Connect with us
Arhitektura

Baumit Life Challenge – Glasanje za najlep┼íu fasadu Evrope

Baumit Life Challenge je takmi─Źenje u kome se nagra─Ĺuju najbolje Baumit fasade iz cele Evrope. Pored glasanja publike, projekte ocenjuje i bira stru─Źni ┼żiri koji ─çe u─çi u finale i biti prezentovani na doga─Ĺaju u Valensiji. Ove godine nekoliko projekata iz Srbije u─Źestvuje na Baumit Life Challenge takmi─Źenju u konkurenciji od preko 300 projekata.

Takmi─Źenje je podeljeno u 6 kategorija:

  1. Porodi─Źne ku─çe
  2. Stambene zgrade
  3. Nestambeni objekti
  4. Termalna obnova
  5. Istorijska obnova
  6. Zadivljeni teksturom

U nastavku teksta spomenu─çemo nekoliko projekata iz Srbije koji u─Źestvuju u takmi─Źenju.

Baumit fasada ku─çe u Srbiji

Baumit Life Challenge – Izbor za evropsku fasadu godine

U kategoriji porodi─çnih ku─ça takmi─Źe se tri projekta iz Srbije:

House i73
Kuc╠üa I73 je namenjena za peto─Źlanu porodicu i psa. Duga─Źka uli─Źna fasada je projektovana sa minimalnim brojem otvora, ┼íto objektu daje skulpturalni karakter. Jedinstveni element fasade je obloga aluminijumskih profila u drvenoj ┼íari u vidu pokretnih roletni u zoni glavne spavac╠üe sobe. Ako je ovo Va┼í favorit, glasajte za njega ovde.

K2
Porodi─Źna kuc╠üa K2 je projektovana kao objekat u neprekinutom nizu, na maloj pravougaonoj parceli u centralnoj gradskoj zoni. Pomeranjem betonskih erkera napred na ju┼żnoj fasadi, formirane su lo─Ĺe sa elegantnom staklenom ogradom, koja u kombinaciji sa kompozitnom panelnom oblogom u drvenom uzorku u kontrastu sa monohromatskom monolitnom fasadom.
Glasajte na ovom linku ako Vam se ova porodi─Źna ku─ça najvi┼íe dopada.

Jelena
Ova prizemna porodi─Źna kuc╠üa je dvostrano otvorena prema ulici i dvori┼ítu. ┼áirok ulaz sa ulice daje osec╠üaj dobrodo┼ílice, dok unutra┼ínja strana pru┼ża privatnost za u┼żivanje u dvori┼ítu i bazenu. Poseban akcenat stavljen je na kvalitet materijala, s obzirom da je vlasnik kuc╠üe i vlasnik gra─Ĺevinske firme. Za porodi─Źnu ku─çu Jelena mo┼żete glasati ovde.

Baumit fasada stambene zgrade

Baumit Life Challenge – izbor za evropsku fasadu godine

U kategoriji stambenih zgrada, Srbija ima jednog predstavnika a to je Danube Aspect.

Danube Aspect je kompleks koji se nalazi u najlep┼íem delu Zemuna (Beograd), na obali reke Dunav. Njegovi glavni atributi su kvalitet upotrebljenih materijala u izgradnji, privatnost, sigurnost i udobnost. Kompleks pru┼ża prostrane stambene jedinice, opremljene najkvalitetnijim zavr┼ínim materijalima. Za Danube Aspect mo┼żete glasati na ovom linku.

Baumit termalna fasada

Baumit Life Challenge – Izbor za evropsku fasadu godine

Zlatiborska idila je jedina iz Srbije u kategoriji termalne obnove. Na obroncima najposec╠üenije planine u Srbiji, stara vikendica zahtevala je termi─Źku obnovu. Uz dodatnu izolaciju, stara forma je morala da se prilagodi savremenim materijalima i zadr┼żi duh arhitekture zlatiborskog kraja. Nije ┼íto je na┼ía, ali meni je definitivno favorit. Ako delimo isto mi┼íljenje, mo┼żete glasati na ovom linku da Zlatiborska idila prodje u finale.

Koji je Vaš favorit ove godine?
Ako Vas zanima ko je dobio nagradu prošle godine, pogledajte ovde.

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs