Connect with us
Arhitektura

O zaboravljanju fasada i stvaranju javnih prostora; Upoznajte Petera Bordasa, govornika na SHARE Serbia 2023

Peter Bordas, generalni direktor i ┼íef dizajna u BORD Architectural Studiu, prisustvovac╠üe na petom izdanju SHARE Serbia sa predavanjem o jedinstvenosti zgrada. Ove godine Me─Ĺunarodni arhitektonski forum odr┼żac╠üe se 16. novembra u hotelu Metropol Palace.

Peter Bordas je diplomirao arhitekturu na Univerzitetu za tehnologiju i ekonomiju u Budimpe┼íti. Sa velikim iskustvom, isti─Źe se u re┼íavanju slo┼żenih projekata i pobedio je na nekoliko domac╠üih i me─Ĺunarodnih konkursa za dizajn. Njegova arhitektonska dela su visoko cenjena i smatraju se vrhunskim savremenim dizajnerskim re┼íenjima u Ma─Ĺarskoj.

Vila L├│nyay Hatvany

foto: Villa L├│nyay-Hatvany, Ôôĺ BORD Architectural Studio

Godine 2012. Peter je dobio priznanje za svoj dizajn Korda Filmpark Centar, ─Źime je zaslu┼żio mesto me─Ĺu mladim arhitektima koji najvi┼íe obec╠üavaju od u─Źesnika iz 57 zemalja prema „Backstage Architecture“. Godine 2014. dobio je medalju Pal ─îonka za svoj dizajn stadiona Nagyerdei i dobitnik je nagrade „Master of Constructions Management“ od strane Nacionalne organizacije gra─Ĺevinskih konstruktora za njegov izuzetan doprinos uspehu projekta.

Prepoznat po svom inovativnom arhitektonskom pristupu, Bordas zamagljuje granice izme─Ĺu unutra┼ínjih i spolja┼ínjih prostora, stvarajuc╠üi kohezivne dizajne koji spajaju prirodu sa strukturama. Njegova prepoznatljiva filozofija dizajna daje prednost prirodnom svetlu za stvaranje dinami─Źnih, prakti─Źnih prostora. Arhitekta veruje u va┼żnost neprimetne integracije svojih arhitektonskih dela u njihovo prirodno okru┼żenje uz po┼ítovanje istorijskog konteksta. On stavlja sna┼żan naglasak na ulogu arhitekture u negovanju zajednice i veza me─Ĺu ljudima. Njegov primarni cilj je da dizajnira prostore koji slu┼że i funkcionalnim i javnim svrhama, promovi┼íuc╠üi dijalog i inkluzivnost.

Inovacioni centar

foto: Inovacioni centar, Ôôĺ BORD Architectural Studio

Fokusirajuc╠üi se na dva principa, ÔÇ×Prioritet misli“ i ÔÇ×Jedinstvenu snagu“, Bordas c╠üe prikazati tri svoja arhitektonska projekta koja su sledila ove ideje: dva u Debrecinu ÔÇô Inovacioni centar i stadion Nagyerdei, i jedan u Budimpe┼íti ÔÇô Vila Loniai-Hatvani.

Stadion Nagyerdei

foto: Stadion Nagyerdei, Ôôĺ BORD Architectural Studio

SHARE Serbia Forum je platforma za arhitekte i gra─Ĺevinske profesionalce koji ┼żele da ostanu ispred trendova u industriji. Sa fokusom na edukaciju, inspiraciju i umre┼żavanje, forum privla─Źi preko 300 u─Źesnika iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodec╠üih arhitektonskih kuc╠üa ┼íirom Evrope i dalje.

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Share arhitects logo