Connect with us
Arhitektura

ALUMIL jača svoju globalnu prisutnost

Mnoge grčke kompanije doživljavaju „zlatni“ period ekspanzije na međunarodnim tržištima. Među njima se nalazi i Alumil, vodeća kompanija u dizajnu i proizvodnji arhitektonskih aluminijumskih sistema, sa jakim prisustvom u mnogim regionima sveta. Nedavno je kompanija otvorila dva nova izložbena salona u inostranstvu kao deo svoje ukupne strategije za ekstenzivne međunarodne aktivnosti.

Mesto inovacija u srcu Haife

Pre nekoliko dana, novo mesto inovacija rođeno je u srcu Haife, grada poznatog po živopisnoj arhitekturi i dizajnerskoj sceni. Novi izložbeni prostor predstavlja širok spektar ALUMIL proizvoda, naglašavajući inovativna rešenja koja nudi ova kompanija. Arhitekte, graditelji i krajni korisnici sada će imati priliku da bliže pogledaju vrhunski kvalitet i dizajn ovih naprednih proizvoda. Pored toga, ovaj prostor takođe predstavlja posvećenost kompanije svojim izraelskim kupcima i partnerima nudeći im visokokvalitetne proizvode.

Novi izložbeni prostor ALUMIL kompanije u srcu Haife

Novi izložbeni prostor ALUMIL kompanije u srcu Haife

Učestvovanje u vodećim projektima u Izraelu

Međutim, aktivnost grčke multinacionalne kompanije u Izraelu ne završava se u Haifi. Kompanija je u poslednjih pet godina bila uključena u velike projekte širom zemlje, od kojih je svaki dokaz njene posvećenosti najvišim standardima kvaliteta, inovativnosti i održivosti.

U Tel Avivu, kompanija Alumil učestvovala je na izgradnji objekta Da Vinči sa sistemom posebno prilagođenim zahtevima ovog kompleksnog projekta. Kompleksu od tri zgrade koji uključuje kontekst okruženja, prevazilazeći postojeće zgrade velikih razmera.

Još jedan projekat koji se ističe su kule White Bay u gradu Hadera. Reč je o dve zgrade od po 23 i 24 sprata, na samo 100 metara od obale, koje se sastoje od ukupno 365 luksuznih stanova, prateći najnovije arhitektonske trendove i prefinjenu estetiku, poseduju veoma udoban prostor i, naravno, zadivljujući pogled na Mediteran.

Na kraju, kompanija ALUMIL takođe je uključena u projekat Kikar Hamedina koji se gradi u Tel Avivu. Kompanija je osmislila specijalan sistem Unitized Window Wall, dok će se za projekat koristiti i napredni, minimalistički klizni sistem Supreme S650. Učestvovanje kompanije na ovoj jedinstvenoj građevini, sa njenom upečatljivom arhitekturom spiralnog oblika, jača trag kompanije ALUMIL u arhitektonskom pejzažu Izraela.

Dinamično prisustvo koje ne poznaje granice

Drugi nedavno otvoreni izložbeni prostor nalazi se u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini. Na tržištu BiH kompanija posluje od 2004. g, zauzimajući važnu poziciju na tržištu Balkana. Kako bi dodatno unapredila svoju poziciju, kompanija ALUMIL je otvorila moderan izložbeni prostor, kao i kancelarije na površini od 400 m2. Ovaj potez jasno pokazuje posvećenost kompanije daljem širenju svojih korporativnih aktivnosti u ovoj zemlji. Vredi napomenuti da u Bosni i Hercegovini postoji proizvodna jedinica za aluminijumske profile, praškasti premaz i anodizaciju.

Takođe, kompanija ALUMIL aktivna je u Italiji od 2013. godine i osnovala je poslovnicu kako bi proširila svoje prisustvo na tržištu aluminijumskih arhitektonskih sistema. Ove godine će otvoriti izložbeni salon i kancelarije u Rimu, čime će dodatno unaprediti svoje prisustvo na italijanskom tržištu. Italija, poznata po svojoj bogatoj istoriji i arhitekturi, jeste strateška lokacija za ALUMIL, a širenje kompanije u toj zemlji pokazuje želju da svoje visokokvalitetne, inovativne aluminijumske sisteme prenese na italijansko tržište.

Indija i Egipat

Alumil kompanija je prisutna i na tržištu Indije. Uprkos padu industrijske proizvodnje i ukupne potražnje za aluminijumom na pojedinim evropskim tržištima, kompanija ostaje optimistična u pogledu svog učinka u 2023. godini. Osim toga, očekuje značajan rast sa tržišta Azije i Bliskog istoka, gde je već postavila temelje za budućnost. Kompanija je preuzela velike projekte u Indiji, kao što su kultni „Jayabheri The Peak” u Hajderabadu i „25 South” sa stambenim jedinicama u kompleksima tornjeva u Mumbaju. Ovi projekti pokazuju strateški izbor kompanije ALUMIL da investira u indijsko tržište i komercijalno se proširi u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Na kraju, još jedno tržište od velikog interesovanja za ALUMIL je Egipat. Kompanija Alumil otvorila je dva izložbena salona, u Kairu i Aleksandriji. Treba istaći da je nedavna investicija u formiranje savremene proizvodne jedinice za bojenje prahom doprinela daljem povećanju prodaje u ovoj zemlji.

Napredak širom sveta

Otvaranje novog izložbenog prostora u Haifi i učestvovanje kompanije u velikim projektima širom sveta deo su šire strategije u pogledu njene međunarodne aktivnosti. ALUMIL ne samo da proširuje svoje fizičko prisustvo u različitim regionima sveta, već, što je još važnije, jača svoju poziciju na globalnoj sceni i kroz stalno učestvovanje u vodećim projektima od međunarodnog značaja dokazuje da se stabilno kreće naviše i pokazuje upečatljiv napredak.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs