Connect with us
Novosti

Beograd na vodi: ALUMIL učestvuje u ambicioznom projektu urbane revitalizacije

Alumil Beograd na vodi

Beograd na vodi je jedan od najambicioznijih projekata revitalizacije u Evropi koji će – po završetku – staviti Beograd na međunarodnu mapu među gradove sa najboljim međunarodnim poslovnim i rezidencijalnim centrima na svetu. Projekt uključuje niz kula i zgrada niže spratnosti u kojima će se nalaziti stanovi, kancelarije, maloprodajne objekti, restorani i kafići.

Beograd na vodi Alumil

Vista & Parkview, dve višespratne kule, izgrađene su i dostupne za poslovnu i stambenu upotrebu. Na samo 2 km od istorijskog gradskog jezgra i parka Kalemegdan, dva nebodera se dižu usred različitih gradskih i kulturnih aktivnosti. Takođe, ovo područje je u blizini Trga Republike i Narodnog muzeja, dok blizina živopisnog područja obale Save čini svakodnevni život avanturističkim, podsećajući nas na velike gradove koji „nikad ne spavaju“. Dve kule imaju po 23 sprata i najpoželjnije su stambene zgrade u gradu. Svakodnevni život u Vista & Parkview donosi osećaj velegradskog načina života, a istovremeno lepo osmišljene zelene površine pružaju mirno okruženje. Pored toga, pogled sa dva nebodera na park važan je deo celokupnog iskustva, jer stvara bitnu ravnotežu između inovativnog arhitektonskog dizajna i prirodnog elementa. Pored apartmana, u prizemlju zgrada nalaze se prodavnice, kafići i restorani.

Foto: Alumil / Beograd na vodi

Kompanija Alumil učestvuje u ovom velelepnom projektu, opremajući dve kule sistemima SUPREME S77 i SMARTIA M50. Glavni zahtev su bile vrhunske performanse toplotne izolacije, kako bi se postigla visoka energetska efikasnost u zgradama. Uzimajući u obzir visinu Vista & Parkview kula, standardi za otpornost na udar vetra bili su visoki, tako da je sertifikovani SUPREME S77 okretno nagibni sistem bio pravo rešenje zahvaljujući svojoj trajnosti u ekstremnim vremenskim uslovima. Pored toga, SMARTIA M50 je napredni fasadni sistem koji nudi odlične statičke performanse. Kao rezultat, vremenske promene ne utiču na unutrašnjost kula, pružajući sigurnost i harmoniju u svakodnevnom životu.

Foto: Alumil / Beograd na vodi

Učešće ALUMIL-a u projektu koji menja Beograd i otvara međunarodno poglavlje za grad, svedoči o vodećem prisustvu kompanije ne samo na Balkanu, već i na globalnom nivou, gde god se odvijaju najnaprednija arhitektonska i konstruktivna dostignuća.

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izložbeni salon
Milutina Milankovića 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com