Connect with us
Arhitektura

Ku─ça koja dobija ─Źistu peticu za svaki detalj!

Drvena kuc╠üa, kako je nazvana ova predivna gra─Ĺevina, nudi ukupno 82 kvadratna metra stambenog prostora i nalazi se u Sloveniji. Njen dizajn je jednostavan, ali je postavljen u lepom ┼íumskom ambijentu, ┼íto joj daje predivan pogled i dosta privatnosti. Karakteristika kuc╠üe je ─Źinjenica da ona ima izdr┼żljivu vanjsku ljusku koja bi bila potrebna ako bi njeni stanovnici bili u njoj u momentu lo┼íeg vremena.

Ekterijer moderne ku─çe

Foto: www.digsdigs.com

Jo┼í jedna zna─Źajna karakteristika za ovaj projekat je ─Źinjenica da je linija izme─Ĺu unutra┼ínjeg i spolja┼ínjeg prostora zamagljena, a veza je jaka i prirodna. U prizemlju se nalazi zastakljena fasada koja otvara pogled i donosi puno prirodnog svetla, ali tako─Ĺe omoguc╠üava ┼żivopisnim bojama ┼íume da u─Ĺu i postanu deo unutra┼ínjeg dekora.

Enterijer spava─çe sobe

Foto: www.digsdigs.com

Drvo je dominantan materijal koji se koristi tokom celog projekta, uklju─Źujuc╠üi i prostor unutar kuc╠üe. Unutra┼ínji zidovi, pod i plafon su oblo┼żeni drvenom povr┼íinom i to stvara topli i veoma ugodan ambijent. Celom ambijentu poma┼że i to ┼íto je dekor minimalisti─Źki i uglavnom fokusiran na ono ┼íto je prakti─Źno i funkcionalno.

Enterijer trpezarije

Foto: www.digsdigs.com

Dnevni boravak, kuhinja, trpezarija i kupatilo zauzimaju prizemlje, a drveno i metalno stepeni┼íte nudi pristup na spratu gde je i tavanski prostor. Ova zona je organizovana u nekoliko prostorija, od kojih je jedna glavna spavac╠üa povr┼íina, dok se jedna manja prostorija gde su samo kreveti nalazi u okviru nje. Ako imate neko par─Źe zemlje koji vam je neki daleki ro─Ĺak nemojte je prodavati. Razmi┼íljajte o tome da je ovakva ku─ça u ┼íumi blago ─Źija vrednost nikada ne jenjava.

Prevedeno sa stranice: www.digsdigs.com