Connect with us
Enterijer

Kad je za decu mora biti izdr┼żljivo i lako perivo

Univerzitet Moholi-Nagi svake godine organizuje ┼íkolske projekte sa Ma─Ĺarskom asocijacijom name┼ítaja koji uklju─Źuju dizajn koji je pokrenut na inicijativu udru┼żenja za dizajn otvorenog koda. Ovogodi┼ínja tema bila je „Dete“, koja uklju─Źuje u─Źenje, skladi┼ítenje i opu┼ítanje na komadu name┼ítaja za uzrast od 6-12 godina.

Specijalni nameštaj za decu

Foto: www.digsdigs.com

Umetnik i dizajner Marton Hegiesi u─Źestvovao je na ovom projektu i kreirao Frizi, hladnu de─Źiju salu od ┼íperplo─Źe i polipena, materijala koji su povoljniji i lako dostupni. Cilj projekata projektovanja otvorenog koda je da oni ne ko┼ítaju mnogo novca, da ih nije te┼íko pronac╠üi, a da ih ne mora sklapati stru─Źna osoba, odnosno da se ─Źak kod ku─çe mo┼że sklopiti putem besplatnih uputstava za preuzimanje.

Hegiesi se odlu─Źio na polipropilen jer je izdr┼żljiv materijal koji mo┼że da izdr┼żi de─Źiju dinami─Źnu prirodu i njihov na─Źin na koji , kroz igru, tretiraju svaki komad name┼ítaja. Imaju─çi ovo u vidu, dizajner je vodio ra─Źuna da se svaki deo ovog name┼ítaja za decu mo┼że skinutii i oprati bez ikakvog o┼íte─çenja.┬áNjegova kompaktna veli─Źina je savr┼íena za decu i on ne zauzima velike povr┼íine u va┼íem domu. Osim ┼íto je udobna,morate priznati da ba┼í kul izgleda?

Prevedeno sa stranice: www.digsdigs.com