Connect with us
Arhitektura

Čekajući Hilton

2018. godina je počela, a svi sa nestrpljenjem očekujemo da bude završen Hotel Hilton u Beogradu. Evo podsećanja na početke i šta je ono što možemo očekivati što se tiče ovog „tradicionalno“ sjajnog mesta za boravak turista koji budu u poseti našem gravnom gradu.

Dakle, u centru grada pokrenut još jedan projekat iz hotelskog segmenta – i to luksuzni “Hilton” koji će se nalaziti na uglu ulica kralja Milana i kralja Milutina. Biće to prvi hotel iz ove franšize u Beogradu i Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji.

Hilton Hotel, Beograd

Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom. Podzemna garaža zauzimaće 4 podzemna sprata i imaće 281 parking mesto.

U Ulici Kralja Milutina planirana je “drop-off” zona za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u javnu garažu i ekonomski deo hotela. Što se smeštaja tiče predviđa se 242 jedinice, od čega će se deo ekskluzivnih apartmana nalaziti na prednjem uglu objekta (ugao ulica Kralja Milana i Kralja Milutina), dok će ostatak biti standardne sobe.

Izvor: beobuild.rs