Connect with us

Arhitektura

Biodomes nudi 20 varijanti svojih neobičnih domova

Objavljeno

:

Geodezijska kupola postala je poznata sredinom 20. veka i od tada je ostala popularna kod hobista. Rumunski Biodomi su najnoviji u dugoj liniji firmi za dizajniranje kuća u centru geodetske kupole, a njeni modeli mogu da funkcionišu van mreže i izdrže ozbiljne zemljotrese i vetrove.

Foto: www.newatlas.com

Izrađen od metala uz dvostruko ili čak trostruko staklo, Biodomes trenutno nudi preko 20 različitih varijanti svog istoimenog proizvoda. Pored opcije „ključ u ruke“ sa svim nameštajem već montiranim i spremnim za pokret, možete naručiti i staklenik i zatvoreni bazen, ili samo praznu školjku da radite sa njom što želite. U svakom slučaju, trebalo bi da bude veoma izdržljiv. Biodomi tvrde da njeni domovi mogu izdržati zemljotres do 8,5 na Richterovoj skali i vetrove jačine do 320 km / h. Nijedna od njih nije posebno iznenađujuća ili čak i jedinstvena za Biodome, jer je geodetska kupola dugo poznata kao zemljotresna i vetrootporna.

Do sada je firma izgradila samo najmanji model, nazvan Polluk, koji se sastoji od 19 kvadratnih metara kvadratnih površina, ali kaže da može izgraditi kupole do 314 kvadratnih metara.

Predstavnik nam je rekao da firma može da podeli jednu veliku kupolu u nekoliko soba ili svaka kupola može poslužiti kao prostorija, povezana drugim tunelom. Kupole se takođe mogu postaviti na kameni zid za dobijanje korisne visine dok zadržavaju svoj oblik. Ove verijante, međutim, zahtevaju temelj i nisu pokretljivi.

Foto: www.newatlas.com

Da bi ublažili činjenicu da ćete u suštini živeti u stakleniku, Biodomes kaže da se magnetne žaluzine mogu zatamniti da biste imali privatnost i smanjiti efekte sunca. Međutim, firma, takođe,može smanjiti kupolu za stvaranje kuće zaštićene zemljom i to bi trebalo mnogo poboljšati termičke performanse.

Cene počinju od 1.000 € po m2, a dostava je dostupna celoj Evropskoj uniji, a uskoro i izvan nje.

Prevedeno sa stranice: www.newatlas.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno