Connect with us
Budu─çnost

Enterijer: Najava trendova za 2018.

Ako pratite bilo koju stranicu dizajna enterijera na Instagram-u, sigurno c╠üete primetiti fotografije sa Milanskog sajma name┼ítaja (Salone del Mobile Milan). Na ovom doga─Ĺaju mogle su se videti najave trenda koji ─çe dizajneri pratiti u 2018. godini. Po onome ┼íto smo videli na na┼íem, upravo zavr┼íenom sajmu name┼ítaja u Beogradu, vra─çaju se pufnaste garniture i tople, damske boje. Sli─Źne stvari mogle su se, dodu┼íe u ve─çem broju, videti i u Milanu.

Zakrivljene sofe

Zakrivljene sofe su definitivno must have za sezonu 2018.

Na ovogodi┼ínjem sajmu su izlo┼żene obilje toplih i zemaljskih boja, koje su zamenile minimalniju paletu prethodnih sezona. Tonovi sienke, tana, terakota do ja─Źih r─Ĺa i russet-a su se koristili na zidovima u sobama, kao i namje┼ítaja i akcentnih dekorativnih objekata.

Popularne naglasne boje na izlo┼żbi bile su jo┼í i boja crne ┼íume, smaragdne zelene i crvene lubenice. Tapete su do┼íle na velika vrata pre par godina i nemaju nameru da odu, tako da ─çe one i u 2018. biti must have u svakom modernom stanu. Klju─Źni trendovi su geometrijski ili organski.

Enterijer modernog kupatila

Tapete nemaju nameru da se „povuku“ ni slede─çe godine

Organski stilovi su vidljivi sa mekanim i akvarelnim oznakama, ili uzorcima boja, pogotovo ako je mogu─çe da je sve ┼íto implementirate u svoj ┼żivotni prostor ru─Źno izra─Ĺeno. Cve─çe izbegavajte jer ono je, neki bismo rekli zaslu┼żeno, oti┼ílo u pro┼ílost. Stavite ga u vazu jer jedino tu mu je mesto. ┼áto se name┼ítaja ti─Źe, Milan je pokazao pomak ka udobnosti kau─Źa, sa mnogo niskih, nagnutih, zakrivljenih i ovalnih oblika.

Šta je IN

Tople boje, prirodni kamen, kaktusi, name┼ítaj sa zakrivljenim oblikom, pletene, be┼żi─Źne sijalice, crne kuhinje, prenosno osvjetljenje.