Connect with us
Novosti

Smanjite rizik od zaraze pomo─çu Clivet sistema za obnavljanje i pre─Źi┼í─çavanje vazduha

DI┼áEMO DA POSTOJIMO: VAZDUH JE ┼ŻIVOT – Smanjite rizik od zaraze pomo─çu Clivet sistema za obnavljanje i pre─Źi┼í─çavanje vazduha

Prema dopunjenoj analizi Evropske agencije za ┼żivotnu sredinu (EEA) o kvalitetu vazduha u Evropi, velika ve─çina evropskog urbanog stanovni┼ítva je izlo┼żena visokim nivoima zaga─Ĺiva─Źa vazduha, iznad novih smernica Svetske zdravstvene organizacije (SZO), za koje se zna da ┼ítete zdravlju.

Štaviše, studije naglašavaju da su aerosoli, koji se nalaze u vazduhu, mogući put prenošenja virusa u zatvorenim prostorima koji imaju lošu ventilaciju.

Kvalitet unutrašnjeg vazduha i odgovarajuća ventilacija su veoma bitni u borbi protiv COVID-19 virusa

Clivet sistem za obnavljanje i pre─Źi┼í─çavanje vazduha

Clivet sistem za obnavljanje i pre─Źi┼í─çavanje vazduha

CLIVET je vi┼íe od trideset godina referentna kompanija u sektoru klimatizacije i nagla┼íava va┼żnu ulogu koju sistemi klimatizacije, opremljeni efikasnim sistemom za obnavljanje i pre─Źi┼íc╠üavanje vazduha, mogu da imaju u efikasnom suzbijanju ┼íirenja virusa. Ova kompanija je razvila sisteme za filtriranje, pre─Źi┼íc╠üavanje i sanitaciju vazduha:

  • Inovativni CMV (Controlled Mechanical Ventilation) sistemi sa aktivnim termodinami─Źkim rekuperatorom, kao ┼íto su ELFOFresh EVO (sa protokom od 125 do 300 m3/h) i ZEPHIR3 (sa protokom vazduha od 1.000 do 14.000 m3/h) su opremljeni elektronskim filterom. Ovi filteri garantuju veoma visoku efikasnost filtracije do ISO ePM1 90% (ISO EN 16890) i imaju visoku moc╠ü mikrobicida zahvaljujuc╠üi svojoj visokoj efikasnosti na submikrobnim ─Źesticama. Ovo je mogu─çe zbog uni┼ítenja spolja┼ínje membrane bakterija/virusa izazvanog termoelektri─Źnim udarom koji generi┼íe jonizovani deo filtera sa velikom razlikom potencijala (10.000 V). Koncentracija nekih uobi─Źajenih bakterija je merena pre i posle elektronskog filtera, a efikasnost, sertifikovana od strane ILH instituta iz Berlina, je izme─Ĺu 98 i 99%.
    Zahvaljujuc╠üi veoma niskom padu pritiska, omoguc╠üavaju zna─Źajnu u┼ítedu energije za ventilaciju.
  • Klima komore (AHU – Air handling units) koje mogu biti opremljene elektronskim filterima, UV-C lampama i fotokataliti─Źkom oksidacionom tehnologijom. Tehnologija zasnovana na fotokataliti─Źkoj oksidaciji razvijena je i kori┼íc╠üena u vazduhoplovnoj industriji za dezinfekciju okru┼żenja namenjenim istra┼żivanju svemira. Proces imitira ono ┼íto se de┼íava u prirodi kroz fotokatalizu, odnosno kombinaciju UV zraka od sunca, vla┼żnosti vazduha i plemenitih metala prisutnih u prirodi: generi┼íe hidroksilne radikale i molekule vodonik peroksida koji su sposobni da uni┼íte vec╠üinu zaga─Ĺiva─Źa i toksina. Efikasan je u kontinuiranoj sanitaciji kanala za distribuciju vazduha i prostorija koje se opslu┼żuju, stoga je u stanju da smanji rizik od kontaminacije ┼żivotne sredine. Ure─Ĺaj se ubacuje u kanale toka vazduha koji se tretira i aktivan je u eliminaciji klica, bakterija, virusa, pa ─Źak i mirisa.

Clivet logo

info.see@clivet.com
www.clivet.com/en