Connect with us
Intervju

DBA Studio o saradnji sa Alumil kompanijom na projektu Doma zdravlja, Adice

Dom zdravlja Adice predstavlja objekat koji pomera granice u arhitekturi javnih objekata zbog svoje jedinstvene forme i savremenog dizajna.
Projektant ovog objekta, DBA studio, inspiraciju je pronašao u fizionomiji naselja Adice, koje karakterišu kuće sa dvovodnim krovovima, odnosno u formi koja karakteriše arhetipske kuće.

Dom zdravlja Adice, projekat DBA Studio, Alumil sistemi / foto:

Dom zdravlja Adice, projekat DBA Studio, Alumil sistemi / foto: Aleksandar Milutinovi─ç

Dom zdravlja sastoji se od dva nivoa, a prizemlje objekta je transparentno kako bi stvorili prijatniji ose─çaj ljudima koji dolaze u zdravstvenu ustanovu.

Iz DBA studija isti─Źu da su zakrivljenost prizemlja i transparentnost ovog dela objekta postigli uz pomo─ç Alumil sistema, kao i da je njihova tehni─Źka podr┼íka bila klju─Źna tokom pripreme i realizacije projekta.

Prilikom projektovanja vodilo se ra─Źuna i o energetskoj efikasnosti ugra─Ĺenih materijala, ─Źime je dat doprinos o─Źuvanju okoline.

Doma zdravlja ADICE danas predstavlja landmark i glavnu ta─Źku orijentacije u ovom naselju, a odlikovan je brojnim stru─Źnim nagradama u Srbiji i svetu, nagla┼íavaju iz DBA studija.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ÔÇô Milutina Milankovi─ça 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs