Connect with us
Arhitektura

Garažu možete pretvoriti i u prelep stambeni prostor

Garaža nije samo prostor gde neko drži svoj automobil. U stvari, to je retko slučaj. Videćete često da se garaže koriste kao skladiÅ”ni prostor, a neretko ih ljudi prilagođavaju u stambeni prostor.

Samostojeća garaža u San Dijegu kompletno je transformisana u stambeni prostor. Dizajneri iz studija Prismatica Architects i Modern Granny Flat su ovu veliku garažu pretvorili u dvoriÅ”nu kuću. Iako je prostor za garažu poprilično veliki, izuzetno je kompaktan kada o njemu razmiÅ”ljate kao o kući za življenje. Kako bi unutraÅ”njost izgledala prostrana, svetla i otvorena, dizajneri su koristili bele zidove i betonske podove. Tavanica je takođe u beloj boji i ima istaknute drvene reÅ”etke.Ā 

Dnevna soba

Svuda u kucĢi postoje skriveni skladiÅ”ni prostori, od kojih je vecĢina uključena u ovu drvenu jedinicu

Zanimljiv deo je način na koji je uređena unutraÅ”njost ove garažne kucĢe. Ideja je bila da se stvori fleksibilan prostor koji bi se mogao lako reorganizovati na osnovu potreba i aktivnosti koja se u bilo kojem trenutku odvija. Iako mali, ovaj neobični dom ima sve: otvorenu kuhinju, dnevni boravak, spavacĢu sobu i kupatilo.

Drveni zidDrveni zid ima kutije koje se mogu koristiti kao dodatni nameŔtaj za sedenje ili kao mali kafe stolovi

Ā Svi ovi elementi u kombinaciji sa nekolicinom drugih pomažu da ovo bude veoma fleksibilan dom sa puno mogucĢnosti za rekonfiguraciju.

Kupatilo

Moderno uređeno kupatilo