Connect with us
Energetska efikasnost

Ekskluzivno: Promocija usvajanja okvirne energetske strategije u BiH

Ostalo je jo┼í samo 2 nedelje do po─Źetka najve─çeg sajma posve─çenog potencijalima obnovljivih izvora energije, voda i za┼ítite okoli┼ía Bosne i Hercegovine – RENEXPO┬« BiH

Ovogodi┼ínji, 5-ti po redu internacionalni sajam i konferencije, RENEXPO┬« BiH, fokusiran na unapre─Ĺenje ulaganja u BiH, bi─çe otvoren u kongresnom centru hotela Hills, 24. i 25. oktobra ove godine u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski doga─Ĺaj kao i prethodnih godina omogu─çi─çe u─Źesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa vi┼íe od 1.500 stru─Źnih sajamskih posetilaca i 700 u─Źesnika konferencija.

BESPLATNU ulaznicu na sajam mo┼żete preuzeti na slede─çem linku

Oko 80 doma─çih i inostranih kompanija ima─çe priliku predstaviti napredna re┼íenja, tehni─Źku opremu, poslovne i finansijke modele u oblastima: Energetske efikasnosti, kori┼í─çenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe ─Źvrstog otpada i recikla┼że, kao i aspekte za unapre─Ĺenje ekolo┼íkih i ekonomskih standarda.

USAID, Ministarstvo poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore BiH, Federacije i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno ure─Ĺenje, gra─Ĺevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, su samo neki od institucionalnih partnera koji ─çe biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu sajma.

Novo u BiH!

Konferencije idu u korak sa zahtevima tr┼żi┼íta i vesnici su novih trendova kao ┼íto su grupno finansiranje – Crowdfunding, Odr┼żivi transport, Sistem energetskog menad┼żmenta u BiH.

Uvek aktuelna tema – HIDROENERGIJA

Globalno pitanje o─Źuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahteva pa┼żnju struke.
U sajamskoj izlo┼żbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije: „Male hidroelektrane u BiH“, data posebna va┼żnost prvog dana sajma.
Dr. Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft, predstavi─çe me─Ĺunarodnu praksu u postoje─çim evropskim okvirima, a predstavnik GIZ ProRE, gospo─Ĺa Naida Taso hidrolo┼íke podatke potencijala BiH.

Celokupan konferencijski program pogledajte na slede─çem linku

Organizator sajma, nema─Źka grupacija REECO Group omogu─çila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju – Registracija na konferencije

RENEXPO┬« BiH je idealna prilika za povezivanje BiH tr┼żi┼íta sa inostranim investitorima i daje uvid u va┼żne tr┼żi┼íne informacije.

Više informacija na web stranici: www.renexpo-bih.com