Connect with us
Energetska efikasnost

Energetski dan Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta

12 dani pasivne kuće

10. ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN
13.-18.5.2019.

ENERGETSKI DAN ARHITEKTONSKOG I GRAĐEVINSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

ARHITEKTONSKI FAKULTET, Kačideva 26, Zagreb www.arhitekt.hr ¦ www.kpk.hr

Poštovane i poštovani, pozivamo vas na sudjelovanje u programu 10. zagrebačkog energetskog tjedna.

U okviru 10. zagrebačkog energetskog tjedna, u srijedu, 15. svibnja 2019. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, s početkom u 10:00 sati, održat de se cjelodnevni seminar „Energetski dan Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta“.

Predviđena su predavanja stručnjaka o najnovijim temama u području visoko energetski učinkovite i održive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekata i ostvarenja, novih energetski učinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izložbe i prezentacija prvonagrađenog rada međunarodnog studentskog natječaja Saint-Gobain na lokaciji u Milanu.

Otvaranje izložbe je u 14:00 sati na 3. katu AF. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.

Ovogodišnji program Energetskog dana Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta obuhvata slijedeće teme:

Teme koje se trajno prezentiraju uz otvorenu diskusiju stručne javnosti:

„Zagreb energetski efikasan grad“ (ZagEE), „Napredna energetska obnova – Faktor 10“, „28 godina najbolje prakse pasivne kuće – konferencije u Heilderbergu – Gaobeidianu 2019.“, „Pasivna kuća klasik, plus i premium“, „Energetski gotovo nulta gradnja (nZEB)“, „Integrirani sustavi obnovljivih izvora energije“ i „Grad Zagreb – PassREg EU projekt – seminari“ i dr. uz stručne diskusije.

Podsjedamo da se je od 1. do 7. zagrebačkog energetskog tjedna održavao dvodnevni seminar „Energetska obnova do „faktora 10“ i obnovljivi izvori energije“. Ove su teme i dalje zastupljene u programu Energetskog dana Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta, kao i Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji se održavaju u studenom. Ove de se godine 12. Dani pasivne kuće održati od 8. – 10. studenog. www.kpk.hr

Održat će se 6. ECO-SANDWICH dan

Govorit de se o prvoj implementaciji predgotovljenih ventiliranih fasadnih elemenata visoke energetske učinkovitosti za energetski standard pasivne kuće („A+“), izrađenog djelomično od
recikliranog agregata, koji je proveden u okviru programa Eco-innovation EU i o prvim iskustvima. Prikazat će se i druga implementacija sustava na dječjem vrtiću Ribica u Sarvašu.

Predavanja su otvorena, namijenjena stručnjacima, studentima i svim zainteresiranim građanima.

Za organizatora
Red.prof.art. Ljubomir Miščevid, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuda Hrvatska
Predsjednik udruge Centar za obnovljive izvore energije
Predsjednik Hrvatske sekcije ISES
Stručni voditelj CEONO

Info
www.arhitekt.hr
www.kpk.hr
info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
(+385 1) 4639 394, 4639 628