Connect with us
Arhitektura

Iskusite carstvo fjordova i ledenih lepota Norveške iz kreveta

Kada se spomene Norve┼íka prvo se pomisli na predivne pejza┼że, hladno─çu i spektakularne obale sa fjordovima okru┼żenim liticama i gle─Źerima.┬áU ┼żelji da prirodne lepote pribli┼żi posetiocima, norve┼íki dizajner i suosniva─Ź kompanije Livit, osmislio Birdbox, elegantne, futuristi─Źke ku─çe nalik ku─çicama za ptice.

Birdbox u Norveškoj

Na raspolaganju su mini i midi modeli ku─çica

Sme┼ítene u najlep┼íim predelima ove zemlje, ove jedinstvene mini kabine namenjene su turistima koji tra┼że jedinstveno iskustvo, ose─çaj slobode i smirenosti. Tako i minimalisti─Źki dizajn i odabrana paleta boja i materijala koja odgovara prirodnom okru┼żenju doprinose prisnijoj vezi posetilaca i prirode, kako u fizi─Źkom tako i u smislu sticanja jedinstvenog iskustva.

Birdbox kucice

Savr┼íeno se uklapaju u prirodu, i napravljene su od materijala koji ne ugro┼żavaju ekosistem

Na raspolaganju su mini i midi modeli ku─çica. Mini modeli imaju krevet i malu dnevnu sobu, dok Midi sadr┼że krevet, dnevnu sobu i sto za ru─Źavanje. Ono ┼íto je glavna karakteristika oba modela, koja upravo odu┼íevljava posetioce, jesu veliki prozori koji zapravo, izgledaju kao na da su na ku─çici za ptice i omoguc╠üavaju jedinstveno iskustvo u┼żivanja.

Ove minimalisti─Źke ku─çice postavljaju se uz pomoc╠ü helikoptera na stubove uvu─Źene u strme padine. S obzirom da nemaju kupatila, Birdbox se postavlja u neposrednoj blizini vec╠üih, vec╠ü izgra─Ĺenih objekata koji su opremljeni njima.