Connect with us
Promo

Šta je Smart Home koncept?

ABB kompanija posluje vi┼íe od 100 godina, a u svojim po─Źecima je najvi┼íe bila okrenuta industriji. Poslednjih dvadesetak godina ABB se okre─çe re┼íenjima za rezidencijalne objekte i time pristupa komercijalnom sektoru tj. krajnjim korisnicima. ABB je jedan od osniva─Źa KNX organizacije koja okuplja preko 500 proizvo─Ĺa─Źa opreme za automatiku pomo─çu koje se vr┼íi sva komunikacija Smart ure─Ĺaja.

ABB je potom razvio sopstveni sistem ABB-free@home┬« koji se uspe┼íno promovi┼íe u Srbiji poslednjih 5 godina. U tom periodu realizovane su i zna─Źajne reference. Prva pametna zgrada u Beogradu jeste objekat B2 na Terazijskoj terasi ispod hotela Moskva, a nakon toga su investitori shvatili da je biti u korak sa savremenim tehnolo┼íkim re┼íenjima ne┼íto ┼íto njima direktno donosi prednost na tr┼żi┼ítu i ve─çu profitabilnost.

Danas se smart home koncept menja, sa prvobitnih primena u luksuznim vilama i visokih inicijalnih troškova ugradnje ovih sistema došli smo u eru interesovanja investitora koji grade komplekse sa po 200 i 300 stanova.

Ono što naš ABB-free@home® sistem razlikuje od konkurencije

ABB-free@home┬« nije sistem za daljinsko uklju─Źivanje/isklju─Źivanje ve─ç je to sistem koji razmi┼ílja umesto Vas na jedan vrlo jednostavan na─Źin. Korisnik lako mo┼że da upravlja svojim sistemom i samostalno ga programira pomo─çu pametnog telefona i drag&drop opcija.

Najve─ça prednost ABB-free@home┬« sistema u odnosu na sve druge na ovom tr┼żi┼ítu jeste bezbednost kojoj pristupamo na najvi┼íem nivou. Enkripcija i za┼ítita Va┼íih podataka je takva da je bolja od sistema kojeg banke koriste kada koristimo kartice za pla─çanje putem interneta.

ABB free@home® sistem kućne automatike

ABB free@home® sistem kućne automatike

Kroz iskustvo koje do sada imamo u Srbiji sa preko 1000 izgra─Ĺenih stanova obezbedili smo i lokalnu tehni─Źku podr┼íku za sva lica koja imaju na┼í sistem. Podr┼íka je pru┼żena putem Call centra kojeg korisnici mogu da pozovu za sva pitanja, a postoji i Chat Bot na srpskom jeziku koji tako─Ĺe mo┼że da odgovori na naj─Źe┼í─ça pitanja. – navodi Dejan De┼íi─ç rukovodilac segmenta infrastrukture, zgradarstva i transporta u kompaniji ÔÇ×ABB SrbijaÔÇŁ.

Na─Źin upravljanja ABB-free@home┬« sistemom mo┼że biti: lokalno (prekida─Źi) daljinski (mobilni telefon), senzorima (nakon aktivacije senzora), tajmer funkcija (koju zadaje korisnik). Smart home sistem se naj─Źe┼í─çe koristi za upravljanje rasvetom, sistemima zasen─Źenja (roletne, venecijaneri, brisoleji..) i grejanjem i klimatizacijom.

Sistem uz pomo─ç meteo stanice prati spolja┼ínju temperaturu i svaki stanar mo┼że individualno da koristi te podatke, a mogu─çe je upravljanje i na nivou celog objekta. Meteo stanica sistemu dostavlja vremenske podatke, a Va┼í sistem dalje automatski pokre─çe roletne u zavisnosti od doba dana ili no─çi, pozicije va┼íih prozora u odnosu na poziciju sunca i na taj na─Źin stan ┼ítiti od pregrejavanja leti i gubitaka toplote tokom zime.

ABB-Free@home® sistem - Upravljanje

ABB-Free@home┬« sistem – Upravljanje

Najve─çe u┼ítede se mogu ostvariti kontrolom sistema grejanja i hla─Ĺenja, ─Źak i do 40%. Tako─Ĺe, meteo stanica ima podatke o nadolaze─çim vremenskim nepogodama i automatski spu┼íta roletne kada su najavljene obilne ki┼íe ili grad kako bi se za┼ítitili Va┼íi prozori.

Upravljanje energetski efikasnim i Smart ure─Ĺajima

ABB je potpisnik ugovora sa svim vode─çim proizvo─Ĺa─Źima ku─çne tehnike (Samsung, MieleÔÇŽ) i sistem prepoznaje svaki novi ure─Ĺaj unesen u stambenu jedinicu. Sve ubudu─çe od Smart ure─Ĺaja, ┼íto bude dostupno na tr┼żi┼ítu, korisniku ─çe biti omogu─çeno da ga koristi u okviru ABB-free@home┬« sistema.

Odmah nakon ┼íto novi ku─çni aparat (ve┼í ma┼íina, fri┼żider…) instalirate, Va┼í ABB-free@home┬« sistem ga prepoznaje i jednostavnim prevla─Źenjem nove ikonice u okviru aplikacije dobijate mogu─çnost upravljanja. Sve ono ┼íto je nemogu─çe zamisliti mo─çi ─çete da unesete u Va┼í stan i da budete sigurni da ─çe biti kompatibilan sa svim ure─Ĺajima koji ─çe se na─çi u prodaji i u budu─çnosti.

ABB-Free@home® sistem

ABB-Free@home┬« sistemom upravljate pomo─çu prekida─Źa lokalno, mo┼żete i daljinski preko interneta, putem senzora i tableta ili mobilnog ure─Ĺaja

Posetite ABB Showroom

ABB ima sna┼żnu tehni─Źku podr┼íku. Stoji otvoren poziv za sve zainteresovane da posete savremen showroom, gde je mogu─çe uprili─Źiti prezentaciju ili obuku za kori┼í─çenje koja ─çe uveriti u jednostavnost upravljanja ABB-free@home┬« sistemom.

www.abb.rs

ABB d.o.o.
Bul. Peka Dap─Źevi─ça 13, 11010 Beograd
T +381 11 3094 300
RS-office@abb.com
www.abb.rs