Connect with us
Novosti

EESTech Challenge ā€“ internacionalno takmičenje

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope ā€“ lokalni komitet iz Novog Sada, EESTEC LC Novi Sad, već treću godinu za redom organizuje lokalnu rundu projekta EESTech Challenge.

EESTech Challenge je internacionalno takmičenje u programiranju sa ciljem da poveže studente Å”irom Evrope i omogući im sticanje novih znanja i veÅ”tina iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Tema ovogodiÅ”njeg takmičenja je Internet of Things, a datum održavanja je 2. mart 2019. godine.

Internet of Things

Internet of Things

Pored samog hakatona, u sklopu EESTech Challege-a organizovana su i predavanja, na istu temu, na kojima će se studenti steći razna saznanja iz oblasti Internet of Things koja će moći primeniti na sam dan hakaona. Prvo predavanje, koje je predstavljalo uvod u IoT, održano je 25. januara. Najavljena su joÅ” dva predavanja, 20. i 26. Februara.

EESTech Challenge je koncipiran tako da se sastoji iz dve runde: lokala i finalna. Tokom lokalne runde, učesnici će pored takmičenja, imati priliku da steknu i mnoga teorijska saznanja. Pobednici lokalnih rundi se plasiraju dalje u finalnu rundu takmičenjima, gde će se susresti sa najboljim studentima iz Evrope i vodećim stručnjacima iz ove oblasti. Ove godine finalna runda održava se u Minhenu, gde će se okupiti pobedničke ekipe iz 20 gradova iz cele Evrope.

Dodatne informacije o samom takmičenju, kao i o temi Internet of Things možete naći na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici EESTech Challenge LC Novi Sad.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (Electrical Engineering STudentsā€™ European assoCiation)

Trg Dositeja Obradovića 6, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad 21000
T. +381 60 333 49 07
T. +381 60 333 49 08
novisad@eestec.net
www.eestecns.org