Connect with us
Arhitektura

Ku─ça od betona inspirisana Audi logotipom

Poljska arhitektonska firma Warmhouse Studio predstavila je dizajn za privatnu kuc╠üu inspirisanu logotipom nema─Źkog proizvo─Ĺa─Źa automobila Audi. Ovaj projekat nazvan The Ringshouse, dizajniran je kao peta kuc╠üa u nizu kuc╠üa inspirisanih poznatim logotipima.

Za dizajn novog objekta zadu┼żena je Karina Viciak, direktorica arhitektonskog studija, koja je poznata po kreiranju koncept domova koji su inspirisani ─Źuvenim logoima.

Audi logo ku─ça

Zdanje kombinuje u sebi sirovi beton, velike staklene površine i zaobljene zidove i prozore.

Pozivajuc╠üi se direktno na oblik logotipa, zgrada je povezana sa markom, koja je stvorena 1932. godine. Amblem ─Źetiri prstena simbolizuje unifikaciju prethodno nezavisnih proizvo─Ĺa─Źa automobila ÔÇô Audi, DKW, Horch i Wanderer, koji su se udru┼żili da bi kreirali Audi AG. Zgrada se tako─Ĺe odnosi na arhitekturu, modernizam popularan u to vreme. Ovaj koncept prihvatio je brojne dizajnerske detalje istorije Audi brenda i arhitektonske osobine koje su bile popularne tokom prvih dana slave ─Źuvene kompanije. Zdanje kombinuje u sebi sirovi beton, velike staklene povr┼íine i zaobljene zidove i prozore.

Audi logo ku─ça

Dizajn kuc╠üe mo┼że biti odli─Źan izgovor za ispri─Źati zanimljivu pri─Źu, a ne samo istoriju arhitekture

Dakle, to je savremena gra─Ĺevina, ali kako autor primec╠üuje, sve ┼íto se danas stvara rezultat je evolucije i nastavak onoga ┼íto je nekada stvoreno. Stoga, prema autoru, vredi podsetiti na to, a dizajn kuc╠üe mo┼że biti odli─Źan izgovor za ispri─Źati zanimljivu pri─Źu, a ne samo istoriju arhitekture.

Uprkos ─Źinjenici da se arhitektura vi┼íe puta vrac╠üala istorijskim stilovima, interpretirajuc╠üi ih ponovo, arhitektica Karina Viciak smatra da je i dalje veoma va┼żno da ne zaboravimo na na┼íu istoriju, jer sve u ovom svetu je privremeno, dana┼ínji svet ─çe uskoro proc╠üi i jednog dana c╠üemo biti samo istorija.┬á

Audi logo ku─ça

Korisna površina kuće iznosi skoro 280 kvadratnih metara

Ringshouse se sastoji od ─Źetiri ─Źetiri paralelna cilindra. Dnevna korisna povr┼íina kuc╠üe iznosi skoro 280 kvadratnih metara i zauzima samo jedan sprat, ali ispod je podzemna gara┼ża sa pomoc╠ünim prostorijama.

Spava─ça soba

Stambeni prostor ove vile nalazi se na jednom nivou

Kuhinja

Savršeno opremljena kuhinja sa vrhunskim aparatima

Kuhinja

Audi ku─ça

Pomo─çne prostorije i gara┼ża nalaze ispod zemlje