Connect with us
Novosti

Savet zelene gradnje Srbije predstavlja tematski događaj WORLD GREEN BUILDING WEEK

Mnogi od Vas su već upućeni u godišnji tematski događaj WORLD GREEN BUILDING WEEK, koji sprovodi mreža nacionalnih saveta zelene gradnje World GBC. Ove godine u fokusu je kampanja #BuildingTheTransition, pošto će svi u građevinskom sektoru morati da se prilagode kako bismo sačuvali ne samo životnu, već i našu izgrađenu sredinu, koja je sve izloženija klimatskim ekstremima.

Podsećamo Vas na sutrašnji (12.09.) događaj u PKS (Resavska 13-15): DAN SerbiaGBC -TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE koji je podrška globalnoj kampanji #BuildingTheTransition tokom ove WORLD GREEN BUILDING WEEK.

Ministar Goran Vesić će govoriti o tranziciji ka zelenoj gradnji iz ugla novog Zakona, a učesnici kako da je, društveno odgovorni lideri, primene i dođu do potvrde i ujedno doprinosu održivoj izgrađenoj sredini.

Savet zelene gradnje Srbije ovogodišnju kampanju zastupa nizom aktivnosti, sa posebnim osvrtom na novu nacionalnu regulativu o zelenoj gradnji:

– 12. septembar – DAN SAVETA – celodnevni skup u Privrednoj komori Srbije na temu zelene tranzicije sa domaćim i stranim govornicima (agenda je u prilogu) – VIŠE O DANU SAVETA

vođeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House

Vođeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House

– 14. septembar – ZELENA TURA 2023. – vođeni obilazak zelene poslovne zgrade Delta House – VIŠE O ZELENOJ TURI 2023

– 16. i 17. septembar – UŠĆE EKO FEST 23 – festival ekoloških proizvoda i sadržaja sa dečijom radionicom Saveta „Kako gradimo sutra?“ – VIŠE O UŠĆE EKO FESTU I RADIONICI

Festival ekoloških proizvoda i sadržaja sa dečijom radionicom

Festival ekoloških proizvoda i sadržaja sa dečijom radionicom

Zelena tranzicija je goruće pitanje širom sveta u kontekstu prvog Globalnog pregleda stanja (Global Stocktake) i COP28 kampanje. Pored ovoga, regulativa u Srbiji od ove godine prvi put uključuje zelenu gradnju, obaveze i ekonomske podsticaje za zelenu sertifikaciju. S obzirom na ovo, program koji nudimo je izrazito relevantan, sadržajan i namenjen raznovrsnoj publici, u skladu sa promenama koje se dešavaju kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Sve aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije u okviru #WGBW23 možete pronaći na našem sajtu, našim društvenim mrežama @SerbiaGBC i na svetskoj mapi aktivnosti World GBC-a.

Savet zelene gradnje Srbije
(SrbGBC – nacionalna kancelarija)
Bulevar Mihajla Pupina 165g/1 11070 Novi Beograd
+ 381 11 22 05 809
info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs