Connect with us
Novosti

Novi atesti za termoizolacione ploče brenda Austrotherm

VAŽNE INFORMACIJE ZA NAŠE POSLOVNE PARTNERE!

▶ Austrotherm d.o.o, osim stalne interne kontrole kvaliteta svojih proizvoda, ima već duže od dve decenije redovnu saradnju sa Institutom za ispitivanje materijala Srbije (IMS a.d.), gde i eksterno ispituje proizvode.

▶ U proleće i leto 2021. su obavljena najnovija standardna ispitivanja bitnih fizičko-tehničkih karakteristika skoro svih termoizolacionih ploča Austrotherm EPS (striropor) i Austrotherm XPS TOP (ekstrudirani polistiren).

Austrotherm termoizolacione ploče

Austrotherm termoizolacione ploče

Prvi put su u Srbiji, zahvaljujući akreditaciji koju je IMS a.d. dobio, ispitivali ponašanje fasadnih termoizolacionih EPS-ploča pri požaru, shodno evropskoj normi SRPS EN ISO 11925. Potom je izvršena i klasifikacija na osnovu rezultata reakcije, u skladu sa evropskom normom SRPS EN 13501-1.

Austrotherm XPS top ploče

Austrotherm XPS top ploče

Predali su na ispitivanje i uskoro očekuju protivpožarni izveštaj i za čitav fasadni termoizolacioni sistem (ETICS), u kojem je termoizolaciona komponenta (stiropor) marke „Austrotherm“, a sve ostale komponente su marke „Baumit“ (sestrinska kompanija).

Austrotherm sertifikati

Austrotherm sertifikati

Uskoro sledi i ispitivanje i izveštaj za ploču Austrotherm EPS T650 – podnu ploču za zvučnu izolaciju od udarne buke, sa izmerenim vrednostima poboljšanja izolacije od zvuka udara za ploče debljina 1 cm, 2 cm i 3 cm.

AUSTROTHERM d.o.o.
predstavništvo za Beograd
(kancelarija za marketinško-tehničku podršku)
Arčibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs