Connect with us

Budućnost

Enterijer: Najava trendova za 2018.

Objavljeno

:

Ako pratite bilo koju stranicu dizajna enterijera na Instagram-u, sigurno ćete primetiti fotografije sa Milanskog sajma nameštaja (Salone del Mobile Milan). Na ovom događaju mogle su se videti najave trenda koji će dizajneri pratiti u 2018. godini. Po onome što smo videli na našem, upravo završenom sajmu nameštaja u Beogradu, vraćaju se pufnaste garniture i tople, damske boje. Slične stvari mogle su se, doduše u većem broju, videti i u Milanu.

Zakrivljene sofe su definitivno must have za sezonu 2018.

Na ovogodišnjem sajmu su izložene obilje toplih i zemaljskih boja, koje su zamenile minimalniju paletu prethodnih sezona. Tonovi sienke, tana, terakota do jačih rđa i russet-a su se koristili na zidovima u sobama, kao i namještaja i akcentnih dekorativnih objekata.

Popularne naglasne boje na izložbi bile su još i boja crne šume, smaragdne zelene i crvene lubenice. Tapete su došle na velika vrata pre par godina i nemaju nameru da odu, tako da će one i u 2018. biti must have u svakom modernom stanu. Ključni trendovi su geometrijski ili organski.

Tapete nemaju nameru da se „povuku“ ni sledeće godine

Organski stilovi su vidljivi sa mekanim i akvarelnim oznakama, ili uzorcima boja, pogotovo ako je moguće da je sve što implementirate u svoj životni prostor ručno izrađeno. Cveće izbegavajte jer ono je, neki bismo rekli zasluženo, otišlo u prošlost. Stavite ga u vazu jer jedino tu mu je mesto. Što se nameštaja tiče, Milan je pokazao pomak ka udobnosti kauča, sa mnogo niskih, nagnutih, zakrivljenih i ovalnih oblika.

Šta je IN

Tople boje, prirodni kamen, kaktusi, nameštaj sa zakrivljenim oblikom, pletene, bežične sijalice, crne kuhinje, prenosno osvjetljenje.

 

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno