Connect with us
Enterijer

Kad je za decu mora biti izdržljivo i lako perivo

Univerzitet Moholi-Nagi svake godine organizuje školske projekte sa Mađarskom asocijacijom nameštaja koji uključuju dizajn koji je pokrenut na inicijativu udruženja za dizajn otvorenog koda. Ovogodišnja tema bila je „Dete“, koja uključuje učenje, skladištenje i opuštanje na komadu nameštaja za uzrast od 6-12 godina.

Specijalni nameštaj za decu

Foto: www.digsdigs.com

Umetnik i dizajner Marton Hegiesi učestvovao je na ovom projektu i kreirao Frizi, hladnu dečiju salu od šperploče i polipena, materijala koji su povoljniji i lako dostupni. Cilj projekata projektovanja otvorenog koda je da oni ne koštaju mnogo novca, da ih nije teško pronaći, a da ih ne mora sklapati stručna osoba, odnosno da se čak kod kuće može sklopiti putem besplatnih uputstava za preuzimanje.

Hegiesi se odlučio na polipropilen jer je izdržljiv materijal koji može da izdrži dečiju dinamičnu prirodu i njihov način na koji , kroz igru, tretiraju svaki komad nameštaja. Imajući ovo u vidu, dizajner je vodio računa da se svaki deo ovog nameštaja za decu može skinutii i oprati bez ikakvog oštećenja. Njegova kompaktna veličina je savršena za decu i on ne zauzima velike površine u vašem domu. Osim što je udobna,morate priznati da baš kul izgleda?

Prevedeno sa stranice: www.digsdigs.com