Connect with us
Materijali

USKRÅ NJE NOVINE- jaja od BETONA!

Isprobajte neÅ¡to sasvim drugačije tokom uskrÅ¡njih praznika – predivne projekte od BETONA! Od ovog materijala možete lako napraviti jaja ali i dekorativnu korpicu ili zeku.

Jaja od betona

Svi ovi elementi su odlična dekoracija u modernijim enterijerima. Možete ih koristiti kako za dekorisanje enterijera tako i ukrašavanje eksterijera (dvorišta ili terase) u periodu uskršnjih praznika.

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja, manje plastične posude ali i balone, kao što je prikazano u jednom od primera. Umesto betona možete da upotrebite i gips, dobićete sličan rezultat.

Pripremite beton, kalupe i žicu za uši

Pogledajte odabrane primere i uverićete se da je ovo jedna zanimljiva i jednostavna ideja koja se lako može realizovati uz samo malo truda.

Za ova simpatična betonska jaja upotrebljena su prava jaja kao kalup i u njima je izliven beton. Jaja su zatim prelepo ukrašena dodavanjem detalja kao što su perje i kanap.

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja

Od betona možete da izlijete i neke druge oblike koji će vam poslužiti da dekorišete svoj dom. Ovaj primer zeke korpice za mini jaja je odlična inspiracija za različite projekte.

Definitivno projekat koji vredi probati. Možete da napravite jaja različitih veličina, ukrasite ih na najrazličitije moguće načine i koristite i narednih godina.

Za luksuzniji efekat ukrasite betonska jaja zlatnom bojom ili zalepite zlatnu tanku traku između ofarbanih površina.

Pripremite beton, kalupe i žicu za uši. Kao kalup mogu da vam posluže prazne posude od voćnih jogurta. Uši od žice ubacite u svež beton i ostavite da se sve stvrdne. Na kraju dodajte detalje koje ćete iscrtati permanentnim markerom.

Betonska jaja ukrasite dodatno ušima od žice i kada se osuše aranžirajte po želji u saksiji, korpici, bašti, cveću… Bakarna žica je odlična jer je meka za savijanje pa ćete od nje lako napraviti uši i spiralne držače za betonska jaja.