Connect with us
Arhitektura

Kuća koja dobija čistu peticu za svaki detalj!

Drvena kuća, kako je nazvana ova predivna građevina, nudi ukupno 82 kvadratna metra stambenog prostora i nalazi se u Sloveniji. Njen dizajn je jednostavan, ali je postavljen u lepom šumskom ambijentu, što joj daje predivan pogled i dosta privatnosti. Karakteristika kuće je činjenica da ona ima izdržljivu vanjsku ljusku koja bi bila potrebna ako bi njeni stanovnici bili u njoj u momentu lošeg vremena.

Ekterijer moderne kuće

Foto: www.digsdigs.com

Još jedna značajna karakteristika za ovaj projekat je činjenica da je linija između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora zamagljena, a veza je jaka i prirodna. U prizemlju se nalazi zastakljena fasada koja otvara pogled i donosi puno prirodnog svetla, ali takođe omogućava živopisnim bojama šume da uđu i postanu deo unutrašnjeg dekora.

Enterijer spavaće sobe

Foto: www.digsdigs.com

Drvo je dominantan materijal koji se koristi tokom celog projekta, uključujući i prostor unutar kuće. Unutrašnji zidovi, pod i plafon su obloženi drvenom površinom i to stvara topli i veoma ugodan ambijent. Celom ambijentu pomaže i to što je dekor minimalistički i uglavnom fokusiran na ono što je praktično i funkcionalno.

Enterijer trpezarije

Foto: www.digsdigs.com

Dnevni boravak, kuhinja, trpezarija i kupatilo zauzimaju prizemlje, a drveno i metalno stepenište nudi pristup na spratu gde je i tavanski prostor. Ova zona je organizovana u nekoliko prostorija, od kojih je jedna glavna spavaća površina, dok se jedna manja prostorija gde su samo kreveti nalazi u okviru nje. Ako imate neko parče zemlje koji vam je neki daleki rođak nemojte je prodavati. Razmišljajte o tome da je ovakva kuća u šumi blago čija vrednost nikada ne jenjava.

Prevedeno sa stranice: www.digsdigs.com