Connect with us
Energetska efikasnost

Baumit proizvodi za unutra┼ínje zidove koji pozitivno uti─Źu na va┼íe zdravlje

DA BI SE SPRE─îILI GUBICI ENERGIJE, U IZGRADNJI NOVIH OBJEKATA OSTVAREN JE OGROMAN NAPREDAK U OBLASTI TOPLOTNE IZOLACIJE I ZAPTIVENOSTI.

Baumit Healty living logo

Stopa razmene sobnog vazduha spoljnim, kod modernih zgrada znatno je ni┼ża, ─Źime se unutra zadr┼żava toplota ali i ┼ítetne supstance iz enterijera. Pravilan izbor inovativnih gra─Ĺevinskih materijala, prilikom izgradnje ili renoviranja objekta, mo┼że doprineti re┼íenju ovog problema.

─îak do 90% svakog dana provodimo u zatvorenom prostoru, te je kvalitet vazduha u unutra┼ínjim prostorijama od velikog zna─Źaja za na┼íe zdravlje i kvalitet ┼żivota.
Pored temperature, vla┼żnosti i strujanja vazduha, na klimu unutra┼ínjih prostorija uti─Źu i gra─Ĺevinski materijali.

Baumit proizvodi za  unutrašnje zidove

Baumit proizvodi za unutrašnje zidove

Upravo zato Baumit je razvio Klima sistem proizvoda koji regulišu klimu unutrašnjih prostorija, te deluju pozitivno na vaše zdravlje.

Optimalna vla┼żnost unutra┼ínjeg vazduha je klju─Źna i iznosi izme─Ĺu 40% i 60%.

Boravak na suvi┼íe suvom vazduhu dehidrira sluzoko┼żu, ┼íto izaziva upalne procese, prehlade ili krvarenja iz nosa. Ni prevelika vla┼żnost vazduha nije dobra. Kada vazduh vi┼íe ne mo┼że da apsorbuje vlagu (nastalu su┼íenjem ve┼ía, tu┼íiranjem, kuvanjem), ona se kondenzuje na zidovima i stvara idealnu podloga za rast bu─Ĺi koja pove─çava rizik od astme za 50% i alergija za 30%.

Baumit Klima Sistem - Baumit KlimaWhite, Baumit KlimaFino, Baumit KlimaColor

Baumit Klima Sistem – Baumit KlimaWhite, Baumit KlimaFino, Baumit KlimaColor

Baumit KlimaWhite je mineralni malter koji sadr┼żi prirodni kre─Ź, koji deluje kao prirodni regulator vlage. Taj efekat se pove─çava zahvaljuju─çi njegovoj mikroporoznoj strukturi. On za kratko vreme upija vi┼íe vlage od konvencionalnih maltera za unutra┼ínje prostore a kada do─Ĺe do pada vlage, on je ujedna─Źeno otpu┼íta u unutra┼ínji vazduh.

Bez ┼ítetnih materija i otporan na bu─Ĺ – kre─Źnja─Źki filer i kre─Źno vezivo ─Źine osnovno svojstvo Baumit KlimaWhite maltera (pH oko 12), ┼íto ga ─Źini prirodnim dezinfekcionim sredstvom koje deluje kao za┼ítita protiv ┼ítetnih mikroorganizama i rasta plesni. Kre─Źni malteri su antistati─Źki, te se na njima ne talo┼że ─Źestice prljav┼ítine.

Klima Sistem upotpunjuju Baumit KlimaFino prirodno bela, pra┼íkasta kre─Źna glet masa za unutra┼ínje povr┼íine sa efektom regulisanja vla┼żnosti, kao i Baumit KlimaColor paropropusna silikatna boja, bez organskih isparljivih materija i rastvara─Źa i bez konzervansa.

Novo u Baumit ponudi je Ionit sistem proizvoda, kreiran da doprinose zdravlju i blagostanju kroz aktivno pove─çanje koli─Źine jona u unutra┼ínjem vazduhu. U prirodi (npr. u blizini vodopada) koncentracija vazdu┼ínih jona je veoma visoka – vazduh se do┼żivljava kao posebno sve┼ż i ─Źist, dok je ona u urbanim okru┼żenjima znatno ni┼ża.

Baumit IonitColor boja za unutrašnje zidove aktivno poboljšava vazduh

Baumit IonitColor boja za unutrašnje zidove aktivno poboljšava vazduh

Rezultati istra┼żivanja sprovedenog u dve referentne prostorije pokazali su da je pod sli─Źnim uslovima Ionit sistem skoro udvostru─Źio broj vazdu┼ínih jona i tako pobolj┼íao kvalitet vazduha.

Baumit IonitColor boja za unutra┼ínje zidove aktivno pobolj┼íava vazduh stvaraju─çi vazdu┼íne jone, ne sadr┼żi ┼ítetne materije i daje zna─Źajan doprinos blagostanju i zdravlju.

Deo Ionit sistema su i tankoslojni gletovi: pastozni IonitFinish i pra┼íkasti IonitFino, koji su odli─Źni regulatori vlage. U debljinama od samo 1,5 mm oni mogu upiti oko 20 gr vode po m2, te na taj na─Źin reguli┼íu klimu u prostorijama i odr┼żavaju je u idealnim parametrima.

 

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs