Connect with us
Novosti

Savet zelene gradnje Srbije predstavlja tematski doga─Ĺaj WORLD GREEN BUILDING WEEK

Mnogi od vas su ve─ç upu─çeni u godi┼ínji tematski doga─Ĺaj WORLD GREEN BUILDING WEEK, koji sprovodi mre┼ża nacionalnih saveta zelene gradnje World GBC. Ove godine u fokusu je kampanja #BuildingTheTransition, po┼íto ─çe svi u gra─Ĺevinskom sektoru morati da se prilagode kako bismo sa─Źuvali ne samo ┼żivotnu, ve─ç i na┼íu izgra─Ĺenu sredinu, koja je sve izlo┼żenija klimatskim ekstremima.

Podse─çamo Vas na sutra┼ínji (12.09.) doga─Ĺaj u PKS (Resavska 13-15): DAN SerbiaGBC -TRANZICIJA U SLU┼ŻBI ZELENE AGENDE koji je podr┼íka globalnoj kampanji #BuildingTheTransition tokom ove WORLD GREEN BUILDING WEEK.

Ministar Goran Vesi─ç ─çe govoriti o tranziciji ka zelenoj gradnji iz ugla novog Zakona, a u─Źesnici kako da je, dru┼ítveno odgovorni lideri, primene i do─Ĺu do potvrde i ujedno doprinosu odr┼żivoj izgra─Ĺenoj sredini.

Savet zelene gradnje Srbije ovogodišnju kampanju zastupa nizom aktivnosti, sa posebnim osvrtom na novu nacionalnu regulativu o zelenoj gradnji:

– 12. septembar ÔÇô DAN SAVETA ÔÇô celodnevni skup u Privrednoj komori Srbije na temu zelene tranzicije sa doma─çim i stranim govornicima (agenda je u prilogu) ÔÇô VI┼áE O DANU SAVETA

vo─Ĺeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House

Vo─Ĺeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House

– 14. septembar ÔÇô ZELENA TURA 2023. ÔÇô vo─Ĺeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House ÔÇô VI┼áE O ZELENOJ TURI 2023

– 16. i 17. septembar ÔÇô U┼á─ćE EKO FEST 23 ÔÇô festival ekolo┼íkih proizvoda i sadr┼żaja sa de─Źijom radionicom Saveta ÔÇ×Kako gradimo sutra?ÔÇť ÔÇô VI┼áE O U┼á─ćE EKO FESTU I RADIONICI

Festival ekolo┼íkih proizvoda i sadr┼żaja sa de─Źijom radionicom

Festival ekolo┼íkih proizvoda i sadr┼żaja sa de─Źijom radionicom

Zelena tranzicija je goru─çe pitanje ┼íirom sveta u kontekstu prvog Globalnog pregleda stanja (Global Stocktake) i COP28 kampanje. Pored ovoga, regulativa u Srbiji od ove godine prvi put uklju─Źuje zelenu gradnju, obaveze i ekonomske podsticaje za zelenu sertifikaciju. S obzirom na ovo, program koji nudimo je izrazito relevantan, sadr┼żajan i namenjen raznovrsnoj publici, u skladu sa promenama koje se de┼íavaju kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Sve aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije u okviru #WGBW23 mo┼żete prona─çi na na┼íem sajtu, na┼íim dru┼ítvenim mre┼żama @SerbiaGBC i na svetskoj mapi aktivnosti World GBC-a.

Savet zelene gradnje Srbije
(SrbGBC ÔÇô nacionalna kancelarija)
Bulevar Mihajla Pupina 165g/1 11070 Novi Beograd
+ 381 11 22 05 809
info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs