Connect with us
Arhitektura

Jedinstven koncept opremanja enterijera u prostoru uređenom kao stan u kome neko živi

Ksenija Đorđević, jedno od vodećih imena srpske arhitekture i beogradski arhitektonski studio KDA otvorili su The Apartment by KDA u prostoru West 65 Mall.

Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall-u

U pitanju je jedinstven koncept koji se bavi opremanjem i prodajom svih elemenata enterijera.

Ksenija Đorđević, arhitektkinja i dizajnerka prostora je na otvaranju KDA prostora izjavila:

ā€žPosle godinu dana od otvaranja The Apartment by KDA na Andrićevom Vencu 2, prvog shoppable stana u regionu sa ponosom vam predstavljam The Apartment by KDA West 65. I ovaj prostor je uređen kao stan u kome neko živi, gde svi zainteresovani mogu da se inspiriÅ”u, a zatim i kupe sve od sofe, do lustera, ručno rađenih tepiha, kuhinje, mermernog stola, kupatila, sveća, do pažljivo odabranih umetničkih delaā€.

Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall-u

Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall-u / foto: Mrdja Lovers Studio

ā€žOvaj specifičan koncept zaista dobro funkcioniÅ”e i za nas dizajnere i za naÅ”e klijente. Shvatili smo da pored eklektičnog, french chic stana na Andrićevom Vencu, postoji potreba da stvorimo i ovaj sveden, minimalistički prostor koji dobro korespondira sa kontekstom Novog Beograda,ā€ naglasila je autorka koncepta.

Uz reči zahvalnosti saradnicima, partnerima, klijentima, KDA timu, i pijanisti Nemanji Nikolić koji je svojim nastupom upotpunio ovaj celovečernji događaj, Đorđević je zaključila: ā€žHvala naÅ”im partnerima Å”to su tu za nas svim srcem već viÅ”e od 15 godina. NiÅ”ta od ovoga nije nastalo preko noći. Hvala naÅ”im kolegama Å”to kroz neposrednu saradnju ili delovanje u okviru udruženja kakva su ŽAD ili ASAP stvaraju platformu za razmenu ideja i iskustava i Å”to se velikim radom i zalaganjem trude da unaprede naÅ”u arhitektonsku struku. Bez mog tima i saradnika ja ne bih bila ovde gde jesam i ne bih mogla da realizujem preko dve stotine projekata različitih tipologija. Hvala svima sto delite viziju, estetiku ali i ono najbitnije Å”to delite vrednosti KDA okruženja koje smo zajedno stvoriliā€.

U periodu od 8. juna do 8. jula svakog četvrtka od 12 do 20 časova svi zainteresovani moći će da dobiju i besplatne konsultacije u vezi uređenja enterijera od Ksenije Đorđević.

The Apartment by KDA u West 65 Mall-u

The Apartment by KDA u West 65 Mall-u / foto: Mrdja Lovers Studio

Ksenija Đorđević inspiraciju crpi iz svog baletskog i muzičkog porodičnog nasleđa i okruženja, koje joj pomaže da jasnije sagleda i razume prostor i kretanje unutar njega. Ova uspeÅ”na arhitektinja (članica je ŽAD ā€“ Ženskog arhitektonskog druÅ”tva i Upravnog odbora ASAP ā€“ Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi) ima veliko iskustvo u rezidencijalnoj i ugostiteljskoj industriji, kako u Srbiji, tako i u regionu, ali i sa potpisom velikog broja međunarodnih projekata Å”irom sveta. Arhitekturu posmatra kao događaj, koji počinje u trenutku kada nastaju prve ideje o izgledu budućeg prostora, a u portfoliju njenog studija nalaze se najrazličitiji objekti: od velikih luksuznih hotela, restorana, barova, klubova, poslovnih prostora, stambenih objekata, do individualnih vila i apartmana (Informbiro Filharmonije, Hotel Moskva, Hotel Bristol, Hotel Slon (Ljubljana), West 65 Tower, Liberte, Nova Ipanema i Drinka Klub, Zoom Art Cafe, Art Center Marble & Sounds i mnogi drugi).

Studio KDA nastao je 2007. godine i od samog početka praksa studija usmerena je na različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameŔtaja. KDA razvija projekte u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, ali i u Americi, Emiratima, na Madagaskaru. KDA je dobitnik i prestižne German Design Award nagrade za dizajn za najbolji poslovni prostor, za projekat Green Heart na Novom Beogradu.

The Apartment by KDA u West 65 Mall-u

The Apartment by KDA u West 65 Mall-u / foto: Mrdja Lovers Studio

KDA je na platformi Archilovers pozicioniran u prvih 30, u konkurenciji od preko dve stotine hiljada biroa Ŕirom sveta i nekih od najznačajnijih imena savremene arhitekture (BIG, Zaha Hadid, Norman Foster i Renzo Piano).