Connect with us
Arhitektura

Iskusite carstvo fjordova i ledenih lepota Norveške iz kreveta

Birdbox kuca za odmor

Kada se spomene Norveška prvo se pomisli na predivne pejzaže, hladnoću i spektakularne obale sa fjordovima okruženim liticama i glečerima. U želji da prirodne lepote približi posetiocima, norveški dizajner i suosnivač kompanije Livit, osmislio Birdbox, elegantne, futurističke kuće nalik kućicama za ptice.

Birdbox u Norveškoj

Na raspolaganju su mini i midi modeli kućica

Smeštene u najlepšim predelima ove zemlje, ove jedinstvene mini kabine namenjene su turistima koji traže jedinstveno iskustvo, osećaj slobode i smirenosti. Tako i minimalistički dizajn i odabrana paleta boja i materijala koja odgovara prirodnom okruženju doprinose prisnijoj vezi posetilaca i prirode, kako u fizičkom tako i u smislu sticanja jedinstvenog iskustva.

Birdbox kucice

Savršeno se uklapaju u prirodu, i napravljene su od materijala koji ne ugrožavaju ekosistem

Na raspolaganju su mini i midi modeli kućica. Mini modeli imaju krevet i malu dnevnu sobu, dok Midi sadrže krevet, dnevnu sobu i sto za ručavanje. Ono što je glavna karakteristika oba modela, koja upravo oduševljava posetioce, jesu veliki prozori koji zapravo, izgledaju kao na da su na kućici za ptice i omogućavaju jedinstveno iskustvo uživanja.

Ove minimalističke kućice postavljaju se uz pomoć helikoptera na stubove uvučene u strme padine. S obzirom da nemaju kupatila, Birdbox se postavlja u neposrednoj blizini većih, već izgrađenih objekata koji su opremljeni njima.