Connect with us
Arhitektura

Funkcionalna organizacija prostora – Hotel „7 Rooms”

ARHITEKTURA
Hotel u centru Beograda

Lokacija: Kralja Milana 4, Beograd
Godina izgradnje: 2019.
Površina: 180 m2
Autor: A4 Studio
Fotografija: Miloš Martinović

Arhitektonski biro iz Beograda A4 studio osnovan je 2008. godine kao partnerska firma čiji su osnivači 4 inženjera arhitekture: Nenad Đokić, Sanja Prodanović, Ljubica Bigović i Lidija Živković. Multidisciplinarni studio okrenut je ka projektovanju i dizajnu enterijera i eksterijera u oblasti arhitekture rezidencijalnih, poslovnih i ugostiteljskih objekata.

A4 studio koji je poznat po uspešnim projektima poput Apart hotela Alpin na Jahorini, hotela Capital u Beogradu, kao i hotela Hammeum u Prokuplju, ali i brojnih enterijera restorana, sada u svom portfoliju ima još jedan uspešno realizovan projekat hotela.

Hotel u Beogradu „7 Rooms“ projekat arh. studia A4 studio

Hotel „7 Rooms“ foto: Miloš Martinović

Novi hotel „7 Rooms“ smešten je u užem gradskom jezgru Beograda, u neposrednoj blizini Skupštine i Terazija. Lokacija je vrlo atraktivna za turiste koji žele maksimalno iskoristiti boravak u gradu koji svima nudi jedinstven doživljaj, bogatu kulturnu ponudu, atraktivne lokacije kao i mnogobrojne manifestacije.

Funkcionalna organizacija prostora je linearna, tako da se svakoj smeštajnoj jedinici pristupa iz hodnika koji ujedno povezuje lobi sa recepcijom. Sobe su tipa „suit“ -luksuzne i savremeno opremljene. Svaka od 7 soba je urađena tako da se gost oseća veoma prijatno i da ima miran i opušten san. Sve su dvokrevetne sa varijacijama na temu u smislu ogranizacije i dizajna, i svaka sadrži kupatilo, čajnu kuhinju, garderober i radni sto.
Oblikovno i stilski objekat „7 Rooms“ odlikuje moderan i industrijski dizajn sa primesama udobnog i luksuznog što je postignuto upotrebom najkvalitetnije opreme i materijala.

Enterijerom dominiraju opeka, beton, bravarski elementi, neutralni sivi tonovi sa akcentom žute boje i sloganima koji dodatno doprinose urbanoj atmosferi. Odabir rasvete kao i detalji u boji daju akcenat i dodatni kvalitet prostoru.

Hotel „7 Rooms“ otvoren je 2019. godine u ulici kralja Milana, centralnoj beogradskoj ulici koja se prostire od „Terazija“, tačnije od hotela „Moskva“, do trga „Slavija“. Među važnijim zgradama u toj ulici su Stari dvor, podignut 1881. godine kao dvor Milana Obrenovića i danas je u njemu Skupština grada Beograda, zatim Novi dvor koji je podignut između 1911. i 1922. godine kao dvor Karađorđevića i danas ga koristi predsednik Republike, a tu je i Skupština Srbije (stara zgrada).

Hotel u Beogradu „7 Rooms“ projekat arh. studia A4 studio

Hotel „7 Rooms“ foto: Miloš Martinović

Glavna raskrsnica ove ulice je na njenom ukrštanju sa Ulicom kneza Miloša i nosi naziv „London“ (po kafani koja se nekada nalazila na jednom od uglova raskrsnice, koja je 1992. godine postala Dafiment banka, godinu dana kasnije, 1993. godine, kockarnica, 2013. godine vinski klub i 2017. godine supermarket „Idea“).

A4 studio logo

A4 Studio
Njegoševa 8/3, 11000 Beograd
T. +381 11 1364 0262
M. +381 63 830 8088
info@a4studio.rs
www.a4studio.rs