Connect with us
Arhitektura

Kako izabrati boju crepa za kuću?

Sigurno ste već maštali o tome kako bi Vaša kuća trebalo da izgleda a sada je pravi trenutak da to i realizujete. Pročitajte par saveta i lako donesite odluku kako izabrati boju crepa za kuću. Odluka o izboru izgleda fasade i boje crepa vašeg krova nije lak zadatak. Eksterijer kuće bi trebalo da traje decenijama. Iz tog razloga veoma je važno doneti pravu odluku. Verovatno znate da je veoma naporno graditi i doneti prave odluke oko izbora materijala koje ćete koristiti. Odluka o boji crepa bi trebalo da bude jednostavan i kreativan proces.

Da biste odabrali boju crepa obratite pažnju na arhitektonski stil vašeg objekta. Ako je generalni utisak vašeg doma tradicionalnog ili mediteranskog stila, onda preporučujemo prirodnu boju crepa. U te nijanse spada velika paleta crvenkastih tonova. Inače, glina jeste prirodan materijal koji se peče na velikim temperaturama i na taj način dobija svoju prepoznatljivu crvenu boju.

Kako izabrati boju crepa za kuću?

Terakota boja crepa za kuću / foto: Wienerberger

Dodatni zaštitni sloj crepa se dobija procesom engobiranja. Taj sloj dodatno štiti krov od nepovoljnih vremenskih uticaja. Blagim nijansiranjem dobićete željenu paletu boja koja je svakako prepoznatljiva u tradicionalnoj gradnji. Takve nijanse su poznate pod nazivom terakota (prevedeno sa italijanskog znači pečena glina). Boje prirodno pečene gline, crvene, braon i prošarane nijanse odličan su izbor za izgradnju doma u tradicionalnom stilu.

Kompanija Wienerberger u svojoj ponudi ima velik izbor boja crepa za Vaš dom. Pročitajte više o ovoj temi na njiohom sajtu.

WIENERBERGER doo KANJIŽA
Subotički put 57,24420 Kanjiža
T. +381 24873303
office.rs@wienerberger.com
www.wienerberger.rs