Connect with us
Arhitektura

Baumit Life Challenge – Glasanje za najlepšu fasadu Evrope

Baumit Life Challenge je takmičenje u kome se nagrađuju najbolje Baumit fasade iz cele Evrope. Pored glasanja publike, projekte ocenjuje i bira stručni žiri koji će ući u finale i biti prezentovani na događaju u Valensiji. Ove godine nekoliko projekata iz Srbije učestvuje na Baumit Life Challenge takmičenju u konkurenciji od preko 300 projekata.

Takmičenje je podeljeno u 6 kategorija:

  1. Porodične kuće
  2. Stambene zgrade
  3. Nestambeni objekti
  4. Termalna obnova
  5. Istorijska obnova
  6. Zadivljeni teksturom

U nastavku teksta spomenućemo nekoliko projekata iz Srbije koji učestvuju u takmičenju.

Baumit fasada kuće u Srbiji

Baumit Life Challenge – Izbor za evropsku fasadu godine

U kategoriji porodićnih kuća takmiče se tri projekta iz Srbije:

House i73
Kuća I73 je namenjena za petočlanu porodicu i psa. Dugačka ulična fasada je projektovana sa minimalnim brojem otvora, što objektu daje skulpturalni karakter. Jedinstveni element fasade je obloga aluminijumskih profila u drvenoj šari u vidu pokretnih roletni u zoni glavne spavaće sobe. Ako je ovo Vaš favorit, glasajte za njega ovde.

K2
Porodična kuća K2 je projektovana kao objekat u neprekinutom nizu, na maloj pravougaonoj parceli u centralnoj gradskoj zoni. Pomeranjem betonskih erkera napred na južnoj fasadi, formirane su lođe sa elegantnom staklenom ogradom, koja u kombinaciji sa kompozitnom panelnom oblogom u drvenom uzorku u kontrastu sa monohromatskom monolitnom fasadom.
Glasajte na ovom linku ako Vam se ova porodična kuća najviše dopada.

Jelena
Ova prizemna porodična kuća je dvostrano otvorena prema ulici i dvorištu. Širok ulaz sa ulice daje osećaj dobrodošlice, dok unutrašnja strana pruža privatnost za uživanje u dvorištu i bazenu. Poseban akcenat stavljen je na kvalitet materijala, s obzirom da je vlasnik kuće i vlasnik građevinske firme. Za porodičnu kuću Jelena možete glasati ovde.

Baumit fasada stambene zgrade

Baumit Life Challenge – izbor za evropsku fasadu godine

U kategoriji stambenih zgrada, Srbija ima jednog predstavnika a to je Danube Aspect.

Danube Aspect je kompleks koji se nalazi u najlepšem delu Zemuna (Beograd), na obali reke Dunav. Njegovi glavni atributi su kvalitet upotrebljenih materijala u izgradnji, privatnost, sigurnost i udobnost. Kompleks pruža prostrane stambene jedinice, opremljene najkvalitetnijim završnim materijalima. Za Danube Aspect možete glasati na ovom linku.

Baumit termalna fasada

Baumit Life Challenge – Izbor za evropsku fasadu godine

Zlatiborska idila je jedina iz Srbije u kategoriji termalne obnove. Na obroncima najposećenije planine u Srbiji, stara vikendica zahtevala je termičku obnovu. Uz dodatnu izolaciju, stara forma je morala da se prilagodi savremenim materijalima i zadrži duh arhitekture zlatiborskog kraja. Nije što je naša, ali meni je definitivno favorit. Ako delimo isto mišljenje, možete glasati na ovom linku da Zlatiborska idila prodje u finale.

Koji je Vaš favorit ove godine?
Ako Vas zanima ko je dobio nagradu prošle godine, pogledajte ovde.

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs