Connect with us
Građevina

U Bečeju i Novom Sadu se grade zgrade sa aktivnim betonskim sistemom za hlađenje i grejanje

Tot promet u ponudi ima tri vrste sistema: malterisani (sistem grejanja i hlađenja na zidu ili plafonu instaliran na licu mesta), sistem spuštenog plafona (ugrađuje se direktno u strukturu standardnog spuštenog plafona) i plafonsko grejanje – sistem aktivnog betona (paneli se postavljaju direktno na oplatu betonske ploče).

„Već smo ugradili sisteme u nekoliko porodičnih kuća u okolini Bečeja. U fazi izvođenja je prva porodična kuća sa aktivnim betonskim sistemom u Adi, radimo i na jednoj manjoj stambenoj zgradi u Novom Sadu, a započeta je i izgradnja objekta sa projektom za aktivni betonski plafonski sistem grejanja i hlađenja za prvu stambenu zgradu u Srbiji, koja se gradi u Bečeju“, kaže Zoltan. „U pitanju je KPT invest group d.o.o. Objekat će imati 17 komfornih i energetski efikasnih stanova, tri lokala, sedam garaža i 10 parking mesta u dvorištu“, navodi Zoltan Tot.

Izvor energije biće dve toplotne pumpe vazduh-voda, koje će snabdevati objekat zimi toplom vodom, a leti hladnom vodom za hlađenje. Svaki stan će imati kalorimetar za merenje potrošnje energije, koji će se očitavati onlajn.

„Ovde ćemo primenjivati aktivni betonski sistem za hlađenje i grejanje i i-CON sistem za kontrolu po prostorijama. To znači da će u stanu u svakoj prostoriji biti ugrađen jedan kontrolni panel koji meri temperaturu i procenat vlage i na osnovu tih podataka automatika određuje temperaturu polaznog voda. Svi stanovi će imati onlajn pristup, tako da će budući vlasnici moći da upravljalju i podešavaju željenu temperaturu iz bilo kog dela sveta“, zaključuje Zoltan Tot.

NGBS logo

TOT PROMET d.o.o.
Partizanska 79, 21220 Bečej
M. +381 63 511 968
office@ngbsh.rs
www.ngbsh.rs