Connect with us
Arhitektura

Sve je spremno za Regionalni summit arhitekture u Sarajevu!

Sve je spremno za Regionalni summit arhitekture Sfera 2023 koji će se održati 20. i 21.10.2023. u Narodnom pozoriÅ”tu u Sarajevu. Summit će ugostiti regionalne arhitekte i stručnjake, kao i svetski poznati arhitektonski biro BJARKE INGELS GROUP iz Danske.

Događaj se sastoji iz dva dela, naučnog i izložbenog. U naučnom delu će arhitekti održati predavanja, predstavljati projekte, inovacije i trendove iz sveta arhitekture, a u izložbenom delu će kompanije iz regije predstavljati svoje proizvode i novitete.

Izlagače pogledajte na linku: https://summit.sfera.ba/

Summit je izazvao veliki interes u regiji, mesta su popunjena, te se organizatori nadaju da će događaj ispuniti sva očekivanja.

Program summita pogledajte na linku: https://summit.sfera.ba/program/

Izlagači summita na Regionalnom Summitu arhitekture Sfera 2023

Izlagači summita na Regionalnom Summitu arhitekture Sfera 2023

Moderatori događaja su arhitekta i jedan od urednika regionalnog časopisa za građevinarstvo i arhitekturu m-Kvadrat Alen Pučar iz Hrvatske, te mostarska profesorica i arhitektica Maja Popovac.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa komorama arhitekata, asocijacijama arhitekata, druÅ”tvima arhitekata i arhitektonskim fakultetima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Summit je nastao iz ideje, shodno dugogodiÅ”njoj saradnji sa kompanijama i stručnjacima unutar građevinskog i arhitektonskog sektora, i to kao nastavak projekta organizacije međunarodnih naučno stručnih konferencija Sfera.

Sve informacije pogledajte na linku: https://summit.sfera.ba/

Sfera logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba