Connect with us
Arhitektura

TOP 8: Najlepši bazeni sveta

Objavljeno

:

Bazen San Alfonso del Mar Čile

Leto je najlepše godišnje doba i tu nema spora. Zato što smo rasterećeni. U svakom smislu. Oskudnije jedemo, oskudnije se oblačimo, oskudnije se nerviramo.

Sinonim za leto svim poslom obavezanim ljudima je godišnji odmor. More, planina, banja… šta god. Bitno je da smo na suncu i da se rashlađujemo u vodi. Od svih svetskih lepota, hotela i predivnih plaža, u ovom broju ćemo predstaviti jednu od blagodeti ljudskom rukom napravljene, sve te čarobne bazene sveta…a toliko ih ima da smo u odabiru imali zaista težak posao. Možda najteži do sada.

San Alfonso del Mar, Čile

Listu najimpresivnijih hotelskih bazena na svetu počećemo sa onim naj. Naime, prvi bazen koji predstavljamo ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći na svetu. Ova ogromna laguna napravljena ljudskom rukom okružena je sa desetak veštačkih plaža i pripada hotelskom kompleksu San Alfonso del Mar u Čileu. Veštačka laguna zauzima površinu od osam hektara i ispunjena je sa 250.000 kubika prečišćene vode iz Tihog okeana. Dubina ovog kupališta na nekim mestima dostiže i 35 metara.

SeaGaia Ocean Dome, Japan

Posle najvećeg na svetu, predstavljamo vam i najskuplji na svetu. Ovaj bazen košta ni manje ni više nego dve milijarde dolara. Kada govorimo o sjajnim i luksuznim stvarima, Ocean Dome u Japanu je konstrukcija koja zaslužuje divljenje! Ovaj bazen osim što je naskuplji, on ima još jednu titulu – on je i najveći zatvoreni bazen sveta, a meri površinu od 32.800 m2. Ovde se nalazi ogromni, veštački bazen sa talasima, kao i lažni vulkani. Tu je i čitav jedan odeljak posvećen vodenim toboganima, koji doprinosi iskustvu uživanja i besprekornoj zabavi za celu porodicu. Naravno, ukoliko to možete sebi da priuštite.

St. Regis Lhasa, Tibet

Smešten na litici na mirnoj, istočnoj obali Balija, „Amankila“ je jedan od tri Aman rizorta na ovom indonežanskom ostrvu. Velelepni bazen na tri nivoa osmišljen je tako da podseća na terasasta pirinčana polja karakteristična za ovu oblast. Zlatne pločice koje su izradili lokalni umetnici daju magičan sjaj „Gold Energy“ bazenu u hotelu „St. Regis Lhasa“ na Tibetu. Prostor u kome se nalazi bazen ukrašen je zasvođenim plafonom i drvenim gredama i stubovima, a osim jedinstvenog uređenja pruža i prelep pogled na jezero i palatu – nekadašnju rezidenciju Dalaj Lame.

Bazeni The St Regis Lhasa Resort in Lhasa

Bazeni The St Regis Lhasa Resort in Lhasa

Caesars Palace, Las Vegas, SAD

Las Vegas je sinonim za luksuz i sjaj. Upravo na ovom mestu nalazi se i bazen koji zaslužuje da bude na našoj listi najimpresivnijih. Ustvari, u pitanju je čitav kompleks bazena, a isti krase i čitavi nizovi statua, stubova i fontana koji čine ovu tzv. „Baštu bogova“. Ovi hotelski bazeni učiniće da se osećate kao da se nalazite u antičkom Rimu. Sasvim prikladno za Las Vegas i hotel koji nosi naziv Cezarova palata.

Hotel Parkroyal, Singapur

Sa svojim jedinstvenim spoljašnjim baštama i zidovima prekrivenim cvećem i palmama, hotel Parkroyal u Singapuru može se pohvaliti da je doslovno najzeleniji hotel na svetu. Savršeno se uklapajući u celokupan dizajn hotela, bazen na otvorenom je opremljen drvenom stazom sa ležaljkama koja se proteže celom dužinom bazena, kao i neobičnim mostom koji vodi do zatvorene platforme za posmatranje grada.

Bazeni Patrick Bingham Hall Parkroyal

Bazeni Patrick Bingham Hall Parkroyal

Marina Bay Sands, Singapur

Najskuplji hotel ikada izgrađen, Marina Bay Sands sadrži 2560 luksuznih soba i apartmana u tri kule visoke po 55 spratova. Kao kruna ovog hotela, na 200 metara visine nalazi se krovni park Sands SkyPark koji povezuje kule. Duži od Ajfelovog tornja, ovaj masivan park obuhvata panoramski plato, bujne bašte, ekskluzivne restorane, kao i 150 m dugačak „beskonačni“ bazen sa zadivljujućim pogledom na Singapur.

Huvafen Fushi, Maldivi

Maldivi su se nekako podrazumevali za ovu listu iz prostog razloga što oni jesu podneblje koje svi pominjemo kada hoćemo da istaknemo luksuz i sjaj prirodnih lepota. Jedan od najvećih bazena na Maldivima pripada hotelu „Huvafen Fushi“. Ovaj tropski raj od pet zvezdica nudi uživanje u spektakularnom bazenu ispunjenom slanom vodom bogatom mineralima sa terapeutskim i lekovitim svojstvima. Ali, prava magija dešava se noću, kada na njegovom dnu zasija 1000 sijalica koje vas navedu da pomislite da se noćno nebo spustilo na zemlju.

Bazeni Maldivi

Bazeni Maldivi

Atraktivan poput samog rizorta koji se nalazi na privatnom ostrvu, hotelski bazen je dugačak 24 metra i poseduje stakleni zid kroz koji mogu da se posmatraju kupači. Za one koji bi da naprave neki zamah više, kreiran je još jedan bazen koji poput prirodne lagune okružuje stakleni bazen. Kada se u sumrak upale tiki baklje, laguna i bazen postaju prava oaza za uživanje koja odiše polinežanskim šarmom.

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno