Connect with us
Promo

ACO WaterCycle – Integrisana re┼íenja za buduc╠üe klimatske uslove

Sve intenzivnije padavine i ekstremne meteorološke prilike zahtevaju sve kompleksnije sisteme odvodnjavanja. S tim ciljem, ACO nudi inteligentna sistemska rešenja za odvodnjavanje koja funkcionišu u oba smera: zaštita ljudi od vode i zaštita vode od ljudi. Svaki proizvod ACO sistema ima posebno mesto s ciljem osiguravanja najboljeg ekološkog i ekonomskog iskorišćavanja odvodnog sistema i prikupljenih otpadnih voda.

ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o. kao deo ACO Grupe, povezuje proizvode iz 30 razli─Źitih proizvodnih pogona ACO-a sme┼ítenih ┼íirom sveta u jedinstven ACO sistemski lanac proizvoda i usluga prilago─Ĺenih na┼íem tr┼żi┼ítu, neprekidno uvode─çi najmodernije tehnologije i predstavljanje globalne trendove u tehnologiji odvodnjavanja.

Collect: prijem i odvodnjavanje

Ki┼ínica koju je potrebno pre─Źi┼íc╠üavati mora se ┼íto pre sakupiti sa povr┼íine kori┼íc╠üenjem drena┼żnih sistema koji obezbe─Ĺuju bezbednost i udobnost za ljude, zgrade i puteve u neposrednoj blizini. ACO nudi ┼íirok program drena┼żnih kanala, dizajniranih za optimalne performanse prema zahtevima svakog pojedina─Źnog projekta.

Prijem i odvodnjavanje

Prijem i odvodnjavanje / foto: ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

Clean: separacija, biološki i hemijski tretman

Povr┼íinske vode sa parkinga, benzinskih pumpi, autoperionica ili drugih saobrac╠üajnih povr┼íina sadr┼że naftne derivate i mulj opterec╠üen te┼íkim metalima i drugim ┼ítetnim materijama, koji predstavljaju potencijalnu opasnost ukoliko dospeju u kanalizaciju ili prirodni vodotok, izazivajuc╠üi zaga─Ĺenje zemlji┼íta i podzemnih voda, a samim tim i ceo ekosistem.

Separacija, biološki i hemijski tretman

separacija, biolo┼íki i hemijski tretman / foto: ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

Hold: retencija i protupovratna zaštita

Rezervoari, regulacioni elementi i drugi ure─Ĺaji za blokiranje obezbe─Ĺuju da prikupljena ki┼ínica i/ili procesna voda koja se tretira ostane u sistemu za odvodnjavanje kako bi se potom kontrolisano ispu┼ítala. Na ovaj na─Źin povec╠üava se stepen za┼ítite i bezbednosti objekta pri ekstremnim padavinama ili pri rukovanju opasnim te─Źnostima.

Retencija i protupovratna zaštita

Retencija i protupovratna za┼ítita / foto: ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

Reuse: infiltracija i prepumpavanje

Pumpe, buster stanice i elementi za regulaciju protoka prenose prikupljenu i prera─Ĺenu vodu u prijemnik kao ┼íto je kanalizacioni kolektor, drena┼żni kanal ili prirodni prijemnik. Na ovaj na─Źin se posti┼że kontrolisano ispu┼ítanje vode u prirodnu sredinu kako bi se ponovo uspostavio prirodni proces cirkulacije vode.

Infiltracija i prepumpavanje

Infiltracija i prepumpavanje / foto: ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

ACO gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

ACO┬ágra─Ĺevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb | 22314 Krnješevci, Stara Pazova
Tel: +381 22 811 580
Fax: +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs