Connect with us
Energetska efikasnost

Energetski dan Arhitektonskog i Gra─Ĺevinskog fakulteta

10. ZAGREBA─îKI ENERGETSKI TJEDAN
13.-18.5.2019.

ENERGETSKI DAN ARHITEKTONSKOG I GRAĐEVINSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

ARHITEKTONSKI FAKULTET, Ka─Źideva 26, Zagreb www.arhitekt.hr ┬Ž www.kpk.hr

Po┼ítovane i po┼ítovani, pozivamo vas na sudjelovanje u programu 10. zagreba─Źkog energetskog tjedna.

U okviru 10. zagreba─Źkog energetskog tjedna, u srijedu, 15. svibnja 2019. na Arhitektonskom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Zagrebu, s po─Źetkom u 10:00 sati, odr┼żat de se cjelodnevni seminar ÔÇ×Energetski dan Arhitektonskog i Gra─Ĺevinskog fakultetaÔÇť.

Predvi─Ĺena su predavanja stru─Źnjaka o najnovijim temama u podru─Źju visoko energetski u─Źinkovite i odr┼żive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekata i ostvarenja, novih energetski u─Źinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izlo┼żbe i prezentacija prvonagra─Ĺenog rada me─Ĺunarodnog studentskog natje─Źaja Saint-Gobain na lokaciji u Milanu.

Otvaranje izlo┼żbe je u 14:00 sati na 3. katu AF. Izlo┼żba ostaje otvorena do kraja svibnja.

Ovogodi┼ínji program Energetskog dana Arhitektonskog i Gra─Ĺevinskog fakulteta obuhvata slijede─çe teme:

Teme koje se trajno prezentiraju uz otvorenu diskusiju stru─Źne javnosti:

ÔÇ×Zagreb energetski efikasan gradÔÇť (ZagEE), ÔÇ×Napredna energetska obnova – Faktor 10ÔÇť, ÔÇ×28 godina najbolje prakse pasivne ku─çe ÔÇô konferencije u Heilderbergu ÔÇô Gaobeidianu 2019.ÔÇť, ÔÇ×Pasivna ku─ça klasik, plus i premiumÔÇť, ÔÇ×Energetski gotovo nulta gradnja (nZEB)ÔÇť, ÔÇ×Integrirani sustavi obnovljivih izvora energijeÔÇť i ÔÇ×Grad Zagreb – PassREg EU projekt – seminariÔÇť i dr. uz stru─Źne diskusije.

Podsjedamo da se je od 1. do 7. zagreba─Źkog energetskog tjedna odr┼żavao dvodnevni seminar ÔÇ×Energetska obnova do ÔÇ×faktora 10ÔÇť i obnovljivi izvori energijeÔÇť. Ove su teme i dalje zastupljene u programu Energetskog dana Arhitektonskog i Gra─Ĺevinskog fakulteta, kao i Dana pasivne ku─çe u Hrvatskoj koji se odr┼żavaju u studenom. Ove de se godine 12. Dani pasivne ku─çe odr┼żati od 8. – 10. studenog. www.kpk.hr

Odr┼żat ─çe se 6. ECO-SANDWICH dan

Govorit de se o prvoj implementaciji predgotovljenih ventiliranih fasadnih elemenata visoke energetske u─Źinkovitosti za energetski standard pasivne ku─çe („A+“), izra─Ĺenog djelomi─Źno od
recikliranog agregata, koji je proveden u okviru programa Eco-innovation EU i o prvim iskustvima. Prikazat ─çe se i druga implementacija sustava na dje─Źjem vrti─çu Ribica u Sarva┼íu.

Predavanja su otvorena, namijenjena stru─Źnjacima, studentima i svim zainteresiranim gra─Ĺanima.

Za organizatora
Red.prof.art. Ljubomir Mi┼í─Źevid, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuda Hrvatska
Predsjednik udruge Centar za obnovljive izvore energije
Predsjednik Hrvatske sekcije ISES
Stru─Źni voditelj CEONO

Info
www.arhitekt.hr
www.kpk.hr
info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
(+385 1) 4639 394, 4639 628