono nekadÔÇť.

Drvene obloge umesto plo─Źica?

Kerami─Źke plo─Źice su standard kada govorimo o zidovima u kuhinjama, one su uvek tu i uvek su dostupne. Me─Ĺutim, poslednjih nekoliko godina im se neretko tra┼że zamene, pa je bilo svega, od pleksiglasa, staklenih obloga, mermera, pa smo ─Źak do┼íli i do ogledala kao idejnog i veoma lepog, re┼íenja sa luksuznom notom. Ve─ç prethodna ideja je, ipak, ukazala na jednu ─Źinjenicu, vra─çamo se prili─Źno prirodnom izgledu, a to zna─Źi i odabiru prirodnih materijala. Zato se nemojte za─Źuditi ako sve vi┼íe budete vi─Ĺali na zidovima izme─Ĺu kuhinjskih elemenata drvene obloge. Mogu se koristiti imitacije, iverica, drvo, ali sam izgled je va┼żno da bude ┼íto prirodniji i da se uklapa u ostatak enterijera kako bi se dobio kompletno potreban izgled jedne oaza u kojoj se sve sprema s puno ljubavi.

Ugradni fri┼żideri za savr┼íeniji izgled

Ukoliko vam smeta da se kuhinjski aparati i ure─Ĺaji vide, uglavnom za sve postoji re┼íenje, od ugradne rerne, plo─Źe, pa su tu svakako i ugradni fri┼żideri. Ovo je ne┼íto o ─Źemu je potrebno razmi┼íljati pre bilo kakvih radova, kupovine kuhinje ili njenog naru─Źivanja. Bilo da je kupujete ili naru─Źujete po meri i prema svojim zamislima, ugradni fri┼żideri postoje u razli─Źitim dimenzijama, pa je va┼żno imati sve ta─Źne mere, kako bi se na kraju sve potpuno i kako treba uklopilo. Iako je ovo ure─Ĺaj kojem jeste mesto u kuhinji i tu se i o─Źekuje, mnogo lep┼íi izgled kompletnom enterijeru se daje kada kuhinja izgleda kao jedna celina, bez deljenja ure─Ĺajima, bez prekidanja, a ugradni fri┼żideri upravo to i dopu┼ítaju.

Za┼íto su LG fri┼żideri stalna preporuka?

Pored ideja sa interneta i od strane arhitekata enterijera, dobro je dati i preporuke koje dolaze od korisnika, posebno kada su ure─Ĺaji u pitanju. LG fri┼żideri predstavljaju jedan od brendova koji se u velikoj meri pominju kod korisnika koji imaju visoke zahteve od kuhinjskih ure─Ĺaja, od na─Źina rada, kvaliteta, spolja┼ínjeg dizajna i dostupnih funkcija. Osim razli─Źitosti modela u ponudi, a svakako i dimenzijama i kombinacijama, LG fri┼żideri poznati su kao jedni od energetski najefikasnijih na tr┼żi┼ítu, sa modelima koji poseduju i najsavremenije dodatke, kao ┼íto su ÔÇ×door-in-doorÔÇť funkcija, spolja┼ínji ledomat, sistem o─Źuvanja sve┼żine namirnica i tako dalje. Svi ovi razlozi ─Źine da LG fri┼żideri budu me─Ĺu tra┼żenijim i popularnijim, a onda i dobrim za preporuku svima.

Slatki momenti: štedljive korpe

Da li ste do sada vi─Ĺali kod nekoga u kuhinji korpe, od pru─ça, ali i pletene? To nisu samo korpe, ve─ç je re─Ź o ┼ítedljivim korpama. Mogu se oka─Źiti na kraj stola, kuhinjskog ostrva ili elementa, na neku ru─Źkicu, o vrata, bilo gde, gde je mogu─çe oka─Źiti korpu i njenu ru─Źku. Dobi─çete jako dekorativan momenat koji ponovo podse─ça na rusti─Źno i prirodno, ali i dodatni prostor za odlaganje kuhinjskih krpa, nekih sredstava za ─Źi┼í─çenje, vo─ça i povr─ça, zeleni┼ía… Zato, uostalom, i jeste nastao taj izraz ┼ítedljiva korpa kao dekorativni element koji se sve vi┼íe upotrebljava u kuhinjama ┼íirom sveta i to od strane dekoratera i osoba koje profesionalno ure─Ĺuju ┼żivotne prostore.