Connect with us
Novosti

Lek protiv korone – Uredite svoje dvorište za vreme izolacije

Korona virus koji izaziva bolest COVID-19 i veoma agresivno se širi celim svetom, doprineo je tome da nam je svima kretanje ograničeno. Usled preporuka i mera koje je Republika Srbija donela za suzbijanje virusa, izolovani smo i primorani da većinu vreme  provodimo u svojim domovima. Rad od kuće možda zvuči prilično sjajno, ali kada ne možete izaći po namirnice bez maske i par gumenih rukavica, sve postaje malo manje zabavno.

U ovo vreme, kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa, pored svakodnevnih poslovnih obaveza koje obavljate od kuće, pronađite neki novi hobi, pročitajte te knjige koje čekaju na polici, učinite svoje dvorište mestom u kojem želite provesti vreme. Sada je idealno vreme da uredite svoj životni prostor na otvorenom. 

Sukulente su idealne i za „lenje“ baštovane

sukulente

Sukulente nisu zahtevne za uzgajanje

Prepustite se lepoti bez velikih zahteva za održavanjem kreirajući  prelepe bašte sa sukulentama. Ove  biljke imaju široku paletu boja i oblika lišća. Sukulentne su sada neverovatno popularne, izuzetno su otporne na toplo vreme i ne iziskuju previše nege. Stoga ih vole i „lenji“ baštovani. Listovi sukulenti ispunjeni su sokovima i hranljivim materijama koje tokom svog života skladište. 

Kako se uzgajaju sukulente?

Sukulenti vole suvo i dobro drenirano tlo, i zahtevaju dovoljno svetlosti i toplote. Tokom leta, kada je veoma toplo, biljke bi trebalo zalivati jednom nedeljno ili pak jednom u pet dana. Sukulente se mogu  naći u raznim bojama, što će vaš vrt učiniti još lepšim.

U nastavku pogledajte galeriju prelepih bašta od sukulenti. Možda i vama sine ideja za uređenje svog carstva.