Connect with us
Arhitektura

Beogradski arhitektonski studio KDA pokreće jedinstven koncept opremanja enterijera

Beogradski arhitektonski studio KDA i Ksenija Đorđević, jedno od vodećih imena srpske arhitekture u sredu, 31. maja otvaraju KDA Apartment u prostoru West 65 Mall.

The Apartment by KDA predstavlja jedinstven koncept i jedini je u regionu koji se bavi opremanjem i prodajom svih elemenata enterijera.

Ksenija Đorđević, arhitektkinja i dizajnerka prostora je povodom otvaranja ovog specifičnog mesta u Beogradu izjavila: ā€žU pitanju je prostor koji je uređen kao stan u kojem neko živi i u kojem može da se nađe sve – od sofe, ručno rađenog tepiha, kuhinje, svetiljki do pažljivo odabranih umetničkih dela. Za razliku od svetle i eklektične lokacije na Andrićevom vencu, ovaj prostor u West 65 je izrazito minimalističkiā€.

ā€žPored naÅ”eg prvog KDA Apartmana koji smo otvorili na Andrićevom vencu, sada naÅ”i klijenti mogu i na lokaciji West 65 Mall da se najave, da razgledaju i kupe elemente enterijera svakog dana od 10 do 22 časa,ā€œ naglaÅ”ava Đorđević.

U periodu od 1. juna do 1. jula svakog četvrtka od 12 do 20 časova svi zainteresovani moći će da dobiju i besplatne konsultacije u vezi uređenja enterijera od Ksenije Đorđević.

Ksenija Đorđević inspiraciju crpi iz svog baletskog i muzičkog porodičnog nasleđa i okruženja, koje joj pomaže da jasnije sagleda i razume prostor i kretanje unutar njega. Ova uspeÅ”na arhitektkinja (članica je ŽAD ā€“ Ženskog arhitektonskog druÅ”tva i upravnog odbora ASAP ā€“ Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi) ima veliko iskustvo u rezidencijalnoj i ugostiteljskoj industriji, kako u Srbiji, tako i u regionu, ali i sa potpisom velikog broja međunarodnih projekata Å”irom sveta. Arhitekturu posmatra kao događaj, koji počinje u trenutku kada nastaju prve ideje o izgledu budućeg prostora, a u portfoliju njenog studija nalaze se najrazličitiji objekti: od velikih luksuznih hotela, restorana, barova, klubova, poslovnih prostora, stambenih objekata, do individulanih vila i apartmana (Informbiro Filharmonije, Hotel Moskva, Hotel Bristol, Hotel Slon (Ljubljana), West 65 Tower, Liberte, Nova Ipanema i Drinka Klub, Zoom Art Cafe, Art Center Marble & Sounds i mnogi drugi).

KDA Apartman Andrićev venac / foto Sanja Stefanović

KDA Apartman Andrićev venac / foto Sanja Stefanović

Studio KDA nastao je 2007. godine i od samog početka praksa studija usmerena je na različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameŔtaja. KDA razvija projekte u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, ali i u Americi, Emiratima, na Madagaskaru. KDA je dobitnik i prestižne German Design Award nagrade za dizajn za najbolji poslovni prostor, za projekat Green Heart na Novom Beogradu.

KDA Apartman Andrićev venac / foto Sanja Stefanović

KDA Apartman Andrićev venac / foto Sanja Stefanović

KDA je na plaformi Archilovers pozicioniran u prvih 30, u konkurenciji od preko dve stotine hiljada biroa Ŕirom sveta i nekih od najznačajnijih imena savremene arhitekture (BIG, Zaha Hadid, Norman Foster i Renzo Piano).