Connect with us
Budu─çnost

3D ┼ítampa─Ź omogu─çava kreiranje razli─Źitih proizvoda od betona (VIDEO)

Poslednjih godina na tr┼żi┼ítu su se pojavili 3D ┼ítampa─Źi, ali uglavnom oni koji su bili namenjeni za ┼ítampu plastike ili metala. Sa idejom da razviju 3D ┼ítampa─Ź koji bi mogao da kreira proizvode od betona, Baumit kompanija, visoko specijalizovana za gra─Ĺevinske materijale, zajedno sa univerzitetom iz Insbruka razvila je BauMinator.┬á

BauMinator je jo┼í jedna u nizu inovacija koja dolazi iz Baumita. U pitanju je jedinstvena ma┼íina koja pru┼ża nove mogu─çnosti u arhitektonskom dizajnu i ┼íirom otvara vrata kreativnosti.

Ovaj 3D ┼ítampa─Ź omogu─çava kreiranje razli─Źitih proizvoda od betona – stepenica, zidova, klupa, stolica, vaza.┬áOva jedinstvena ma┼íina otvara nove perspektive u arhitektonskom dizajnu, budu─çi da omogu─çava kreiranje razli─Źitih proizvoda u veli─Źini od 50 cm do 5 metara. Baumit kompanija i dalje razvija zaokru┼żeni sistem re┼íenja uz BauMinator, a koji podrazumeva planiranje i in┼żinjering projekata, instalaciju softvera i hardvera, obuku za ┼ítampanje i isporuku specijalnog maltera.

Uz Baumit ideje budu─çnosti i Bauminator, istra┼żite potpuno nove mogu─çnosti dizajna!

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs