Connect with us
Energetska efikasnost

Baumitov Viva Istra┼żiva─Źki Park – SLU─îAJ UNUTRA┼áNJE VLAGE

Baumitov Viva Istra┼żiva─Źki Park je najve─çi istra┼żiva─Źki centar u Evropi namenjen za uporedne studije o gra─Ĺevinskom materijalu. Glavni cilj ovog centra je ispitivanje i pore─Ĺenje uticaja razli─Źitih gra─Ĺevinskih materijala na udobnost i zdravlje onih koji ┼żive u ku─çama pri ─Źijoj izgradnji su kori┼í─çeni isti. U tu svrhu, izgra─Ĺeno je 12 ku─ça od razli─Źitih materijala, za koje su obezbe─Ĺeni jednaki spoljni faktori i koje simuliraju realne uslove ┼żivota.

Pore─Ĺenjem Ku─çe br.1 i Ku─çe br.2 dobijeni su rezultati koji se ti─Źu vla┼żnosti vazduha u ku─çama. Obe ku─çe su izgra─Ĺene od betona, s tim ┼íto je prva je bez unutra┼ínjeg maltera, dok je za drugu kori┼í─çen Baumit KlimaWhite unutra┼ínji malter.

BAUMIT ku─çica - Viva istra┼żiva─Źki park

BAUMIT ku─çica – Viva istra┼żiva─Źki park

Baumit KlimaWhite je difuziono otvoreni, beli kre─Źni lagani malter za regulisanje vlage u unutra┼ínjim prostorima, koji je otporan na bu─Ĺ i ne sadr┼żi ┼ítetne materije.

Rezultati dobijeni pore─Ĺenjem ove dve ku─çe dokazali su zna─Źajan efekat KlimaWhite maltera – u ku─çi u kojoj je kori┼í─çen do┼ílo je do pobolj┼íanja regulacionog kapaciteta, te je tokom merenog perioda vla┼żnost vazduha varirala u rasponu izme─Ĺu 40% i 60%, ┼íto su parametri koji u potpunosti odgovaraju ─Źoveku. Ti rezultati su znatno bolji od onih dobijenih u prvoj ku─çi, gde unutra┼ínji malter nije kori┼í─çen.

Za vi┼íe informacija o uporednim analizama u Viva Istra┼żiva─Źkom Parku, posetite sajt: www.healthyliving.baumit.com/rs/vivapark/

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs