Connect with us
Energetska efikasnost

Evropa prednjači u smanjenju i oporavku ambalaže

Objavljeno

:

Jednostavna efikasnost pakovanja može se postići kombinacijom poboljšane selekcije i proizvodnje ambalaže

Količina ambalaže se brzo povećava širom sveta kako na razvijenim tako i na tržištima u razvoju kako bi zadovoljila potrebe rastućih i bogatijih populacija. Ovo povećava uticaj ambalaže u svakoj fazi životnog ciklusa pakovanja, od ekstrakcije resursa do upravljanja otpadom na kraju života.

Dizajnom ambalaže postiže se mnogo u kasnijem procesu

Dizajnom ambalaže postiže se mnogo u kasnijem procesu

Ipak, učinjen je veliki napredak kako bi se smanjio rastući obim otpada koji se proizvodi. Ovo podrazumeva nove propise o upravljanju proizvodima, veću efikasnost u lancima snabdevanja proizvodima i pritisak na troškove, što pomaže kompanijama da uštede novac koristeći manje pakovanja, a pružile iste rezultate. Ovi propisi doneli su pozitivne rezultate uključujući: smanjenje potražnje sirovina, smanjenje otpada i emisija, prelazak na održivije materijale i uklanjanje opasnih materija iz ambalaže.

Ranije ove godine, tim u UTS: Institut za održive resurse sproveo je istraživanje o održivosti kompanija za pakovanje koje rade na tržištima u razvoju. Glavne tri uspešne kompanije imaju sedište u Evropi, tako da je Evropa  priznati lider u održivosti pakovanja. Nalazi ovih kompanija, od kojih su mnogi globalni i posluju u Australiji, pružaju korisne informacije o ambalažnom otpadu ovde.

Sve u svemu, kompanije su se najbolje pokazale na polju efikasnosti pakovanja i oporavka ambalaže na licu mesta. Efikasnost pakovanja je atraktivna iz perspektive produktivnosti troškova i resursa, a oba ova područja performansi lakše kontrolišu kompanije nego, recimo, procese lanca snabdevanja. To su očigledne oblasti u kojima se mogu započeti kampanje koje ulažu u poboljšanje održivosti ambalaže.

Tim u UTS: Institut za održive fjučere sproveo je istraživanje o održivosti komp

Tim u UTS: Institut za održive fjučere sproveo je istraživanje o održivosti kompanija za pakovanje

Na drugom kraju spektra, kriterijum sa drugom najnižim površinom performansi bio je oporavak ambalaže. Takođe spuštanje spiska performansi je angažovanje potrošača.

Jednostavna efikasnost pakovanja može se postići kombinacijom poboljšane selekcije i proizvodnje ambalaže, pametnog dizajna ambalaže za povećanje konstruktivne čvrstoće sa manjim materijalom i dizajniranjem ambalaže namenski, a ne over dizajniranjem.

Dobre performanse uključuju specifične ciljeve za smanjenje ambalaže u odnosu na proizvod ili prodaju, ili više holističkih mera, kao što su primarno i distribucijsko pakovanje, manje recikliranih materijala – zajedno sa sistematskim procesima za kontinuirano pregledanje postojeće ambalaže.

Preduzeća mogu da koriste nivoe performansi za gore navedene kriterijume vezane za otpad, kako bi sami procenili svoje trenutne performanse, a zatim izabrali ključna područja da bi se fokusirali na gušenje performansi do sledećeg nivoa.

Prevedeno sa stranice: www.fmmagazine.com.au

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno