Connect with us
Arhitektura

Kako izabrati boju crepa za ku─çu?

Sigurno ste ve─ç ma┼ítali o tome kako bi Va┼ía ku─ça trebalo da izgleda a sada je pravi trenutak da to i realizujete. Pro─Źitajte par saveta i lako donesite odluku kako izabrati boju crepa za ku─çu. Odluka o izboru izgleda fasade i boje crepa va┼íeg krova nije lak zadatak. Eksterijer ku─çe bi trebalo da traje decenijama. Iz tog razloga veoma je va┼żno doneti pravu odluku. Verovatno znate da je veoma naporno graditi i doneti prave odluke oko izbora materijala koje ─çete koristiti. Odluka o boji crepa bi trebalo da bude jednostavan i kreativan proces.

Da biste odabrali boju crepa obratite pa┼żnju na arhitektonski stil va┼íeg objekta. Ako je generalni utisak va┼íeg doma tradicionalnog ili mediteranskog stila, onda preporu─Źujemo prirodnu boju crepa. U te nijanse spada velika paleta crvenkastih tonova. Ina─Źe, glina jeste prirodan materijal koji se pe─Źe na velikim temperaturama i na taj na─Źin dobija svoju prepoznatljivu crvenu boju.

Kako izabrati boju crepa za ku─çu?

Terakota boja crepa za ku─çu / foto: Wienerberger

Dodatni za┼ítitni sloj crepa se dobija procesom engobiranja. Taj sloj dodatno ┼ítiti krov od nepovoljnih vremenskih uticaja. Blagim nijansiranjem dobi─çete ┼żeljenu paletu boja koja je svakako prepoznatljiva u tradicionalnoj gradnji. Takve nijanse su poznate pod nazivom terakota (prevedeno sa italijanskog zna─Źi pe─Źena glina). Boje prirodno pe─Źene gline, crvene, braon i pro┼íarane nijanse odli─Źan su izbor za izgradnju doma u tradicionalnom stilu.

Kompanija Wienerberger u svojoj ponudi ima velik izbor boja crepa za Va┼í dom. Pro─Źitajte vi┼íe o ovoj temi na njiohom sajtu.

WIENERBERGER doo KANJI┼ŻA
Suboti─Źki put 57,24420 Kanji┼ża
T. +381 24873303
office.rs@wienerberger.com
www.wienerberger.rs