Connect with us
Arhitektura

Poziv za učešće na 23. Salonu arhitekture Novi Sad

DaNS – Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresovane da prijave svoje radove za učešće na 23. Salonu arhitekture Novi Sad koji će se održati od 15. do 30. oktobra 2022. godine u Novoj galeriji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Salon arhitekture kao format ima ulogu da svojim autoritetom, stečenim kroz decenije postojanja, bude platforma za promovisanje pozitivnih kretanja u našoj struci u regionu.

Salon arhitekture Novi Sad je međunarodnog karaktera, i pozicioniran je kao mesto regionalne revije arhitektonske produkcije. Stoga, u konkurenciji za sve kategorije i Veliku nagradu Salona arhitekture Novi Sad konkurišu radovi nastali ili realizovani na prostoru bivših jugoslovenskih republika, kao i Mađarske i Rumunije.

Međunarodna orijentacija Salona arhitekture je prepoznata kao jedan od identiteta, i to ona koja se tiče našeg najbližeg okruženja i kulturnog prostora. Stoga su u konkurenciji za nagrade Salona arhitekture ravnopravni učesnici sa svojim radovima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije, zatim Mađarske i Rumunije, kao i arhitekti iz navedenih zemalja sa radovima u nekim drugim sredinama. Salon arhitekture Novi Sad želi da prikaže presek arhitektonske prakse upravo iz tako ocrtanog regiona, kako bi se stvorili bolji uslovi za njeno razumevanje. Iskustva lokalnih scena regiona su različita, te je potrebno negovati mesto njihovog kontinuiranog susreta i preispitivanja, čemu Salon arhitekture Novi Sad služi od svog prvog izdanja 1993. godine.

U cilju promovisanja dobre arhitektonske prakse u Vojvodini, posebno priznanje Salona biće dodeljeno radovima realizovanim na ovom području. Sve ostale informacije možete naći u raspisu.

POZIV

Prijavni formular za 23. Salon arhitekture Novi Sad 

Učesnici Salona mogu konkurisati za nagrade u sledećim kategorijama:

  1. Arhitektura (realizovano);
  2. Urbanizam (relizovano);
  3. Enterijer (realizovano);
  4. Konkursni radovi i nerealizovani projekti arhitekture, urbanizma i enterijera;
  5. Digitalni prostor i eksperiment u arhitekturi, urbanizmu i enterijeru;
  6. Studentski radovi;
  7. Publikacije;
  8. Akcija (za ovu kategoriju nagrade neće biti dodeljene)

Početak konkursa: 01.07.2022.
Rok za dostavu radova za selekciju (elektronski): 10.09.2022.
Rezultati selekcije biće poznati autorima do: 20.09.2022.
Rok za dostavu plakata za izložbu i materijala za katalog (elektronski): 25.09.2022.
Otvaranje Salona i dodela nagrada: 15.10.2022.

Društvo arhitekata Novog Sada

Svetozara Miletića 20, 21000 Novi Sad
T +381 21 423485
dans@dans.org.rs
www.dans.org.rs