Connect with us
Promo

Zajedni─Źkim snagama, jedni pored drugih, na putu uspeha

Energetski efikasni proizvodi su re┼íenja koja ─çe korisnicima pru┼żiti ugodnije, zdravije uslove svakodnevnog ┼żivota, ali i uticati na ekologiju ┼żivotne sredine i odr┼żive budu─çnosti.

Koji su sve izazovi, ali i koji benefiti i zadovoljstvo rada dve velike, presti┼żne gra─Ĺevinske kompanije kao ┼íto su Zorka Keramika i Zorka Opeka, saznali smo u razgovoru sa gospodinom Bojanom Dabi─çem, direktorom prodaje u kompaniji Zorka Opeka. Tako─Ĺe, g. Dabi─ç ─çe nam dati savet uspe┼ínog poslovanja i kako isti primeniti u cilju postizanja ┼íto boljih rezultata i polo┼żaja na tr┼żi┼ítu koji Zorka Keramika i Zorka Opeka, zasigurno imaju.

Koliko je izazovno kada dve ozbiljne kompanije kao ┼íto su Zorka Keramika i Zorka Opeka zajedno nastupaju na proizvodnoj i prodajnoj gra─Ĺevinskoj sceni? Koji su benefiti takvog nastupa?

Proizvesti jednu paletu proizvoda, odr┼żati kvalitet, predstaviti jedan novi brend tr┼żi┼ítu, drugi, tre─çi; odr┼żati konst antnu prodaju ÔÇô Da, jako je izazovno. Sada samo pomislite da se izazov ponavlja, jer su u pitanju dve fabrike. Takav nastup zasigurno ima svojih benefita, ali isklju─Źivo na na─Źin kada su fabrike toliko sna┼żne, odnosno kada ne mo┼żete izabrati onu koja prednja─Źi. Zorka Keramika nije uspe┼ína zato ┼íto joj je Zorka Opeka napravila put ili obratno. Putevi su individualni, ali putujemo jedni pokraj drugih.

Zorka Opeka stambena zgrada u izgradnji

foto: Zorka Opeka

Budu─çi da nam je poznato koliko uspe┼íno zajedno nastupate na tr┼żi┼ítu, mo┼żete li nam re─çi koji je recept takvog nastupa?

Recept je prosto u slobodi kretanja. Svaka fabrika je to ┼íto jeste i svaka ima svoj sistem i na─Źin rada, ali sa druge strane postavljeni su zdravi temelji, postavljena je jedna osnova iz koje se granaju poslovanje i individualni sistem.

Enterijer modernog kupatila

foto: Zorka Keramika

Da li su u planu neki novi proizvodi koji ─çete zajedni─Źkim snagama plasirati na tr┼żi┼íte?

U planu su svakako novi proizvodi, intenzivno radimo na njima i nadamo se da ─çemo ih tr┼żi┼ítu ponuditi u ┼íto kra─çem periodu. Remonti fabrika su ura─Ĺeni, pro┼íirivanja postoje─çih kapaciteta se dovode kraju, a u planu je i potpuno nova fabrika.

Enterijer modernog kupatila

foto: Zorka Keramika

Da li Zorka Opeka i Zorka Keramika zajedno nastupaju i kada je edukacija korisnika Va┼íih proizvoda u pitanju u pravcu energetske efikasnosti i o─Źuvanju ┼żivotne sredine?

Sigurno da nastupaju. Cilj je biti zajedni─Źki dostupan na sva pitanja tr┼żi┼íta, ali najva┼żnije jeste da se trudimo da ne prodajemo proizvode, ve─ç re┼íenja. Trudimo se da ispratimo put robe, sugeri┼íemo, damo savet, preporuku za ugradnju i kori┼í─çenje, svakako i nakon same prodaje. Mi tr┼żi┼íte nastojimo da edukujemo, ali ovakvim na─Źinom rada, pove─çavamo sigurnost da su proizvodi ugra─Ĺeni sa na┼íim preporukama, u skladu sa energetskom efikasno┼í─çu.

Gra─Ĺevinski meterijal Klimablock

Klimablock / foto: Zorka Opeka

Na kraju posle svega navedenog, kao zaklju─Źak, mo┼żete li nam re─çi kako vidite ovu godinu sa Zorka Keramikom?

Zorka Opeka i Zorka Keramika su napravile višegodišnji plan poslovanja. Velikom upornošću, zalaganjem i marljivim radom ispunjavamo svoje obaveze i ciljeve. Ova godina je samo jedna u nizu u našem poslovanju, a svakako je vidim kao uspešnu i stabilnu.

www.zorka-opeka.rs

ZORKA OPEKA
Obrenova─Źki put bb, 15000 ┼áabac
+381 15 000 0000
kontakt@zorka-opeka.rs
www.zorka-opeka.rs