Connect with us
Materijali

Zorka Opeka ponosno predstavlja Klimabloc

Moderna gradnja je nekad predstavljala kori┼í─çenje ÔÇ×luksuznih materijalaÔÇť, a takvim materijalima su se zvali oni koji su skupi, nedostupni svakom, te┼íki za proizvodnju, te┼íki za ugradnju – retki su bili i oni koji bi ih znali koristiti.

Danas, aktiviranjem svesti u ─Źoveku prema za┼ítiti ┼żivotne sredine, moderna gradnja predstavlja jedan razumni ekolo┼íki cilj, stvaranje zdrave sredine za ┼żivot kori┼í─çenjem prirodnih materijala. Jedan od najrasprostranjenijih prirodnih materijala jeste svakako glina. Prve ku─çe bile su od zemlje, pokrivene zemljom, oblo┼żene zemljom, gra─Ĺene materijalom koji smo dobili iz zemlje.

Tradicionalna gradnja koristi materijale koji su dugoro─Źni, najotporniji u odnosu na vreme, u skladu sa prirodom. Ipak, ne treba be┼żati od inovativnih materijala. Kombinacijom se zaista mo┼że posti─çi vrhunski rezultat. Prirodni materijali su ekolo┼íki prihvatljiviji jer su obnovljivi i imaju manji uticaj na ┼żivotnu sredinu. Opeka se proizvodi od prirodnih materijala kao ┼íto su glina i pesak, a proizvodnja opeke zahteva manje energije u odnosu na proizvodnju sinteti─Źkih materijala.

www.zorka-opeka.rs

Gra─Ĺevinski meterijal Klimablock

Klimablock / foto: Zorka Opeka

Danas, ponosno pravimo idealno konstruisane gra─Ĺevinske elemente od gline ÔÇô Klimabloc i fasadnu opeku. Klimabloc je proizvod koji je deo prirode i kao takav savr┼íen je za ─Źoveka, koji se prirodi kona─Źno vra─ça. Odli─Źna termoizolaciona svojstva Klimabloc-a su posledica mikro┼íupljina u samoj sirovini, kao i oblika samog bloka, koji maksimalno produ┼żava put neophodan za prolaz toplote.

Raspored vertikalnih ┼íupljina direktno uti─Źe na toplotna svojstva materijala zbog specifi─Źnog prolaza toplog i hladnog vazduha kroz blok. Vazduh je odli─Źan izolator, pa vazdu┼íne komore imaju svojstvo da akumuliraju toplotu, te je leti potrebno manje vremena za hla─Ĺenje, a zimi za zagrevanje ku─çe.

Karakteristike našeg proizvoda:

 • Prirodni proizvod
 • Ekonomi─Źnost
 • Toplotna izolacija
 • Energetska efikasnost
 • Idealno ravan zid
 • Brza gradnja
 • Zvu─Źna izolacija
Zorka Opeka - Vrhunski proizvod omogu─çava laku ugradnju

foto: Zorka Opeka

Mo┼żda najva┼żnija karakteristika jeste svakako ─Źinjenica da ku─çe i stanovi gra─Ĺeni Klimabloc asortimanom, vrlo brzo postaju mesta za ┼żivot, a ta mesta menjaju svoj naziv u ÔÇ×domoviÔÇť. Fasadna opeka je prvi i osnovni proizvod Zorka Opeke. Postala je sve popularniji izbor u modernoj arhitekturi zbog svoje estetike i trajnosti. Ovaj materijal se mo┼że koristiti za stvaranje razli─Źitih stilova i tekstura, od tradicionalnih do modernih. Fasadna opeka se ─Źesto koristi u kombinaciji sa drugim materijalima, kao ┼íto su staklo, metal ili drvo, kako bi se postigao ┼żeljeni izgled. Osim toga, fasadna opeka ima odli─Źne termi─Źke karakteristike, ┼íto mo┼że pomo─çi u smanjenju tro┼íkova energije za grejanje i hla─Ĺenje. Kona─Źno, fasadna opeka je ekolo┼íki prihvatljiv materijal, jer se proizvodi od prirodnih materijala i mo┼że se reciklirati.

Karakteristike proizvoda:

 • Prirodni proizvod
 • Otpornost na atmosferske prilike cikli─Źno smrzavanje i zagrevanje
 • Visoka mehani─Źka ─Źvrsto─ça
 • Parapropusnost
 • Odli─Źna mo─ç akumulacije toplote
 • Izuzetan estetski ugo─Ĺaj
 • Potpuna protivpo┼żarna svojstva

Fasadebloc logo

Mo┼żda najva┼żniju karakteristiku mo┼żemo sagledati kroz jednu jedinu re─Ź: ve─Źnost! Zbog prevelike potra┼żnje za Klimabloc proizvodima u proteklih nekoliko godina, nismo bili u situaciji da proizvodimo fasadnu opeku. Danas radimo sve ┼íto je u na┼íoj mo─çi, da nekada osnovni proizvod Zorka Opeke, ponovo proizvedemo i ponudimo tr┼żi┼ítu. U kona─Źnici gradnja prirodnim materijalima poput opeke mo┼że pomo─çi u stvaranju zdravijeg ┼żivotnog okru┼żenja jer ovi materijali ne ispu┼ítaju ┼ítetne hemikalije i ne uti─Źu negativno na kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima.

www.zorka-opeka.rs

ZORKA OPEKA
Obrenova─Źki put bb, 15000 ┼áabac
+381 15 000 0000
kontakt@zorka-opeka.rs
www.zorka-opeka.rs