Connect with us
Arhitektura

11. DANI PASIVNE KU─ćE u Hrvatskoj

Obavje┼ítavamo Vas o pojedinim tematskim podru─Źjima u dnevnim programima trodnevnog me─Ĺunarodnog skupa s izlo┼żbom i stru─Źnim obilascima koji ─çe se odr┼żati pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija.

Desetu godinu zaredom demo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko u─Źinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne ku─çe, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove „faktor 10“.

Petak, 9. 11. 2018. od 13.00 do 19.00

Otvorenje u Velikoj vije─çnici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; Pasivna ku─ça, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, Energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, Novi materijali i sustavi, prezentacije izlaga─Źa, izlo┼żba, projekcije, radionice …

Subota, 10. 11. od 10.00 do 18.00

Projekti i ostvarenja – iskustva, inovacije, novi materijali, gra─Ĺevinski i instalacijski sustavi, izlo┼żba, projekcije, radionice …

Nedjelja, 11. 11. od 10.00 do 18.00

Dubinska energetska obnova – ÔÇ×faktor 10ÔÇť, Instalacijski sustavi, certificiranje, novi materijali i sustavi, izlo┼żba, projekcije, stru─Źni obilasci, radionice, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 11. dana.

11. dani pasivne kude u Hrvatskoj su ishodi┼íte spoznaja stru─Źno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuda i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, u skladu s definicijama novih tipova pasivnijeh ku─ça (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije (ZG0E).

Prikazat ─çe se funkcionalno razli─Źiti projekti i ostvarenja, promovirati ─çe se novi gra─Ĺevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske u─Źinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uklju─Źuju─çi zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po tre─çi put on-line prikazujemo i komentiramo iz regionalnih centara. Pozivamo stru─Źnjake, nastavnike, studente i u─Źenike, projektante, izvoditelje, proizvo─Ĺa─Źe, izlaga─Źe, investitore, banke, predstavnike gradova, ┼żupanija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane gra─Ĺane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 11. dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno dru┼żenje.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor
Red.prof.art. Ljubomir Mi┼í─Źevi─ç, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna ku─ça Hrvatska

Sveu─Źili┼íte u Zagrebu / University of Zagreb, Arhitektonski fakultet /Faculty of Architecture
Ka─Źi─çeva 26, Zagreb
tel./fax: +385 1 4639394,
+385 1 4639222,
+385 98 230940

info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr

www.kpk.hr
www.arhitekt.hr