Connect with us
Promo

Podno grejanje luksuz ili potreba?

Razvojem tehnologije, a posebno sistema električnog podnog grejanja grejnim kablovima, cena instalacije podnog grejanja postala je dostupna velikom broju korisnika. Električno podno grejanje ne zahteva posebne konstrukcije poda za instalaciju i može se postaviti u svim prostorima u VaÅ”em stanu ili kući. Postavlja se jednostavno u bilo koji prostor bez obzira da li ostale prostore grejete podnim grejanjem ili na neki drugi način.

U odnosu na druge tipove grejanja podno grejanje ima dve glavne prednosti. Zbog prirode ljudskog organizma i perifernih sudova nogu, koji su najudaljeniji od srca, osećaj hladnog i toplog dolazi od nogu. Kriva podnog grejanja najviÅ”e odgovara termičkim potrebama ljudskog organizma tako da se isti efekti grejanja postižu sa manjim utroÅ”kom energije. Velika grejna povrÅ”ina i niska temperatura, kojom podno grejanje greje obezbeđuju da je razmena temperature u vazduhu spora tako da ne dolazi do podizanja praÅ”ine sa poda bez obzira koja vrsta poda je u pitanju. Druga velika prednost sistema podnog grejanja je Å”to ne zauzima prostor. Koliko puta ste hteli neÅ”to staviti ispod prozora, a niste mogli jer se baÅ” tu nalazi radijator. Kod podnog grejanja sav prostor Vam je na raspolaganju. Veoma je važno da odaberete podno grejanje koje najbolje odgovara VaÅ”im potrebama.

Za prostore u kojima se stalno boravi i koji zahtevaju stabilnu temperaturu bez obzira na trenutne vremenske uslove preporučujemo sisteme grejanja koji akumuliraju toplotu i ugrađuju se direktno u koÅ”uljicu. Preporučujemo kablove tipa VCD snage su 10 ili 17 W/m dužnom i instaliranu snagu od 70 do 100 W/m2 grejne povrÅ”ine. Za prostore koji zahtevaju brzo grejanje i koje želimo da koristimo i u periodima kada ne vladaju zimski uslovi Rovex Inženjering ima u ponudi grejne mreža od 1 m2 do 12 m2 i snage od 100 W/m2 i 160 W/m2 koji se polažu direktno u lepak ispod pločica.

Pravilno podeÅ”enom temperaturom postižete ugodan osećaj prilikom boravka u prostoru, a ujedno i Å”tedite električnu energiju. ViÅ”e modela termostata od elektronskih do WiFi koje Vam nudimo daju Vam mogućnost da optimalno grejete VaÅ” prostor uz optimalno koriŔćenje električne energije. Sistem podnog grejanja napravljen je od najkvalitetnijih materijala. Garancija proizvođača za ove sisteme je 20 godina ako ih montira kvalifikova osoba.

Rovex inženjering d.o.o.

ROVEX INŽENJERING d.o.o.
Đorđa Stanojevića 11b, lokal 7, 11070 Novi Beograd
+381 11 785 68 33
+381 11 311 52 08
prodaja@rovex.co.rs
www.rovex.rs