Connect with us
Arhitektura

ALUMIL ja─Źa svoju globalnu prisutnost

Mnoge gr─Źke kompanije do┼żivljavaju ÔÇ×zlatniÔÇť period ekspanzije na me─Ĺunarodnim tr┼żi┼ítima. Me─Ĺu njima se nalazi i Alumil, vodec╠üa kompanija u dizajnu i proizvodnji arhitektonskih aluminijumskih sistema, sa jakim prisustvom u mnogim regionima sveta. Nedavno je kompanija otvorila dva nova izlo┼żbena salona u inostranstvu kao deo svoje ukupne strategije za ekstenzivne me─Ĺunarodne aktivnosti.

Mesto inovacija u srcu Haife

Pre nekoliko dana, novo mesto inovacija ro─Ĺeno je u srcu Haife, grada poznatog po ┼żivopisnoj arhitekturi i dizajnerskoj sceni. Novi izlo┼żbeni prostor predstavlja ┼íirok spektar ALUMIL proizvoda, nagla┼íavajuc╠üi inovativna re┼íenja koja nudi ova kompanija. Arhitekte, graditelji i krajni korisnici sada ─çe imati priliku da bli┼że pogledaju vrhunski kvalitet i dizajn ovih naprednih proizvoda. Pored toga, ovaj prostor tako─Ĺe predstavlja posvec╠üenost kompanije svojim izraelskim kupcima i partnerima nude─çi im visokokvalitetne proizvode.

Novi izlo┼żbeni prostor ALUMIL kompanije u srcu Haife

Novi izlo┼żbeni prostor ALUMIL kompanije u srcu Haife

U─Źestvovanje u vodec╠üim projektima u Izraelu

Me─Ĺutim, aktivnost gr─Źke multinacionalne kompanije u Izraelu ne zavr┼íava se u Haifi. Kompanija je u poslednjih pet godina bila uklju─Źena u velike projekte ┼íirom zemlje, od kojih je svaki dokaz njene posvec╠üenosti najvi┼íim standardima kvaliteta, inovativnosti i odr┼żivosti.

U Tel Avivu, kompanija Alumil u─Źestvovala je na izgradnji objekta Da Vin─Źi sa sistemom posebno prilago─Ĺenim zahtevima ovog kompleksnog projekta. Kompleksu od tri zgrade koji uklju─Źuje kontekst okru┼żenja, prevazilaze─çi postojec╠üe zgrade velikih razmera.

Jo┼í jedan projekat koji se isti─Źe su kule White Bay u gradu Hadera. Re─Ź je o dve zgrade od po 23 i 24 sprata, na samo 100 metara od obale, koje se sastoje od ukupno 365 luksuznih stanova, prate─çi najnovije arhitektonske trendove i prefinjenu estetiku, poseduju veoma udoban prostor i, naravno, zadivljuju─çi pogled na Mediteran.

Na kraju, kompanija ALUMIL tako─Ĺe je uklju─Źena u projekat Kikar Hamedina koji se gradi u Tel Avivu. Kompanija je osmislila specijalan sistem Unitized Window Wall, dok c╠üe se za projekat koristiti i napredni, minimalisti─Źki klizni sistem Supreme S650. U─Źestvovanje kompanije na ovoj jedinstvenoj gra─Ĺevini, sa njenom upe─Źatljivom arhitekturom spiralnog oblika, ja─Źa trag kompanije ALUMIL u arhitektonskom pejza┼żu Izraela.

Dinami─Źno prisustvo koje ne poznaje granice

Drugi nedavno otvoreni izlo┼żbeni prostor nalazi se u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini. Na tr┼żi┼ítu BiH kompanija posluje od 2004. g, zauzimaju─çi va┼żnu poziciju na tr┼żi┼ítu Balkana. Kako bi dodatno unapredila svoju poziciju, kompanija ALUMIL je otvorila moderan izlo┼żbeni prostor, kao i kancelarije na povr┼íini od 400 m2. Ovaj potez jasno pokazuje posvec╠üenost kompanije daljem ┼íirenju svojih korporativnih aktivnosti u ovoj zemlji. Vredi napomenuti da u Bosni i Hercegovini postoji proizvodna jedinica za aluminijumske profile, pra┼íkasti premaz i anodizaciju.

Tako─Ĺe, kompanija ALUMIL aktivna je u Italiji od 2013. godine i osnovala je poslovnicu kako bi pro┼íirila svoje prisustvo na tr┼żi┼ítu aluminijumskih arhitektonskih sistema. Ove godine c╠üe otvoriti izlo┼żbeni salon i kancelarije u Rimu, ─Źime c╠üe dodatno unaprediti svoje prisustvo na italijanskom tr┼żi┼ítu. Italija, poznata po svojoj bogatoj istoriji i arhitekturi, jeste strate┼íka lokacija za ALUMIL, a ┼íirenje kompanije u toj zemlji pokazuje ┼żelju da svoje visokokvalitetne, inovativne aluminijumske sisteme prenese na italijansko tr┼żi┼íte.

Indija i Egipat

Alumil kompanija je prisutna i na tr┼żi┼ítu Indije. Uprkos padu industrijske proizvodnje i ukupne potra┼żnje za aluminijumom na pojedinim evropskim tr┼żi┼ítima, kompanija ostaje optimisti─Źna u pogledu svog u─Źinka u 2023. godini. Osim toga, o─Źekuje zna─Źajan rast sa tr┼żi┼íta Azije i Bliskog istoka, gde je vec╠ü postavila temelje za buduc╠ünost. Kompanija je preuzela velike projekte u Indiji, kao ┼íto su kultni ÔÇ×Jayabheri The PeakÔÇŁ u Hajderabadu i ÔÇ×25 SouthÔÇŁ sa stambenim jedinicama u kompleksima tornjeva u Mumbaju. Ovi projekti pokazuju strate┼íki izbor kompanije ALUMIL da investira u indijsko tr┼żi┼íte i komercijalno se pro┼íiri u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Na kraju, jo┼í jedno tr┼żi┼íte od velikog interesovanja za ALUMIL je Egipat. Kompanija Alumil otvorila je dva izlo┼żbena salona, u Kairu i Aleksandriji. Treba istac╠üi da je nedavna investicija u formiranje savremene proizvodne jedinice za bojenje prahom doprinela daljem povec╠üanju prodaje u ovoj zemlji.

Napredak širom sveta

Otvaranje novog izlo┼żbenog prostora u Haifi i u─Źestvovanje kompanije u velikim projektima ┼íirom sveta deo su ┼íire strategije u pogledu njene me─Ĺunarodne aktivnosti. ALUMIL ne samo da pro┼íiruje svoje fizi─Źko prisustvo u razli─Źitim regionima sveta, vec╠ü, ┼íto je jo┼í va┼żnije, ja─Źa svoju poziciju na globalnoj sceni i kroz stalno u─Źestvovanje u vodec╠üim projektima od me─Ĺunarodnog zna─Źaja dokazuje da se stabilno krec╠üe navi┼íe i pokazuje upe─Źatljiv napredak.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ÔÇô Milutina Milankovi─ça 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs