Connect with us
Arhitektura

Srpski projekat u finalu takmičenja za najlepšu fasadu Evrope

Kompanija Baumit već duži niz godina organizuje Life Challenge – izbor za najlepÅ¡u fasadu Evrope. Ove godine na takmičenju učestvuje 25 zemalja, sa preko 400 projekata, a po prvi put je u finale uÅ¡ao i objekat iz Srbije!

U prvom krugu više od 400 projekata razvrstanih u 6 kategorija ocenjeno je od strane 13 renomiranih arhitekata. Najboljih 6 fasada iz svake kategorije će učestvovati u finalu u Valensiji, gde će stručni žiri izabrati pobednike svake kategorije i celog takmičenja.

Ovogodišnjih 36 finalista je izabrano, a među njima se po prvi put nalazi i projekat iz Srbije!

Projekat M3 dospeo na listu prvih šest objekata u svojoj kategoriji po izboru članova žirija.

Kao projekat rekonstrukcije kuće iz 1967. zahtevi vlasnika podrazumevali su njenu nadogradnju, specijalnu statiku, poboljšanje izolacije, kao i rekonstrukciju i adaptaciju fasade.
Danas prednju stranu kuće krase velike staklene površine. Fasada je naglašena drvenim žaluzinama od sibirskog ariša, koje omogućavaju stvaranje neverovatnog broja kombinacija i različitih izgleda fasade.

Zgradu krase četiri terase orijentisane prema dvorištu, francuski balkoni na frontalnoj strani i krovna terasa sa najvećim bazenom na krovu u Beogradu, odakle se pruža zadivljujući pogled na grad.

Projekat M3 Baumit Life Challenge 2020

Projekat M3 Baumit Life Challenge 2020

Smeštena u mirnom kraju Voždovca, predstavlja reprezentativno zdanje, koje se već na prvi pogled izdvaja svojom modernom arhitekturom i savremenim dizajnom.

U sklopu Baumit Life Challenge 2020 takmičenja, do kraja marta, i publika može odabrati svog favorita, a M3 projekat je trenutno drugoplasirani u svojoj kategoriji. Vaš glas (klikna 5-u zvezdicu)može da pomogne da M3 projekat pobedi, a to možete učiniti OVDE.

www.baumit.com

BAUMIT Serbia d.o.o. ¦ Smederevski put 25k 11130 Beograd, Srbija ¦ T: +381 11 347 50 79 ¦ F: +381 11 347 47 95 ¦ office@baumit.rs ¦ www.baumit.rs