Connect with us
Novosti

Beograd na vodi: ALUMIL u─Źestvuje u ambicioznom projektu urbane revitalizacije

Beograd na vodi je jedan od najambicioznijih projekata revitalizacije u Evropi koji c╠üe – po zavr┼íetku – staviti Beograd na me─Ĺunarodnu mapu me─Ĺu gradove sa najboljim me─Ĺunarodnim poslovnim i rezidencijalnim centrima na svetu. Projekt uklju─Źuje niz kula i zgrada ni┼że spratnosti u kojima c╠üe se nalaziti stanovi, kancelarije, maloprodajne objekti, restorani i kafic╠üi.

Beograd na vodi Alumil

Vista & Parkview, dve vi┼íespratne kule, izgra─Ĺene su i dostupne za poslovnu i stambenu upotrebu. Na samo 2 km od istorijskog gradskog jezgra i parka Kalemegdan, dva nebodera se di┼żu usred razli─Źitih gradskih i kulturnih aktivnosti. Tako─Ĺe, ovo podru─Źje je u blizini Trga Republike i Narodnog muzeja, dok blizina ┼żivopisnog podru─Źja obale Save ─Źini svakodnevni ┼żivot avanturisti─Źkim, podsec╠üajuc╠üi nas na velike gradove koji ÔÇ×nikad ne spavajuÔÇť. Dve kule imaju po 23 sprata i najpo┼żeljnije su stambene zgrade u gradu. Svakodnevni ┼żivot u Vista & Parkview donosi osec╠üaj velegradskog na─Źina ┼żivota, a istovremeno lepo osmi┼íljene zelene povr┼íine pru┼żaju mirno okru┼żenje. Pored toga, pogled sa dva nebodera na park va┼żan je deo celokupnog iskustva, jer stvara bitnu ravnote┼żu izme─Ĺu inovativnog arhitektonskog dizajna i prirodnog elementa. Pored apartmana, u prizemlju zgrada nalaze se prodavnice, kafic╠üi i restorani.

Foto: Alumil / Beograd na vodi

Kompanija Alumil u─Źestvuje u ovom velelepnom projektu, opremajuc╠üi dve kule sistemima SUPREME S77 i SMARTIA M50. Glavni zahtev su bile vrhunske performanse toplotne izolacije, kako bi se postigla visoka energetska efikasnost u zgradama. Uzimajuc╠üi u obzir visinu Vista & Parkview kula, standardi za otpornost na udar vetra bili su visoki, tako da je sertifikovani SUPREME S77 okretno nagibni sistem bio pravo re┼íenje zahvaljujuc╠üi svojoj trajnosti u ekstremnim vremenskim uslovima. Pored toga, SMARTIA M50 je napredni fasadni sistem koji nudi odli─Źne stati─Źke performanse. Kao rezultat, vremenske promene ne uti─Źu na unutra┼ínjost kula, pru┼żajuc╠üi sigurnost i harmoniju u svakodnevnom ┼żivotu.

Foto: Alumil / Beograd na vodi

U─Źe┼íc╠üe ALUMIL-a u projektu koji menja Beograd i otvara me─Ĺunarodno poglavlje za grad, svedo─Źi o vodec╠üem prisustvu kompanije ne samo na Balkanu, vec╠ü i na globalnom nivou, gde god se odvijaju najnaprednija arhitektonska i konstruktivna dostignuc╠üa.

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izlo┼żbeni salon
Milutina Milankovi─ça 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com