Connect with us
Novosti

SWISSPACER distanceri za bolju klimatsku za┼ítitu u gra─Ĺevinskom sektoru

Klimatske promene, oskudni resursi, stro┼żi propisi ili vec╠üi tro┼íkovi energije: sve su to izazovi za vec╠üe promene u na┼íem izgra─Ĺenom svetu. Institut za pasivne kuc╠üe (PHI) u Darmstadtu u Nema─Źkoj vec╠ü 25 godina ukazuje na put ka energetski efikasnoj gradnji i izgradnji koja ┼ítedi resurse. PHI pe─Źat je sada visoko cenjen u celom svetu. Kao ÔÇ×sertifikovane komponente pasivne kuc╠üeÔÇť, distanceri SWISSPACER-a nude dobru podr┼íku na putu do sertifikovane pasivne kuc╠üe. Ovu ─Źinjenicu je dobro iskoristio proizvo─Ĺa─Ź eko pasivnih kuc╠üa u ┼ápaniji.

┼ápanska kompanija 100x100biopasiva trenutno gradi eko pasivnu kuc╠üu od drveta nedaleko od Madrida. O─Źekuje se da c╠üe zgrada sa 210 kvadratnih metara stambenog prostora dobiti sertifikat Pasivna kuc╠üa, koji postavlja posebno stroge standarde ┼íirom sveta u pogledu energetske efikasnosti i udobnosti.

Dobijanje PHI pe─Źata sa pouzdanim komponentama

Za izgradnju kuc╠üe kompanija koristi prete┼żno

Ugradnja stolarije

Distanceri kompanije SWISSPACER nose PHI pe─Źat od 2015. godine

prirodne, reciklirane materijale sa veoma niskim uticajem na ┼żivotnu sredinu. Osnovnu strukturu kuc╠üe ─Źini lagani drveni okvir izra─Ĺen u ovoj kompaniji u ┼ápaniji. Fotonaponski sistem snage 3 kWp, toplotna pumpa najnovije generacije za klimatizaciju i pripremu tople vode, ventilacioni sistem sa povratom energije i vazdu┼íni filter za maksimalni kvalitet vazduha su tehni─Źke komponente projekta. 100x100biopasiva izra─Źunava optimalnu izolaciju za sve kuc╠üe u zavisnosti od lokacije i klimatske zone – u ovom slu─Źaju kuc╠üi se daje izolacija debljine 26 do 28 cm izra─Ĺena od recikliranog materijala bez formaldehida i za spoljne zidove i za krov.

Prozori proizvo─Ĺa─Źa Blas Recio e Hijos jedna su od komponenti u omota─Źu zgrade koji odlu─Źujuc╠üe doprinose ispunjavanju zahteva ┼ípanske ekolo┼íke oznake VERDE i sertifikata pasivne kuc╠üe. Trostruke izolacione staklene jedinice sa SWISSPACER distancerima sa toplim ivicama omoguc╠üavaju vrednost Uw do 0,8 W/(m2K).

Pojednostavljivanje procesa sertifikacije

Distanceri sa toplim ivicama imaju niske lambda vrednosti i zna─Źajno doprinose smanjenju energije izgubljene preko ivice stakla. Pobolj┼íavaju U vrednosti prozora i fasada i primetno povec╠üavaju energetsku efikasnost cele zgrade. Osim toga, SWISSPACER odstojne ┼íipke nude visok stepen pouzdanosti kao komponente sa sertifikatom PHI: testirane su po ujedna─Źenim kriterijumima, imaju uporedne karakteristi─Źne vrednosti i odli─Źnog su kvaliteta u smislu svojih energetskih performansi. To zna─Źajno pojednostavljuje planiranje i uveliko doprinosi tome da zavr┼íena pasivna kuc╠üa funkcioni┼íe besprekorno. Tako sertifikovani proizvodi imaju izrazitu prednost kada se, na primer, specifikacije prozora ponovo promene.

Trostruke izolacione staklene jedinice sa SWISSPACER distancerima sa toplim ivicama omogućavaju vrednost Uw do 0,8 W/(m2K)

Trostruke izolacione staklene jedinice sa SWISSPACER distancerima sa toplim ivicama omogućavaju vrednost Uw do 0,8 W/(m2K)

Energetska efikasnost i udobnost idu ruku pod ruku

Odstojne ┼íipke kompanije SWISSPACER nose PHI pe─Źat od 2015. godine i trenutno se koriste u dve trec╠üine sertifikovanih prozora pasivnih kuc╠üa, fiksnih stakala i kliznih vrata (230 od 348). U fasadama i staklenim krovovima, oni ─Źine impresivnih 83 odsto udela (49 od 59).

┼ávajcarska kompanija SWISSPACER zajedno sa Institutom za pasivne kuc╠üe (PHI) c╠üe u septembru po prvi put dodeliti specijalnu nagradu „Living Comfort“ tokom konferencije Me─Ĺunarodne pasivne kuc╠üe u Vupertalu. Od 73 prijave iz 19 zemalja, ┼żiri c╠üe izabrati jedan projekat za koji je u najvec╠üoj moguc╠üoj meri osiguran toplotni kvalitet prozora i njihova akusti─Źna integracija u omota─Ź zgrade.

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstra├če 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com