Connect with us
Građevina

Konačno tender za Moravski koridor. U trci i srpske kompanije

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da tender za izgradnju Moravskog koridora počinje danas, nakon što je dve i po godine prikupljana potrebna dokumentacija. „Moravski koridor se sprema ukupno dve i po godine. Da bismo uopšte mogli da pričamo o potpisivanju ugovora, pojavljivanju građevinara na nekom putu, mora mnogo toga prethodno da se uradi, od dokumentacije, geološkog istraživanja, eksproprijacije“, objašnjava ministarka.

Ponude se primaju danas do 8.00 sati na osnovu javnog poziva, a Mihajlovićeva ističe da neće biti prednosti niti povlastica za određene izvođače, te da je Vlada Srbije svaku zloupotrebu predvidela i regulisala uz predviđanje određenih sankcija kroz zakonske i podzakonske akte.

Takođe, ističe se da srpske kompanije ispunjavaju uslove za izvođenje radova ukoliko se stvore konzorcijumi: „Ono što je problem sa našim kompanijama, a to je nešto na čemu radimo i sa Privrednom komorom, Ministarstvom finansija i pre svega sa našim građevinarima je da vidimo kako da se udruže… Drugi deo posla jeste zajednički, po meni, naš i njihov i to je da vidimo da li možemo da im pomognemo da kupe dodatnu opremu“, izjavila je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Vlada sprema novosti za nove kompanije, a ono što je značajno jeste što će srpsko rukovodstvo domaćim kompanijama obezbediti ulogu partnera, umesto glavnog podizvođača: „Mi želimo da naše kompanije budu partneri i to je novost na kojoj sada radimo sa svima onima koji su zainteresovani da grade puteve. Mislim da ćemo tu napraviti dobru stvar“.

Koridor 10, Srbija

Ministarka veruje da je Vlada dosta naučila kroz iskustvo radova na Koridoru 10 i auto-putu „Miloš Veliki“: „Da ne može da se zaključuje ugovor a da nemate projektno-tehničku dokumentaciju, da ne može da se kreće u radove a da nemate završenu eksproprijaciju, da ne možete da započinjete radove a da nemate čak u nekim delovima ni građevinsku dozvolu. Sve je to ono što je Vladu Srbije sačekalo 2014. godine“.

Za kraj godine najavljeno je otvaranje deonice Surčin – Obrenovac, a što se tiče izgradnje Šumadijskog koridora, početak radova očekuje se u 2021. godini.

Dok čekamo realizaciju najavljenog, pišite nam da li ste konkurisali za pomenuti tender i kakve rezultate očekujete?

Izvor: Tanjug