Connect with us
Energetska efikasnost

Australija: Energetska efikasnost kao garant pristupačne energije

Objavljeno

:

NEG treba dopuniti ozbiljnim akcijama na polju energetske efikasnosti

17. oktobra 2017. australijska vlada je objavila preliminarne detalje o predloženoj Nacionalnoj garanciji za energiju (NEG).

Savet za energetsku efikasnost, vrhunsko telo Australije za stručnjake za energetsku efikasnost, pozdravio je posvećenost australijske vlade adresiranju pouzdanosti kroz NEG. Međutim, Veće je primetilo da NEG na sopstvenom nivou neće biti dovoljan za pružanje sigurne, pristupačne energije.

„Još uvek treba ispitati detalje novog NEG-a. Ako obezbedi veću sigurnost energetskoj industriji, to će biti dobrodošlo. Međutim, ona mora biti deo šireg plana za poboljšanje energetskog sistema Australije „, kaže Luke Menzel, direktor Saveta za energetsku efikasnost (EEC).

„NEG treba dopuniti ozbiljnim akcijama na polju energetske efikasnosti kako bi se obezbedila povoljna, pouzdana i čista energija koju Australijanci zaslužuju“, kaže on.

Energetska efikasnost je ključna za dostupnost energije

Energetska efikasnost je ključna za dostupnost energije

Novi izvještaj najvrećeg svetskog tela za energiju, Međunarodne agencije za energiju (IEA), utvrdio je da je energetska efikasnost:

  • Ključna za dostupnost energije. U najrazvijenijim zemljama, nedavna poboljšanja u smislu energetske efikasnosti su smanjila potrošnju energije za domaćinstva za 10 do 30 posto.
  • Osnova za energetsku sigurnost. Bez agresivnog delovanja na energetsku efikasnost i Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska ne bi ispunile svoje ciljeve sigurnosti gasa.
Energetska efikasnost je jedina i najvažnija akcija za smanjenje emisije

Energetska efikasnost je jedina i najvažnija akcija za smanjenje emisije

  • Jedina i najvažnija akcija za smanjenje emisije. IEA je ustanovila da je energetska efikasnost odgovorna za više od 75 procenata globalnih smanjenja emisija od 2014. godine.

Emisije staklene bašte u Australiji predstavljaju proizvod količine struje koju Australija konzumira i „intenzitet emisije“ te struje. Iako će NEG smanjiti intenzitet emisije električne energije, neće pomoći australijskim preduzećima i domaćinstvima da efikasnije koriste energiju.

Austalija želi čistu energiju

„Radujemo se saradnji sa Vladom o dizajnu NEG-a, ali je od suštinskog značaja da se ona nadopunjuje snažnom akcijom za energetsku efikasnost“, kaže on.

Prevedeno sa stranice: www.fmmagazine.com.au

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno