Connect with us
Energetska efikasnost

Baumit proizvodi za unutrašnje zidove koji pozitivno utiču na vaše zdravlje

Pravilan izbor inovativnih građevinskih materijala, prilikom izgradnje ili renoviranja objekta

DA BI SE SPREČILI GUBICI ENERGIJE, U IZGRADNJI NOVIH OBJEKATA OSTVAREN JE OGROMAN NAPREDAK U OBLASTI TOPLOTNE IZOLACIJE I ZAPTIVENOSTI.

Baumit Healty living logo

Stopa razmene sobnog vazduha spoljnim, kod modernih zgrada znatno je niža, čime se unutra zadržava toplota ali i štetne supstance iz enterijera. Pravilan izbor inovativnih građevinskih materijala, prilikom izgradnje ili renoviranja objekta, može doprineti rešenju ovog problema.

Čak do 90% svakog dana provodimo u zatvorenom prostoru, te je kvalitet vazduha u unutrašnjim prostorijama od velikog značaja za naše zdravlje i kvalitet života.
Pored temperature, vlažnosti i strujanja vazduha, na klimu unutrašnjih prostorija utiču i građevinski materijali.

Baumit proizvodi za  unutrašnje zidove

Baumit proizvodi za unutrašnje zidove

Upravo zato Baumit je razvio Klima sistem proizvoda koji regulišu klimu unutrašnjih prostorija, te deluju pozitivno na vaše zdravlje.

Optimalna vlažnost unutrašnjeg vazduha je ključna i iznosi između 40% i 60%.

Boravak na suviše suvom vazduhu dehidrira sluzokožu, što izaziva upalne procese, prehlade ili krvarenja iz nosa. Ni prevelika vlažnost vazduha nije dobra. Kada vazduh više ne može da apsorbuje vlagu (nastalu sušenjem veša, tuširanjem, kuvanjem), ona se kondenzuje na zidovima i stvara idealnu podloga za rast buđi koja povećava rizik od astme za 50% i alergija za 30%.

Baumit Klima Sistem - Baumit KlimaWhite, Baumit KlimaFino, Baumit KlimaColor

Baumit Klima Sistem – Baumit KlimaWhite, Baumit KlimaFino, Baumit KlimaColor

Baumit KlimaWhite je mineralni malter koji sadrži prirodni kreč, koji deluje kao prirodni regulator vlage. Taj efekat se povećava zahvaljujući njegovoj mikroporoznoj strukturi. On za kratko vreme upija više vlage od konvencionalnih maltera za unutrašnje prostore a kada dođe do pada vlage, on je ujednačeno otpušta u unutrašnji vazduh.

Bez štetnih materija i otporan na buđ – krečnjački filer i krečno vezivo čine osnovno svojstvo Baumit KlimaWhite maltera (pH oko 12), što ga čini prirodnim dezinfekcionim sredstvom koje deluje kao zaštita protiv štetnih mikroorganizama i rasta plesni. Krečni malteri su antistatički, te se na njima ne talože čestice prljavštine.

Klima Sistem upotpunjuju Baumit KlimaFino prirodno bela, praškasta krečna glet masa za unutrašnje površine sa efektom regulisanja vlažnosti, kao i Baumit KlimaColor paropropusna silikatna boja, bez organskih isparljivih materija i rastvarača i bez konzervansa.

Novo u Baumit ponudi je Ionit sistem proizvoda, kreiran da doprinose zdravlju i blagostanju kroz aktivno povećanje količine jona u unutrašnjem vazduhu. U prirodi (npr. u blizini vodopada) koncentracija vazdušnih jona je veoma visoka – vazduh se doživljava kao posebno svež i čist, dok je ona u urbanim okruženjima znatno niža.

Baumit IonitColor boja za unutrašnje zidove aktivno poboljšava vazduh

Baumit IonitColor boja za unutrašnje zidove aktivno poboljšava vazduh

Rezultati istraživanja sprovedenog u dve referentne prostorije pokazali su da je pod sličnim uslovima Ionit sistem skoro udvostručio broj vazdušnih jona i tako poboljšao kvalitet vazduha.

Baumit IonitColor boja za unutrašnje zidove aktivno poboljšava vazduh stvarajući vazdušne jone, ne sadrži štetne materije i daje značajan doprinos blagostanju i zdravlju.

Deo Ionit sistema su i tankoslojni gletovi: pastozni IonitFinish i praškasti IonitFino, koji su odlični regulatori vlage. U debljinama od samo 1,5 mm oni mogu upiti oko 20 gr vode po m2, te na taj način regulišu klimu u prostorijama i održavaju je u idealnim parametrima.

 

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs