Connect with us
Arhitektura

Garažu možete pretvoriti i u prelep stambeni prostor

Garaža nije samo prostor gde neko drži svoj automobil. U stvari, to je retko slučaj. Videćete često da se garaže koriste kao skladišni prostor, a neretko ih ljudi prilagođavaju u stambeni prostor.

Samostojeća garaža u San Dijegu kompletno je transformisana u stambeni prostor. Dizajneri iz studija Prismatica Architects i Modern Granny Flat su ovu veliku garažu pretvorili u dvorišnu kuću. Iako je prostor za garažu poprilično veliki, izuzetno je kompaktan kada o njemu razmišljate kao o kući za življenje. Kako bi unutrašnjost izgledala prostrana, svetla i otvorena, dizajneri su koristili bele zidove i betonske podove. Tavanica je takođe u beloj boji i ima istaknute drvene rešetke. 

Dnevna soba

Svuda u kući postoje skriveni skladišni prostori, od kojih je većina uključena u ovu drvenu jedinicu

Zanimljiv deo je način na koji je uređena unutrašnjost ove garažne kuće. Ideja je bila da se stvori fleksibilan prostor koji bi se mogao lako reorganizovati na osnovu potreba i aktivnosti koja se u bilo kojem trenutku odvija. Iako mali, ovaj neobični dom ima sve: otvorenu kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo.

Drveni zidDrveni zid ima kutije koje se mogu koristiti kao dodatni nameštaj za sedenje ili kao mali kafe stolovi

 Svi ovi elementi u kombinaciji sa nekolicinom drugih pomažu da ovo bude veoma fleksibilan dom sa puno mogućnosti za rekonfiguraciju.

Kupatilo

Moderno uređeno kupatilo