Connect with us
Materijali

USKRŠNJE NOVINE- jaja od BETONA!

Objavljeno

:

Isprobajte nešto sasvim drugačije tokom uskršnjih praznika – predivne projekte od BETONA! Od ovog materijala možete lako napraviti jaja ali i dekorativnu korpicu ili zeku.

Jaja od betona

Svi ovi elementi su odlična dekoracija u modernijim enterijerima. Možete ih koristiti kako za dekorisanje enterijera tako i ukrašavanje eksterijera (dvorišta ili terase) u periodu uskršnjih praznika.

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja, manje plastične posude ali i balone, kao što je prikazano u jednom od primera. Umesto betona možete da upotrebite i gips, dobićete sličan rezultat.

Pripremite beton, kalupe i žicu za uši

Pogledajte odabrane primere i uverićete se da je ovo jedna zanimljiva i jednostavna ideja koja se lako može realizovati uz samo malo truda.

Za ova simpatična betonska jaja upotrebljena su prava jaja kao kalup i u njima je izliven beton. Jaja su zatim prelepo ukrašena dodavanjem detalja kao što su perje i kanap.

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja

Za kalupe možete da upotrebite prava ili plastična jaja

Od betona možete da izlijete i neke druge oblike koji će vam poslužiti da dekorišete svoj dom. Ovaj primer zeke korpice za mini jaja je odlična inspiracija za različite projekte.

Definitivno projekat koji vredi probati. Možete da napravite jaja različitih veličina, ukrasite ih na najrazličitije moguće načine i koristite i narednih godina.

Za luksuzniji efekat ukrasite betonska jaja zlatnom bojom ili zalepite zlatnu tanku traku između ofarbanih površina.

Pripremite beton, kalupe i žicu za uši. Kao kalup mogu da vam posluže prazne posude od voćnih jogurta. Uši od žice ubacite u svež beton i ostavite da se sve stvrdne. Na kraju dodajte detalje koje ćete iscrtati permanentnim markerom.

Betonska jaja ukrasite dodatno ušima od žice i kada se osuše aranžirajte po želji u saksiji, korpici, bašti, cveću… Bakarna žica je odlična jer je meka za savijanje pa ćete od nje lako napraviti uši i spiralne držače za betonska jaja.

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno