Connect with us
Arhitektura

Gara┼żu mo┼żete pretvoriti i u prelep stambeni prostor

Gara┼ża nije samo prostor gde neko dr┼żi svoj automobil. U stvari, to je retko slu─Źaj. Vide─çete ─Źesto da se gara┼że koriste kao skladi┼íni prostor, a neretko ih ljudi prilago─Ĺavaju u stambeni prostor.

Samostoje─ça gara┼ża u San Dijegu kompletno je transformisana u stambeni prostor. Dizajneri iz studija Prismatica Architects i Modern Granny Flat su ovu veliku gara┼żu pretvorili u dvori┼ínu ku─çu. Iako je prostor za gara┼żu poprili─Źno veliki, izuzetno je kompaktan kada o njemu razmi┼íljate kao o ku─çi za ┼żivljenje. Kako bi unutra┼ínjost izgledala prostrana, svetla i otvorena, dizajneri su koristili bele zidove i betonske podove. Tavanica je tako─Ĺe u beloj boji i ima istaknute drvene re┼íetke.┬á

Dnevna soba

Svuda u kuc╠üi postoje skriveni skladi┼íni prostori, od kojih je vec╠üina uklju─Źena u ovu drvenu jedinicu

Zanimljiv deo je na─Źin na koji je ure─Ĺena unutra┼ínjost ove gara┼żne kuc╠üe. Ideja je bila da se stvori fleksibilan prostor koji bi se mogao lako reorganizovati na osnovu potreba i aktivnosti koja se u bilo kojem trenutku odvija. Iako mali, ovaj neobi─Źni dom ima sve: otvorenu kuhinju, dnevni boravak, spavac╠üu sobu i kupatilo.

Drveni zidDrveni zid ima kutije koje se mogu koristiti kao dodatni nameštaj za sedenje ili kao mali kafe stolovi

┬áSvi ovi elementi u kombinaciji sa nekolicinom drugih poma┼żu da ovo bude veoma fleksibilan dom sa puno moguc╠ünosti za rekonfiguraciju.

Kupatilo

Moderno ure─Ĺeno kupatilo