Connect with us
Arhitektura

Neobi─Źni i jeftini formati ku─ça u savremenom svetu

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja nema projekciju svoje savr┼íene ku─çe. Svako od nas je nekada po┼żeleo da ima svoju malu oazu mira i u┼íu┼íkanosti, u koju ─çe dolaziti sre─çan i spokojan. Nekada su ─Źitave porodice u malim ku─çama, gde su svi stalno bili na okupu. Privatnost nije postojala. Danas su to ipak retki slu─Źajevi, jer svaka porodica ┼żeli svoj mir i privatnost u svoja ─Źetiri zida. Trendovi u gradnji ku─ça se svake godine menjaju, ali svakako ne treba slepo pratiti trendove, ve─ç svoje ┼żelje i zamisli.

Ukoliko imate svoje par─Źe zemlje i ┼żelite da napravite dom za sebe i svoju porodicu, mogu─çnosti su bezbrojne. Naravno, sve po─Źinje i zavr┼íava se u skladu sa va┼íim bud┼żetom. Da li ┼żelite malu ili pak ve─çu ku─çu, monta┼żnu ili ku─çu koja se zida? Stru─Źnjaci su tu da vas posavetuju, i da vam u skladu sa va┼íim ┼żeljama i mogu─çnostima, urade projekat. Savremeni materijali i pre svega kvalitet garantuju vam dug vek va┼íeg stambenog prostora. Kombinacija drveta i cigle, ili pak moderna fasada i krov pokriven najsavremenijim crepom, izbor je na vama.

Moderni kontejneri za stanovanje

Arhitektura i savremeni dizajn, poslednjih godina pronalaze fantasti─Źna re┼íenja kako da se prostor za stanovanje savr┼íeno iskoristi. Ekologija i minimalizam, su jako popularni prilikom odabira mesta za stanovanje. Iz tog razloga ukoliko ne ┼żelite ogroman dom, na koji ─çete dugo ─Źekati i nervirati se zbog majtora, razmislite o pretvaranju kontejnera u va┼í dom. Moderni kontejneri za stanovanje ne zahtevaju previ┼íe sredstava, a mogu biti skladno u┼íu┼íkani i neodoljivi. Idealni su ako imate plac na planini ili pored reke, ali i kao stambeno re┼íenje u mirnijim delovima grada.

Velika prednost kontejnera je ┼íto za njihovo postavljanje nije potrebna gra─Ĺevinska dozvola, koja se uglavnom dugo ─Źeka i koja poprili─Źno ko┼íta. ─îak i kontejner manjih dimenzija, mo┼że posedovati sve ┼íto je potrebno za ┼żivot. Malo kupatilo, kuhinjica i dnevni boravak idealni su za ┼żivot dve osobe. Ukoliko ┼żelite moderan izgled, jedna strana kontejnera mo┼że biti sva u staklu. Jedno od re┼íenja ako vam treba ve─çi prostor, mogu biti dva ili vi┼íe spojenih kontejnera. U tom slu─Źaju dobijate pravi dom, sa nekoliko prostorija. Laka uklopivost kontejnera omogu─çava i da napravite ku─çu na sprat.

Enterijer koji malo košta

Prilikom opremanja kontejnera, potrebno je da imate u vidu njegove dimenzije. Ukoliko je va┼í stambeni prostor svega nekoliko kvadrata, onda vam je potreban jedan krevet, ili garnitura koja se rasklapa i pretvara u krevet za spavanje, mala kuhinja, trpezarijski sto i stolice. ─îak i ukoliko imate dom ve─çih dimenzija, opremite ga minimalisti─Źki. Sve ─çe vam to olak┼íati ┼żivot, jer nema bespotrebnih stvari koje morate ─Źistiti.

Kupatilo je tako─Ĺe uglavnom malih dimenzija, ali poseduje sve ┼íto je nophodno. Ako imate malo vi┼íe kvadrata, i volite da se kupate i opustite posle napornog dana, mo┼żete razmisliti o postavljaju kade u va┼íe kupatilo. Jedna ili dve spava─çe sobe, ako ih imate, nema potrebe da budu pretrpane stvarima. Dovoljan je krevet sa ugra─Ĺenim fiokama i garderober manjih dimenzija, u kojem ─çete smestiti sve va┼íe stvari.